Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

HBO to zkusí s netradičním seriálem. Idris Elba a Nicole Kidmanová pomohou divákům lépe usnout

Nicole Kidman na předávání 77. Zlatých Glóbů. foto: ČTK

LOS ANGELES - World of Calm (Svět klidu) je seriálovou adaptací známé mobilní aplikace. Herecké duo bude divákům klidným hlasem vyprávět příběhy doprovázené uklidňujícími výjevy na obrazovce.
  16:00

Aplikace Calm (Klid) je hitem na mobilních telefonech po celém světě. Obsahuje povídky na dobrou noc namlouvané celebritami, jako jsou například basketbalista LeBron James nebo herec Jerome Flynn, kterého mohou znát diváci jako Bronna ze seriálového hitu Hra o trůny. Dále je možné v aplikaci poslouchat uklidňující ambientní hudbu či meditovat podle návodu. 

Nicole Kidman jako Christine, která trpí ztrátou paměti, ve filmu Dřív než...
Charlie (Idris Elba) má sen o úspěchu. Seriál Turn Up Charlie (2019). Režie:...

Seriál World of Calm má být televizní verzí aplikace. Podle televize HBO „uklidňující mix hudby, zvukových efektů a talentovaných hlasů“ pomůže divákům k lepšímu spánku a většímu klidu. 

„Vzhledem k větší stresové zátěži, kterou v těchto těžkých časech prožíváme, si zasloužíme trochu relaxovat. World of Calm je tu přesně proto,“ prohlásila za HBO Max Jennifer O’Connellová.

Ačkoliv má projektem provázet Elba s Kidmanovou, k projektu se upsali i Keanu Reeves, Lucy Liuová nebo držitel Oscara Mahershala Ali.

Seriál uvede HBO na své platformě Max. Ta ale u nás zatím dostupná není, takže se diváci World of Calm dočkají v tuzemsku nejspíše na HBO Go, jako je tomu i u dalších seriálů z Maxu.