Jsme na správné cestě, pochvaluje si trenér Fiorentiny Iachini

20.07.2020, 23:59
Aktuality
Světlo na konci tunelu začínají vidět ve Fiorentině, věří tomu alespoň trenér Beppe Iachini. Klub z renesančního města nezažil povedenou sezonu a dlouho mu dokonce hrozil sestup z italské nejvyšší soutěže, závěr ligového ročníku ovšem přinesl obrat a potvrdil to i včerejší duel proti Turínu...

Iachini v prosinci nahradil Vincenza Montellu a s týmem aktuálně neprohrál pětkrát v řadě, Viola během této série vybojovala jedenáct bodů a definitivně zadupala do země všechny obavy z možného sestupu.

V neděli hostila Turín a vedla již od druhé minuty, v níž zamířil do vlastní sítě Lyanco. Na pojistku se pak čekalo do 75. minuty, to stanovil konečný rezultát Patrick Cutrone.

"Po restartování soutěže jsme ztratili nějaké body, ale neustále jsme šli dopředu. Hráči věřili, zasloužili si klidný konec sezony a svými výkony si ho také zařídili. Splnění cíle v podobě záchrany je důležitou záležitostí, ovšem stále jsme ničeho nedosáhli," uvědomuje si Iachini.

"Odehráli jsme vynikající zápas, nebylo to snadné, ale stejně jako v předcházejících utkáních jsme dobře začali. Mrzí mě jenom to, že jsme nedokázali rozhodnout dříve, šance jsme na to měli. Na tom stále musíme pracovat, každopádně jsme na správné cestě a kluci si zaslouží ještě několik bodů," pokračoval.

"Když jsem přicházel, byly všude okolo cítit obavy, hráči pak začali dělat to, co měli. Od restartu máme společně s AC Milán nejlepší defenzívu, na povedené sérii výsledků mají podíl všichni," upozornil.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
DieryVonry

Lachini je frajer, ten od té lajny necukne, ať chčije jak chčije. Zároveň počítá, že chcát může i v místnosti a tak čepici nesundává!

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Zaporne skore i vysledky, evropske pohary v nedohlednu. Sice min. ztraceli v poslednich 5 kolech ale vzhledem k losu by bylo trystni kdyby ne Ted dostanou od Interu a AS a budou tam kde byli .. Pokud stahnou trenera z Verony a podari se ulovit Mandzukice a Naiggolana s Belottim mozna budou mit sanci atakovat zajimave pricky na pres rok.. Kazdopadne vydat se spravnou cestou obnasi v prve rade obmenu trenera

Reagovat
Beči

Co by dělal ve Fiorentině Belotti? Ten má fakt na víc, a nemyslím to jako urážku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt hraje za Turin :Fm?!

Reagovat
Beči

Jasně, ale když už by přestupoval, určitě by si nezvolil Fiorentinu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele