QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ruský obchodní rada na radnici a debata se zástupci Hospodářské komory

21.07.2020 13:19

Plzeň navštívil ruský obchodní rada Sergej Bezrukov. Na radnici proběhla debata se zástupci Hospodářské komory. Hovořilo se o možné budoucí spolupráci.

rusky

V úterý 21. července se 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký setkal s obchodním radou Velvyslanectví Ruské federace v České republice Sergejem Bezrukovem.

Funkci obchodního rady Ruské federace v České republice vykonává od července 2019. Dnešní návštěva města Plzně, která se uskutečnila na pozvání Krajské hospodářské komory v Plzeňském kraji, byla i jeho první návštěvou krajského města ve funkci.

Sergej Bezrukov se aktivně zajímá o možnosti průmyslové spolupráce mezi českými a ruskými společnostmi, a to bylo také hlavní téma společného jednání, kterého se zúčastnil Roman Zarzycký a představitelé Krajské hospodářské komory.

Dalšími tématy pak byly možnosti, jak zintenzivnit obchodní výměnu mezi Českou republikou a Ruskem a možnosti využití státní podpory pro české privátní investice v Rusku.

První náměstek primátora města informoval obchodního radu o prioritách Plzně v krátkodobém výhledu, a to zejména v oblasti podpory podnikání, vzdělávání, výzkumu a vývoje. Vyzdvihl také potřebu komunikace v oblasti možného využití “smart řešení“ v dopravě a energetice. „Dnešní setkání bylo dobrou možností, jak započít debatu v mnoha okruzích možné vzájemné spolupráce. Město dlouhodobě spolupracuje s krajskou hospodářskou komorou a vychází jejím potřebám vstříc. V budoucnu bude jistě prostor jednotlivá témata dále rozvíjet,“ uvedl po jednání Roman Zarzycký.

„Krajská hospodářská komora si váží návštěvy obchodního rady Ruské federace v Plzeňském kraji. Možnost společného setkání s vrcholnými představiteli města i kraje je jen podržením skvělé spolupráce mezi komorou a těmito municipalitami,“ uvedl předseda představenstva Krajské hospodářské komory Petr Chvojka.

Z dalších témat, která na jednání zazněla, byla regionální spolupráce v oblastech sportu, kultury, ale třeba také oblast cestovního ruchu.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24