Stadion ASK už se opravuje. Fotbalisté sem přivedou druhou ligu už za pár týdnů

20. července 2020, sport, přečteno: 3127×

Opravy na stadionu ASK už začaly. Dělníci začali rozebírat tribunu, naplno se rozjely i práce na vybudování nového oplocení. Město nyní hledá firmy, které opraví také schodiště a přivedou na tribunu elektřinu. Hotovo má být už v srpnu. I díky tomu se letos na podzim splní sen mnoha fanoušků – blanenští fotbalisté totiž s definitivní platností postoupili do druhé ligy. Po úpravách se tak na stadionu ASK odehrají utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Staveniště jsme předali zhotovitelské firmě minulý týden, dnes jsme byli na kontrolním dni a už proběhla demontáž stávajícího oplocení, došlo k odstranění náletových rostlin, srovnává se terén a začínají výkopové práce nutné pro betonáž sloupků oplocení. Vytyčené jsou také nové brány a branky – pro vstup na stadion přibudou dvě čtyřmetrové brány a dvě nové vstupní branky pro pěší,“ vypočítává Leona Mazourková z investičního odboru, která má rekonstrukci stadionu na starosti.

Práce na opravě tribuny už začaly. Zmizela střecha i staré lavičky.   FOTO: Michal Záboj

Souběžně už se pracuje také na rekonstrukci tribuny. Sundaný už je střešní plášť i opláštění zadní strany a dělníci nyní připravují obroušení stávající nosné konstrukce, která se dočká také nového nátěru. Poničené lavičky na tribuně nahradí nové sedačky, vejít by se jich tam mělo přes pěst set. Město nyní hledá zhotovitele i na další práce.

Dělníci odstranili náletové dřeviny, budovat se začíná nové oplocení.    FOTO: Michal Záboj

„Vyhlášené je nyní výběrové řízení na opravu schodišťových stupňů, nabídky lze podat do středy 22. července. Další veřejnou zakázkou je výběrové řízení na přívod elektřiny a vyhotovení zásuvek na tribuně, tam lze nabídky podávat do pátku,“ dodala Mazourková. Podrobnosti k obnově schodištěrozvodům nízkého napětí lze nalézt na profilu zadavatele.  

Historický úspěch, Blansko postoupilo do 2. fotbalové ligy

I díky stavebním úpravám se už za několik týdnů v Blansku začnou hrát druholigové zápasy. Hráči FK Blansko totiž díky sestupu Vítkovic postoupili z Moravskoslezské fotbalové ligy (MSFL) do druhé nejvyšší soutěže. Fandové fotbalu se díky tomu budou muset přesunout ze stadionu na Údolní, který kapacitně nevyhovuje, na stadion na ulici Mlýnská. Zblízka by se v nové sezóně mohli podívat například na zápasy s Hradcem Králové či pražským Žižkovem. Na stadionu se ale nejdřív musejí dokončit všechny úpravy, mimo jiné tam musí vzniknout sektor pro fanoušky hostů nebo bezpečnostní koridory s oddělenými vstupy. I to je součástí probíhající rekonstrukce.

„Start se zdařil, jsme ve druhé lize. Teď musím zajistit složení týmu a také možné sponzory. Zatím jednáte o možných posilách, oslovujeme sponzory. Nechci ale předbíhat a něco prozrazovat. Jasno zatím není ani ohledně toho, kdy přesně a s kým odehrajeme první zápas, ještě se nelosovalo. Víme jen, že hrát se začne o víkendu 22. a 23. srpna,“ uvedl předseda FK Blansko Zdeněk Veselý.

O víkendu přitom klub oznámil, že smlouvu o spolupráci podepsal s brazilskou společností PENALTY, která bude blanenské fotbalisty oblékat. Smlouvu s klubem prodloužil také defenzivní univerzál Radek Buchta. Další jména zatím klub tají.

„Nechceme teď víc prozrazovat, ani nemůžeme, ale vedeme intenzivní jednání. Fotbalisté zatím trénují na Údolní a odehrávají přípravné zápasy,“ dodal pouze Zdeněk Veselý.

Zápas s 1. Slovácko se tuto středu odehraje od 17 hodin na starém stadionu na Starém Městě, utkání s FK Senica je v plánu na hřišti soupeře v sobotu 25. července od 16 hodin. Blansko se do konce července potká také s brněnskou Zbrojovkou, začátek je naplánovaná na pátek 31. července od 17 hodin na hřišti na Údolní. Další podrobnosti naleznete na webových stránkách FK Blansko.

O opravách stadionu jsme psali například zde.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení