Joseph Duffy, který porazil Conora McGregora, jde do zápasnického důchodu

Joseph Duffy, který porazil Conora McGregora, jde do zápasnického důchodu zdroj: Profimedia

Joseph Duffy, který uštědřil Conorovi McGregorovi jeho druhou prohru v kariéře, se po nedělní prohře odebírá do zápasnického důchodu.

V nedělním zápase proti Joelu Alvarezovi prohrál Duffy hned v prvním kole. Když šel pro double leg takedown, Alvarez jej chytil do guillotiny a Joe byl nucen odplácat. Tato prohra byla jeho třetí v řadě, naposledy prohrál s Marcem Diakiesem v březnu 2019.

Joseph Duffy byl ze svého výkonu očividně zklamaný a později napsal na svůj instagramový účet, že tímto věší MMA rukavice na hřebík:

„Děkuji moc všem za vaše zprávy a podporu během celého týdne. Byl jsem požehnán na této cestě v MMA a jsem opravdu vděčný za každou zkušenost. Cítil jsem se skvěle během celého kempu a i když jsem se rozcvičoval, tak jsem věřil, že jsem zpátky ve formě. Pak jsem tam šel a všechno se to rozbilo na malé kousky. Myslím, že je čas si uvědomit, že už nemám to, co je pro to třeba.“

„Gratuluji Joelovi Alvarezovi a děkuji UFC za všechny příležitosti. Mrzí mě, že jsem nedosáhl všeho, čeho jsem chtěl dosáhnout pro mé fanoušky, rodinu a přátele a taky pro sebe, ale prostě to tak nemělo být. Oficiálně odcházím ze závodění v MMA,“ napsal Joseph Duffy na svůj Instagram.

Joseph Duffy tak ve svých 32 letech nebude v MMA pokračovat. I tak má ale za sebou bohatou kariéru s 16 výhrami a 5 prohrami a určitě se nemá za co stydět. V roce 2016 podepsal smlouvu s UFC a přišel tam jako zajímavý prospekt, když měl tehdy na kontě 12 výher a jedinou prohru. V UFC odbojoval celkem 8 zápasů, 4 vyhrál a 4 prohrál.

Jeho nejslavnější zápas se ale odehrál v roce 2010, když se v oktagonu Cage Warriors střetl s Conorem McGregorem. Joseph dokázal ustát Conorovy údery a vzal jej na zem, kde jej ukončil skvělým arm-trianglem v prvním kole. Na tento zápas se můžete podívat zde:

 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články