V dnešní společnosti je nevěra velmi rozšířená a potýká se s ní mnoho lidí všech věkových skupin. V tomto příspěvku se podíváme na návod, jak překonat nevěru a vyrovnat se s ní krok za krokem, který pomohl mnoha našim klientům a lidem, ale také si ukážeme nejčastější důvody proč se lidé k nevěře rozhodují.

Odhalíme ti proč si právě ty přitahuješ pořád ty stejné partnery, kteří tě podvádí, nebo způsobují ty stejné zranění. A také si odhalíme tajemství, jak předejít nevěře.

Co je to nevěra

Nevěra je něco co lze jen velmi těžko posoudit, protože pro každého člověka to znamená něco jiného. V každém vztahu i u každého jedince jsou hranice nevěry zcela jiné. Někomu vadí i to, že jeho partner kouká po jiných ženách, nebo si s jinými píše, nebo flirtuje. Naopak některým jedincům to vůbec nevadí a jejich hranice jsou o mnoho dále. Jako například obejmutí, pusa a polibek, orální sex, líbání, nebo sex.

Obecně znamená nevěra určitý fyzický, intimní a někdy i emocionální vztah, nebo kontakt s jinou (třetí) osobou. Nemusí jít nutně o fyzický kontakt s jinou třetí osobou. Někdy může jít jen o emocionální nevěru, kdy jeden z partnerů více myslí na někoho jiného. Například na svého ex. Nebo si neustále dopisují, tráví spolu více času, nebo věnuje více své pozornosti a energie někomu třetímu.

V další části tohoto článku si rozebereme, jak rozpoznat správné hranice nevěry, jak k ní přistupovat, ale také jak jí předejít, nebo se sní vypořádat krok po kroku, proto nezapomeň číst dále.

 Motivace k nevěře podle pohlaví

U každého pohlaví jsou zcela jiné motivy a důvody k nevěře. Muži vyjadřují svou lásku fyzičtějším způsobem, protože nejsou tak emoční jako ženy. Sex se tak stává důležitou cestou ke spojení a intimitě.

Pokud nejsou muži sexuálně spokojení a to může být například pokud jejich partnerka často odmítá sex, tak si vezmou toto odmítnutí k srdci a to se může snadno projevit jako pocit, že nejsou milování, že selhali, partnerka o ně nemá zájem a může dojít až k hlubokému zranění, pokud se toto opakuje pravidelně, nebo častěji. Ve skutečnosti muži častěji podvádějí kvůli pocitu nejistoty oproti ženám.

Když ženy podvádějí, často se snaží zaplnit emoční prázdnotu. Ženy si často stěžují na odloučení od partnera, nemají dostatek podpory, partner je nevyslechne a nepodpoří. Ženy se více cítí nedoceněné, nebo ignorované a hledají emoční intimitu v mimo-partnerském vztahu.

To neznamená, že sexuální uspokojení není primárním hnacím motorem, jak u žen tak i u mužů. Podobně může nuda v partnerských vztazích vést muže i ženy k podvádění a nevěře.

Tato vědecká studie potvrzuje toto tvrzení proč vzniká nevěra u mužů a proč u žen. Ale také nám tato studie ukazuje jaké dopady má nevěra na sebevědomí, jak u mužů tak i u žen.

Proč si neustále přitahujeme nevěrné partnery?

Nic v tomto světě není náhoda. Ano náhody neexistují a ani žádný osud. Svoji realitu si vytváříme my sami svým myšlením, pocity a činy. To znamená, že všechny věci, situace, uvědomění, zkoušky, překážky a problémy, ale i osoby, nebo partnery si k sobě přitahujeme z určitých důvodů.

Takto funguje zákon přitažlivosti, protože si k sobě přitahujeme osoby, věci a situace, které s námi rezonují. Ano i nevěra, nebo nevěrného člověka si k sobě přitahujeme. Možná se ptáš, jak je to možné? Tak nezapomeň číst dále.

Máš někdy pocit, že tě přitahují, potkáváš a randíš, nebo dokonce znovu a znovu skončíš se stejným typem člověka ve vztahu? Připadají ti všechny tvé vztahy podobné, opakují se ti stejné vzorce, problémy, situace a končí tvůj vztah stejně jako ty předchozí? Je faktem, že si přitahuješ neustále stejný vztahový vzorec do svého života a to možná aniž by jsi si toho byl vědom? Všechno se to děje na podvědomé úrovni.

Pokud zažíváš tyto situace, tak jsi jen jeden z mnoha dalších s nimiž pracuji a zároveň, kteří nevědomě a nutkavě opakují stejné škodlivé vzorce znovu a znovu a doufají, že dosáhnou jiného výsledku. Možná se ptáš proč k tomu dochází, nebo jak to změnit?

Pravděpodobně jsi slyšel, že máme tendenci si vybírat a chodit s muži, jako je náš otec, nebo s ženami, jako je naše matka. Je pravda, že na podvědomé úrovni přijímáme a vztahujeme se k dynamice vztahů, kterou jsme zažili v raném dětství (do cca 6 – 7 let).

Jako dospělý jedinec budeš i nadále přitahovat lidi, kteří ti umožní nevědomě znovu objevit tyto vzorce, aby si je pochopil a mohl je uzdravit spolu se svou minulostí.

Stinná stránka – naše druhá tvář

Všichni máme v sobě ukrytou svou temnou a stinnou stránku, kterou se snažíme skrýt a udržet jí skrytou před zraky druhých lidí, aby ji nikdo nemohl objevit. Jednoduše nastavujeme, nebo respektive se vědomě o to snažíme nastavovat jen tu světlou stránku a část sebe samých a tu temnou a stinnou stránku potlačovat a skrývat.

Naše stinná a temná stránka a všechny tyto problémy, bolesti, vnitřní zranění z dětství i minulých vztahů jsou v našich tělech skryté a jsou uložený hluboko v našem podvědomí až na buněčné úrovní, takže je téměř nemožné je vidět, pokud nebude nabídnutý jiný úhel pohledu, nastavené zrcadlo nebo odraz. To je jediná věc, která je může odhalit a odhalit tak jejich skutečnou povahu a vyzvednout je z hluboké temné propasti na světlo světa, kde s nimi můžeme pracovat a uzdravit je.

Tento zrcadlový odraz se ukazuje skrze vztah s jinou lidskou bytostí. V praxi to znamená, že své vnitřní podvědomé zranění, bolest a utrpení z minulosti si projektujeme na své partnery, kteří nám jen ukazují naše nezpracované vzorce, programy, bolesti, utrpení z minulosti. Když se tomuto procesu plně otevřeme a přijmeme svoji zodpovědnost, tak vznikne spojení na hluboké, upřímné, autentické a osobní úrovní, kde se tvé problémy mají šanci dostat se na povrch, aby se odhalily a uzdravily. Nejúžasnější věc je, že čím intimnější je vztah, tím silnější a dokonalejší bude tvůj léčebný proces.

Vztah jako naše zrcadlo

Vztahy nám slouží jako nejdokonalejší a zároveň nejsilnější a tedy i nejbolestivější zrcadlo, které existuje. I nevěra, nebo rozchod je pro nás nastavené zrcadlo, které vede k uzdravení něčeho hlubšího. Právě skrze naše vztahy probíhá nejsilnější proces uzdravení, ale mnoho lidí dělá přesný opak. Zrcadlení nás vede k sebepoznání, protože můžeme díky němu prozkoumat své temné části nás samotných a následně je uzdravit.

Místo aby využili své vztahy pro objevení a uzdravení určitých programů a vzorů, vnitřní potlačené bolesti, potlačených emocí, které jim brání ve štěstí, harmonických vztazích, uzdravení se z nemocí, lepšího života a transformaci sebe, tak jednoduše utíkají. Když potkají osobu, nebo partnera, který jím ublížil, podvedl je, způsobil nějakou bolest, nebo zradu, tak od něj utečou.

Myslí si, že najdou jinde někoho jiného, lepšího, toho pravého a konečně budou šťastní a spokojení. Ale to je omyl a jen pomíjivá iluze, protože i nadále budou potkávat ty stejné typy partnerů, kteří jim budou neustále nastavovat ty stejné zrcadla a způsobovat ty stejné bolesti, problémy a vnitřní zranění. A to tak dlouho dokud tyto zkoušky nepochopí, nepřijmou a neuzdraví své vnitřní démony a svou minulost včetně odpuštění.

Jinými slovy, pokud jsi v minulosti zažil nevěru a nemáš tuto situaci v sobě uzdravenou, tak budeš neustále znova a znova potkávat stejné, nebo podobné partnery, kteří ti budou ukazovat neustále stejnou realitu. Máš v sobě někde potlačené zranění, vztek, křivdy vůči někomu kdo tě v minulosti podvedl, tak budeš přitahovat neustále další partnery, kteří tě budou podvádět a vytahovat tvé staré, potlačené zranění napovrch, aby jsi ho mohl uzdravit a posunout se dále.

Vztahy a zodpovědnost

Stejně tak nemá smysl obviňovat své partnery za to, že nám ublížili, způsobili bolest, podvedli nás, nebo nám jakkoliv jinak ublížili. Pokud budeme i nadále obviňovat své partnery, tak se tímto vyhýbáme převzít zodpovědnost za svůj život, své myšlenky, své pocity a své činy. Následně se stavíme do role oběti a tím předáváme svoji moc třetí osobě, což může vést k manipulaci, ztrátě autentičnosti, snížení sebevědomí, snížení sebelásky a destrukce vztahu a obecně zhoršení kvality vztahů i celého života.

Oběť je osoba, která nepřijímá zodpovědnost za sebe, svůj život a všechny aspekty, kterými si tvoří realitu jako myšlenky, pocity (emoce) a činy včetně našich reakcí a rozhodnutí. Taková osoba si nemůže vědomě vytvářet realitu a stává se obětí různých manipulací, nevěry, zneužívání, znásilnění, domácího násilí a mnoho dalšího.

Vytvoř si novou realitu

Pokud chceš uzdravit svou minulost a tím i své vztahy a celý svůj život, tak neváhej využít našeho online kurzu cesta sebelásky. Naučíš se, jak si vědomě vytvářet svoji vlastní realitu i jak pracovat s podvědomím, ale také jak uzdravit své vnitřní bolesti a zranění včetně nevěry. Tento kurz způsobí, že už si nebudeš přitahovat stejné toxické partnery jako doposud, protože pochopíš co ti ukazují a naučíš se, jak to v sobě uzdravit a posunout se dále.

Mimo to se zvýší tvé sebevědomí a přijmeš sebe takový jaký jsi a naučíš se správně pracovat s emocemi a mnoho dalšího. Součástí kurzu jsou videa, techniky, uvědomění, materiály ke stažení, řízené meditace, programování mysli, podprahové afirmační nahrávky včetně řízené vizualizace a mnoho dalšího, proto neváhej a připoj se ještě dnes.

odpusteni-minulosti

Sebevědomí a nevěra

Nevěra může způsobit velké problémy v tom, jak se člověk dívá sám na sebe. Například ztrátu sebevědomí, nebo hůř ztrátu chuti do života, která se následně může projevit depresemi. Deprese ve spojení se ztrátou partnera, nebo problémů jako je nevěra ve vztahu není nic neobvyklého. Ve své praxi jsem zažil už několikrát, kdy jsme s klienty narazily na to, že byli svými partnery podvádění. Zhoršení celého problému nastalo tehdy, kdy člověk zjistil, že je jejich partner podvedl s někým o 10, nebo 20 let mladším, nebo někým kdo je daleko více atraktivní, nebo je na tom finančně, fyzicky, nebo jinak lépe.

Takové zjištění často způsobuje, že si člověk začne říkat, jestli on sám je dost atraktivní, nebo jestli náhodou už není moc starý a podobně. U takových lidí často začnou vyplouvat na povrch myšlenky typu : Jsem dost dobrá, nebo přitažlivá? Jsem dost hezká? Jsem k ničemu, nejsem dost dobrá, jsem ošklivá a hnusná a podobně. Velmi často se lidé nechávají plně ovládnout těmito myšlenkami. Výsledkem je pak často problém s nízkým sebevědomím a sebeúctou.

Nevěra neznamená že jsi špatný

Možná si jeden z těch, kteří si myslí, že pokud byli nahrazeni někým jiným, tak to znamená, že selhali. Možná se stydíš za to, že jsi byl podveden. Ale věř, tomu tak není. V další části tohoto článku se dozvíš ty nejčastější důvody, proč se lidé uchylují k nevěře.

Pokud dojde ke snížení, nebo ztrátě sebevědomí, tak to ovlivní celý tvůj život a všechny jeho oblasti jako je kvalita tvých vztahů, navázání úspěšných vztahů, tvá finanční stránka, pracovní a kariérní růst, štěstí v životě, osobní růst a další. Nevěra je dost často důvodem ke ztrátě, nebo snížení sebevědomí, ale přitom tomu tak být vůbec nemusí. V našem online kurzu cesta sebelásky se naučíš, jak přistupovat k takovým situacím, problémům a překážkám, aby jsi z nich mohl vytěžit maximum a posunout se v životě. A také tam najdeš efektivní nástroje pro zvýšení tvého sebevědomí.

NEVĚRA A JEJÍ DŮVODY

Existuje samozřejmě nespočet důvodů, proč někdo podvádí a vzniká nevěra ve vztahu. Popíšeme si ale ty nejčastější důvody. Největší příčina je jen nedostatek péče o vztah. Je to jako s rodinným domem. Pokud se o něj přestaneš starat, brzy se začne rozpadat.

Mnoho lidí si toto uvědomuje a moc dobře ví, že je třeba se o vztah starat a pečovat o něj. Ale přesto to nedělají, respektive dělají, ale jen na začátku vztahu, nebo do určité doby. Většinou je to do doby než získají nějakou jistotu, nebo si myslí, že mají vyhráno, mají partnera jistého a podobně.

Pokud dojde ve vztahu k nevěře, nikdy není na vině jen jeden z partner§, ale vždy je chyba na obou stranách. Všechno co se děje ve vztahu je propojené s oběma partnery. Každý člověk je zodpovědný za to, co k sobě připoutal ať je to osoba, věc, situace, nebo cokoliv jiného.

Náročné emoční problémy se objeví v partnerském vztahu, čím více času stráví společně a čím delší je takový vztah. To je zcela přirozené a lze to očekávat. Tvůj partner je zrcadlo, stejně jako každý je tvé zrcadlo. Toto zrcadlo je jen odraz lásky, strachu, nenávisti, smutku a radosti, které v sobě máš ze svých minulých vztahů. Lidé, kteří jsou nám nejblíže, s nimiž jsme si dovolili být emocionálně a intimní spojení, tak jsou našimi nejtvrdšími zrcadlovými odrazy, protože odhalují naše nejhlubší a nejvíce skryté zraněné části sebe, které byly po celý život pohřbený. Vždy pamatuj, že to co se ti na nich nelíbí, je to co nemůžeš v sobě přijmout.

    • Závislost – Problémy se zneužíváním návykových látek ať už jde o závislost na alkoholu, drogách, hazardních hrách nebo něčem jiném jsou jasnými rizikovými faktory. Například alkohol může pomoci zcela k posunutí hranic a člověk se stává povolnějším a je o mnoho více náchylnější k nevěře oproti střízlivému stavu.
    • Trauma v dětství – Někdy je traumatu z dětství jako je fyzické, sexuální nebo emocionální zneužívání nebo jiné zanedbávání spojeno s vyšší šancí, že člověk bude podvádět, pokud se trauma nevyléčí a tento člověk nemá vyřešené problémy z dětství, nebo minulostí.
    • Vystavení nevěře v dětství – Předchozí zkušenosti s nevěrou zejména v dětství mohou také zvýšit riziko nevěry. Studie z roku 2015 zjistila, že děti, které jsou vystaveny nevěry ze strany rodičů, tak mají dvojnásobnou pravděpodobnost, že se budou také v průběhu života nevěrní.
    • Duševní a psychické onemocnění a problémy –  Některé duševní choroby, jako je bipolární porucha mohou být faktorem, který přispívá k podvádění a může vzniknout nevěra. Dokonce i narcistické rysy, nebo jiné poruchy osobnosti jsou spojeny s vyšší pravděpodobností k nevěře. U narcismu může být záležitost vedená egem. Nejen, že se lidé s těmito poruchami soustředí na sebe, ale postrádají často empatii, takže si neuvědomují dopad svých činů na svého partnera.
    • Sexuální závislost – Sexuální závislost byť i u jednoho z partnerů zvyšuje šanci, že nebudou spokojeni s fyzickým a intimním aspektem svého vztahu a mohou hledat jinde. Nadměrná sexuální touha a závislost na sexu je velmi častý důvod k nevěře.
    • Minulost a podvádění – Přísloví „jednou podvodník vždy podvodník“ byl vědecky prokázán. Studie z roku 2017 byla první, která vyhodnotila důvěryhodnost tohoto přísloví. V této studii bylo prokázáno, že lidé, kteří se v minulosti účastnili nevěry, mají až třikrát častější předpoklad opakovat toto chování ve svých dalších vztazích. A zde je další vědecký důkaz a studie, která toto tvrzení potvrzuje. Ale samozřejmě to tak neplatí vždy, protože existují lidé, kteří dokáží změnit sebe, svůj život a přehodnotit své vnitřní hodnoty. 
    • Pomsta – Pokud jeden z partnerů měl poměr, nebo jej nějakým způsobem poškodil, může dotčený partner cítit potřebu pomsty, kterou může být právě nevěra.
    • Internet – Mít poměr, zejména emoční vztah, je mnohem snazší než v minulosti a sociální sítě se podílejí na velmi často na nevěře a rozchodu. Internetová nevěra nebo-li online podvádění je stále podvádění i když se dva lidé nikdy nesetkají tváří v tvář.
    • Špatně nastavené hranice – Špatné osobní hranice nebo limity, které klademe na druhé lidi a hlavně své partnery, pokud jde o to co považujeme za přijatelné nebo nepřijatelné, mohou také zvýšit šanci, že k nevěře dojde. Lidé, kteří jen obtížně umí říct ne, nebo neumí říct ne a postavit se za sebe a své vnitřní hodnoty se mohou ocitnout v situaci, která pro ně může být nepřijatelná, bolestivá, nebo to nebude to co si přáli a to včetně nevěry. Řešením špatně nastavených hranic je sebeláska.
    • Pocit nedocenění – Pocit podhodnocení nebo zanedbání může také vést k nevěře. Když oba partneři pracují a nemají na sebe čas, nebo ženy často nesou nátlak na domácí práce a péči o děti. V tomto případě nevěra ukazuje únik, nebo nějakou formu odreagování a podobně. Na druhou stranu pocit zanedbávání může souviset a také často souvisí spíše s nerealistickým očekáváním partnera než se skutečným zanedbáváním.

Další Rizikové faktory ve vztahu které vedou k nevěře

Problémy ve vztahu mohou být také rizikovým faktorem podvádění. Mezi ně mohou patřit například tyto:

  • Domácí násilí a emoční zneužívání
  • Emoční nebo fyzické odpojení (odloučení)
  • Finanční problémy
  • Nedostatek komunikace
  • Nedostatek respektu
  • Špatná kompatibilita (lidé, kteří jsou spolu ze špatných důvodů) Nízká kompatibilita znamená, že partneři nemají spolu nic společného, nerozumí si spolu a podobně.

Nevěra ve vztahu má mnoho různých důvodů a příčin a nyní se podíváme na další příčiny nevěry a rozepíšeme si proč tomu tak je.

Negativní přesvědčení a přejaté vzorce – podvědomí

Nejdůležitější důležitý faktor, který ovlivňuje náš život je naše podvědomí. Naše podvědomí řídí 95% našeho života a je v něm uloženo absolutně vše co jsme ve svém životě slyšeli, viděli a prožili.

Podvědomí se vytváří už od našeho narození do věku zhruba 6 – 7 let. Naše dětství je nejdůležitější období života, protože se v něm utváří naše podvědomí a všechny víry přesvědčení, pohled na sebe, vztahy, lásku i život. To, jak přistupujeme k problémům a překážkám, jak dokážeme, nebo nedokážeme věříme sobě a tomu co děláme, jak se chováme a rozhodujeme, jak myslíme a mnoho dalšího.

Ano v dětství přebíráme na podvědomé úrovni model svých rodičů ohledně lásky i vztahu a to určuje jaké partnery k sobě budeme přitahovat.

Ve své praxi jsem zažil několik případů, kdy klient zažil v dětství různé konflikty jako je rozchod, nebo rozvod svých rodičů, byl svědky nevěry svých rodičů, domácího násilí a podobně. To samozřejmě ovlivnilo život jedince natolik že tyto podvědomé programy se neustále opakují v jeho životě. Například ho neustále někdo podvádí, opouští, nebo se stává obětí domácího násilí a podobně.

A není divu, protože se toto trauma z dětství uložilo do podvědomí a nebylo zpracované. Následně si podvědomě vybírá a přitahuje k sobě partnery, kteří mu budou vytahovat toto staré zranění na povrch, aby se mohlo být uzdraveno. Pokud nebude pochopeno a uzdraveno včetně prožití a zpracování všech emocí, odpuštění a odstranění negativních programů z podvědomí a vytvoření nové reality, tak takový jedinec bude neustále znova a znova k sobě přitahovat stejné typy partnerů, kteří budou způsobovat neustále stejné zranění znovu a znovu.

Programy v podvědomí a nevěra

Další příčinou proč vzniká nevěra a proč si přitahujeme k sobě nevěrné partnery jsou naše podvědomé víry a přesvědčení. Ano jsou to ty slavné věty jako například:

  • Všichni muži jsou stejní
  • Všechny ženy jsou stejné
  • Všechny ženy jsou děvky
  • Všichni muž jsou kurevníci
  • Všem ženám jde jen o peníze
  • Všem ženám jde jen vzhled
  • Všem mužům jde jen o jedno (sex)
  • Všem mužům je jen vzhled
  • A mnoho dalších…

Tyto věty, které můžeme slyšet velmi často například z médií, televize, od svých přátel, rodičů, nebo ze života se velmi jednoduše mohou stát programem v podvědomí, který začne fungovat proti tobě. Pokud máš takové víry a přesvědčení ve svém podvědomí, tak si budeš přitahovat partnery, kteří ti budou odrážet přesně tuto realitu a budou ti způsobovat bolest, podvádět tě a podobně.

Jak si změnit realitu?

Jediná možnost, jak to změnit je identifikovat tyto podvědomé negativní vzory a následně se jich zbavit a zároveň vytvořit nové, které budou pracovat ve tvůj prospěch a tvé štěstí. S tímto ti pomůže nás opět náš online kurz cesta sebelásky, kde najdeš všechny důležité nástroje, které ti pomohou vytvořit novou realitu a přeprogramovat podvědomí a uzdravit svou minulost včetně vyřešení vztahu s rodiči.

 

odpusteni-minulosti

Ve vztahu chybí jiskra

Již to není to, co na začátku? Bohužel, problém je nedostatkem péče o vztah. Na začátku o vztah rádi pečujeme, ale pak se o něj přestáváme starat. Už si spíše připadáte jako spolubydlící, bratr a sestra než milenečtí partneři.

Vztah je jako zahrádka. Je potřeba, aby jsi o ni pečoval, starala se, zaléval ji hnojil ji a nakonec se ti odmění velkou a bohatou úrodou. Stejně tak to funguje ve vztahu. Pokud nepečuješ o vztah, netrávíš dostatek času s partnerem, nepodporuješ ho, nefunguje komunikace, celý vztah je jen jeden velký stereotyp a nuda, tak nemůžeš počítat, že takový vztah vydrží až do smrti. Dřív, nebo později jeden z partnerů najde to, co nemá u někoho jiného a vznikne nevěra, nebo rozchod.

Dnešní páry uvádí mnohé důvody proč jejich jiskra umírá. Obvykle se tyto důvody soustředí kolem toho, že nemají dost času na společné trávení času a pomalu ztrácí toto spojení, kterého si oba na začátku vztahu vážili. Může to být kvůli dlouhé vzdálenosti, zdánlivě neslučitelným rozvrhům práce, nebo jednoduše rostoucím povinnostem, jako je péče o děti a jejich potřeby. To co mohlo být dočasným stavem odpojení, se podvědomě stalo zvykem a to je velký problém, který se v 90% dnešních páru nedaří vyřešit, protože jednoduše nevědí jak, nebo se jim nechce vztah řešit. Priorita společného trávení času se posouvá ze „zítra“ nebo „příštího týdne“ na „když se věci vyřeší“ a nakonec zmizí na „nikdy“.

Čas může být problém

Méně společně stráveného času vede ke ztrátě intimity, která se projevuje jako ztráta přitažlivosti. Ztráta přitažlivosti vede ke snížené komunikaci mezi partnery a začíná cyklus negativity, který se stává frustrací a pocity odloučení. Postupně se jiskra vytrácí a začínáte se chovat jako spolubydlící.

Jednoduše neexistuje způsob, jak udržet jiskru naživu ve vztahu, když se navzájem vidíte jen večer před spaním, nebo když řešíte nutné životní záležitosti. Pokud se chceš naučit, jak přivést jiskru zpět do svého vztahu, musíte na tom pracovat společně oba. Vztah je o dvou a ne jen o jednom člověku. Ve vztahu je důležitá komunikace, spolupráce, podpora a důvěra a na to musejí být dva.

Vrátit zpět tu onu jiskru do svého vztahu a zažívat stejné vzrušení, touhy a vášně jako na začátku vztahu je naprosto možné. A víme to, protože se nám to v našem vztahu povedlo. Není to lehké, ale možné to je. Ale také je to způsobené tím, že oba pracujeme na sobě neustále a také jsme zapracovali na našem vztahu. Existuje mnoho způsobů, jak pracovat na vztahu a proto doporučuji číst pravidelně naše články a videa na našem youtube kanále Cesta relaxace na téma vztahy.

Nevěra a uzavřené srdce

Velmi často a velmi mnoho lidí poté co zažijí nevěru, nebo jinou bolest spojenou s konflikty ve vztahu, tak rezignují. Mají strach milovat. Nebo se bojí dalšího zklamání a tak uzavřou své srdce. Nevěra a rozchod patří mezi nejčastější důvody proč se lidé bojí otevřít své srdce a znovu milovat. Bojí se zklamání a tak se uzavřou včetně svého srdce a tím brání sami sobě prožívat lásku, radost, harmonii a štěstí.

Pokud zažijeme ve vztahu bolest, kterou v sobě potlačíme a nedokážeme jí správně zpracovat a je jedno zda jde o nevěru, zradu, rozchod, nebo cokoliv dalšího, tak je pravděpodobné, že se uzavře naše srdce a srdeční čakra a to znamená, že se cítíme stažení, antisociální, chladní, zavření, kritičtí, osamělí, nebo izolování. Nikoho si k sobě nepustíme a držíme si odstup a tím pádem na podvědomé úrovni od sebe všechny odháníme. To nám brání v navázání plnohodnotného vztahu.

Proto neváhej využít naší podprahové nahrávky na youtube níže. Tato nahrávka ti pomůže otevřít tvé srdce, zlepší tvé vztahy i jejich kvalitu a dokážeš zase bezpodmínečně milovat. Důležité informace včetně návodu, jak s nahrávkou pracovat i s použitými afirmacemi k této nahrávce najdeš v popisku videa na youtube (nutno se překliknout na youtube).

Nedostatek sexu – neuspokojivý sex

Sex ve vztahu často postupně ve vztazích mizí. Díky nedostatečné péči o vztah prostě mizí. Jsou najednou důležitější věci na práci – a tím je práce, mateřství, dětí a mnoho dalšího. Dalším zabijákem sexu ve vztahu je obecně internet a to hlavně pornografie, sociální sítě, telefon a další rozptylování. Právě nedostatek sexu a nebo také neuspokojivý sex je důvod proč vzniká nevěra.

Možná máš své tajné chutě, ale máš strach, že tě za něj partner odsoudí, nebo si bude myslet, že jsi úchyl. Možná tě vzrušuje něco jiného, ale základem je vždy komunikace. Také je potřeba najít rovnováhu mezi pracovním životem a tím osobním včetně toho intimního a sexuálního života. Ve vztahu by měl být ideálně sex alespoň 3 týdně, ale raději každý den, jelikož má velmi velký přínos pro to, jak se cítíme, pro naše zdraví a mnoho dalších pozitivních účinků pro nás, naše zdraví i naší kvalitu života.

Sex je ve vztahu velmi důležitý a ten kdo tvrdí, že není, tak se připravuje o nejsilnější spojení jaké existuje a také nemůže čerpat z těchto výhod, které pozitivně ovlivňují celý náš život.

Sex je pro vztah velmi důležitý

Od počátku lidstva byl sex nejpřirozenějším způsobem, jak objevit své duchovní spojení se svým neomezeným vnitřním zdrojem. Endorfiny propuštěné po 2 – 3 hodinovém multiorgasmickém zážitků pro tebe i tvého partnera katapultují tělo do euforického stavu blaženosti, kde ego už nemá nad tvým životem kontrolu.

V této blaženosti už nemá ego žádnou moc ani kontrolu nad jeho potřebami a dosažení jeho cílů. Prostřednictvím tohoto orgasmického uvolnění a duchovního prožitku se prožívá nejhlubší stav důvěry, lásky, relaxace a plného propojení. V tomto stavu můžeme najít skutečný pocit absolutního vnitřního míru (je to stav čistého bytí).

Pomocí sexu a skutečného sexuálního spojení se můžeme navzájem s partnerem léčit a uzdravit své energetické i vnitřní bloky. Nebo například prohloubit důvěru a docílit nejsilnějšího spojení, které si lze vůbec představit. Problém je v tom, že v dnešní době se sex bere jako něco špatného nečistého, nebo se skrze něj manipuluje a chápe se špatně jeho význam. Nemluvě o tom, že se provádí zcela špatnými způsoby a se špatným záměrem, ale to už zacházíme do spirituální úrovně sexu o které se budeme bavit jindy.

Strach a nevěra ve vztahu

V dnešní společnosti je až příliš časté, že se obáváme, že ztratíme svého partnera, nebo nás opustí a nebo hůř, že nás podvede.

Bohužel se nám všechno může pak odzrcadlit v našem partnerském životě. Někdo nám prostě toto přesvědčení musí potvrdit. Sami hledáme nevědomky příznaky nevěry a určité stopy k nevěře. Když budeme něco takhle hledat, určitě to dříve nebo později najdeme. Protože jsme o tom přesvědčeni.

Je důležité se toho strachu z nevěry zbavit. Pokud si odstraníš toto přesvědčení ze svého podvědomí, přestaneš hledat tyto důkazy.

Pokud budeš svému partnerovi lézt do soukromí, dělat mu scény, budeš se snažit ho vlastnit ve skutečnosti děláš jen ale to, že máváš rukama a říkáš tím – Padej pryč! Já si tě nezasloužím! Už tě nechci vidět, uteč co nejdále!

Zákon přitažlivosti říká – Na co myslíme, to se ve skutečnosti vytváří? Pokud budeš neustále myslet a představovat si, že tě partner podvádí, stane se to. Na vině nebude tvůj partner, ale ty. Pouze ti odzrcadlil tvé nitro, tvůj strach, tvé vzorce a to, jak ses k němu chovala. Když přijde nevěra, na vině jsou vždycky oba dva.

Tvé strachy se zhmotňují. Čím větší strach máš a čím déle v něm setrváváš a čím je silnější tím rychleji se projeví ve tvém životě. Jednoduše si budeš přitahovat situace, které budou způsobovat to, čeho se bojíš a budou ještě tvůj strach prohlubovat, protože jsi na stejné frekvenci jako je frekvence strachu.

Pokud tě zajímá toto téma, tak doporučuji přečíst si náš článek na téma strach.

Nedostatek komunikace nebo špatná komunikace

Tohle je další zádrhel, který vede k nevěře. Partneři neumí spolu komunikovat. Nedokážou říct na rovinu co jim vadí, jaké mají trable a co by chtěli mít opravdu ve vztahu, co by skutečně chtěli zažívat v posteli a jaké jsou jejich sny. Jak potom můžeme být šťastní ve vztahu, když nedokážeme být v partnerství k sobě upřímní a komunikativní? Ve vztahu se musí řešit. Pokud nebudeme správně komunikovat, ohrožujeme náš vztah.

Komunikace je jednou z nejdůležitějších součástí úspěšného vztahu. Řekl bych snad, že komunikace je alfa a omega pro kvalitu vztahu. Pokud nemluvíš se svým partnerem, nebo neposloucháš co říká, nebo jednoduše vážně někde komunikace, tak budete mít potíže, aby jste spolu s partnerem zvládli obtížné překážky ve vašem vztahu.

To samozřejmě také platí pro lidi, kteří podvádějí. Nevěra je spojená s neschopností sdílet se svým partnerem tajemství, příběhy a pocity. To může vést některé lidi, aby se emočně otevřeli druhým. To může vést dokonce až k fyzickému vztahu, nebo někdy i emočnímu podvádění, které je stále formou podvádění a je to určitý způsob nevěry. Pokud se snažíš řešit problémy ve svém vztahu, možná je na čase vyhledat profesionální pomoc a objednat se na PÁROVOU TERAPII.

Útěk od problémů

Útěk od problémů je jednou z hlavních příčin nevěry. Pokud se neustále vymlouváš, odkládáš, než aby jsi konfrontoval své problémy s partnerem, otevírají se dveře pro nevěru, zejména pro emocionální záležitostí. Slyšel jsem mnoho příkladů, kde bylo řečeno, že jeho žena našla spolupracovníka, nebo kamaráda, kterému se mohla svěřit a říct o svých problémech, pocitech a jak se říká vyplakat se na rameni. Taková žena našla oporu v někom jiném. Asi není žádným překvapením, že sympatičtí spolupracovníci a kamarádi se pravidelně stávají účastníky nedovolených věcí a nevěry.

