Tandir i Buchvaldek na Hané končí, Texlova situace je nejistá. Kteří 4 hráči mizí jinam?

Tandir i Buchvaldek na Hané končí, Texlova situace je nejistá. Kteří 4 hráči mizí jinam?

Sigma v pondělí zahájila letní přípravu na start nové sezony, která vypukne již dvaadvacátý srpnový den. To vše i přesto, že bude dohrávat dva duely ve skupině o záchranu až do 26. července.

"Kluci měli 18 dní pauzu. Jeli k moři, odpočinuli si. Museli jsme to udělat takto, protože to byla jediná možnost, jak umožnit klukům dovolenou a odpočinek. Není možné, aby neměli pauzu. Za tím si stojím," pronesl hlavní kouč Radoslav Látal, jehož vyjádření vyšlo na sigmafotbal.cz.

Zatímco Roman Hubník, Pablo Gonzáles i Lukáš Greššák se připojí k hanáckého souboru v dalších dnech, jarní kanonýr Lukáš Juliš už se na Andrův stadion dle předpokladů nevrátí...

"Lukášovi bych chtěl za jeho účinkování v Sigmě poděkovat. Je to inteligentní a pracovitý kluk, který výborně zapadl do kabiny. Pomohl nám góly. Věřím, že i my jsme mu pomohli dostat se do formy. Přeji mu, ať se mu daří," vzkázal kmenovému forvardovi Sparty Látal.

Klub v den, kdy zahájil přípravu, prodloužil kontrakty i trojici Martin Nešpor, Jan Štěrba a Tomáš Zlatohlávek, s tím, že ten se v áčku udržet nemusí a může být zapůjčen na hostování do druhé nejvyšší soutěže.

Látal však může opět pracovat jako s navrátilcem z hostování ve Slovácku Pavlem Dvořákem, tak útočníkem Pavlem Zifčákem, který byl u pardubického postupu mezi elitu. "S oběma hráči budeme v přípravě pracovat," informoval na sigmafotbal.cz někdejší stratég Piastu Gliwice, Košic či Baníku.

A co další kádrové úpravy? Juraj Chvátal bude i v další sezoně operovat v Podbrezové, Jakub Matoušek nastoupí do přípravy druholigového Prostějova a duo Michal Surzyn a Jiří Sláma aktuálně jednání o svém působení s čerstvě prvoligovými Pardubicemi.

Nové angažmá si pak hledají Lukáš Buchvaldek i Ismar Tandir, jehož příchod ze slovenské ligy se sportovnímu úseku Sigmy jednoznačně nepovedl. A protože Opava neuplatnila opci na sedmadvacetiletého středopolaře Jiřího Texla (ve Slezsku na jaře zasáhl do 12 duelů bez gólového vyústění), o jeho dalším působení se bude na olomoucké půdě jednat...

Žádaný Jugas má dilema a zklame minimálně 3 kluby: Kdybych vzal Liberec, asi naštvu lidi v Jablonci