Žárlivost a nevěra – jak si ničíme vztahy

Žárlivost je rakovinou každého vztahu a jednoznačně ničí vztahy. Říká se, kdo nežárlí, nemiluje. Někdy to bereme i jako důkaz lásky. Zvláště na začátku vztahu, kdy vidíme, že na náš partner žárlí. Ale později to budeme brát spíše jako přítěž a něco, co nás spíše odděluje. Žárlení je jen boj s naší myslí. Je to jen zakořeněný strach z toho, že ztratíme toho druhého. Proč máme ale strach? Je to jen výsledkem nízké sebedůvěry a sebevědomí, převzatých vzorců a závislost na partnerovi.

Musíme si uvědomit že toto výše uvedené rčení je naprostá lež. To není potom láska, ale závislost. U pravé lásky totiž není žádné vlastnění, je tu naprostá důvěra. Neexistuje zde žádné: Chci důkazy že mě miluješ, pokud to neuděláš, beru to tak, že mě nemiluješ a podobně.

Pokud tě zajímá toto téma nebo máš problémy se žárlivostí, nebo máš partnera, který žárlí, tak doporučuji přečíst si náš článek na téma žárlivost.

Internet – facebook – porno – sociální sítě

Pornografie je neustále rostoucím trendem internetu, ale k čemu to vede? Vede to k emočním záležitostem a také smrti lásky a důvěry ve vztahu. Internet a závislost na pornu jsou dnes významnými faktory způsobujícími rozpad manželství a partnerství. A možná tě překvapí, že tento problém není jen problémem mužů, ale stále více žen trpí závislostí na internetu a pornu.

Internet je v dnešní době hlavním zprostředkovatelem nevěry. Na internetu je o mnoho snazší najít online zakázané ovoce než ve skutečné realitě. Existuje tolik webových stránek, kde si lidé mohou psát, vyměňovat své fotky, videa, příběhy a nastartovat své chutě, nebo se setkat s někým z internetu. Online nevěra je taky nevěra, protože narušuje důvěru mezi partnery.

Facebook údajně přispívá k asi třetině všech rozvodů v Americe. Můžeš se setkat s kýmkoli online. Můžeš se znovu spojit se svým miláčkem ze střední školy, nebo svým ex-přítelem a oheň je na střeše. Přestože tento tvůj bývalý miláček žije více než 5000 kilometrů daleko, tak online fantazie, že tráva je zelenější na druhé straně, je dnes významnou příčinou nevěry a rozpadu manželství a partnerství.

Není to jen facebook, ale všechny ty sociální sítě, které jsou dnes zejména plné nahých a polonahých fotek, které lákají partnery k různým myšlenkám, podněcují k vytvoření nové konverzace, nebo podněcují k posílání fotek, videí a podobně. Ano dnešní online svět a sociální sítě včetně různých seznamek a porna mají za následek nárůst nevěry a dalších problémů ve vztahu včetně rozchodu, nebo rozvodu.

Internet vs. reálný život

Sociální sítě i porno je jen jedna velká iluze, která nemá absolutně nic společného s realitou a jen odvádí tvou pozornost od skutečné reality a způsobují závislosti. Taková závislost může nejen zničit tvé vztahy, ale celý tvůj život. Možná by tě zajímalo, že právě závislost na pornu je nejčastější příčinou problémů s erekcí u mužů a problémy s nedosažením orgasmu u žen. Jeden z nejdůležitějších principů, jak zachránit vztah před nevěrou, je zaměřit se na reálnou (skutečnou) vědomou intimitu a vzdát se úplně online (internetového) rozptylování a uspokojování.

Vypni to porno už konečně, odhlas se ze sociálních sítí a vezmi svého partnera nebo partnerku ven do přírody a užijte si krásný den v přírodě ve dvou. A kdo ví, možná jít potom někam na večeři?

Přechozený vztah a nevěra

Dalším viníkem nevěry, je přechozený vztah. Což je většinou i nejčastější příčinou. Velká část partnerských vztahů je přechozená, protože se lidi nestarají o své vztahy. Pamatuješ si, jak vypadal váš začátek vztahu?

Společně jste se o váš vztah pravidelně staraly a opečovávaly. Mnohdy se říká, že je to nejkrásnější období. Jak jeden tak druhý, má o vztah naprostý zájem. No a poté přijde na stěhování, dítě, povinnosti… a tak nějak postupně začíná vztah opadat a ztrácí šmrnc a šťávu. Už spolu moc nepořádáte rande, oba můžete mít hlavu plnou starostí a zkrátka už se o vztah nezajímáte. Každý si vede tak nějak svůj život a vypadá to spíše jako spolu-bydlení než vztah.

Staráme se pravidelně o svou vizáž, o tělo, o sebe o děti… ale na naše vztahy tak nějak zapomínáme a bereme je jako samozřejmé. Ale nic není věčné. Každý den je posvátným dnem. Měli by jste si užívat jeden druhého a to pravidelně. Zkuste si s partnerem promluvit a začít vztah zase pravidelně zalévat.

Nevěra ve vztahu – mužská vs. ženská energie

Tento svět je spíše mužský, než ženský. My ženy jsme tak trochu již přetvořený dnešním mužským světem. Snažíme se tlačit, jít kupředu i přes mrtvoly, děláme si kariéru, snažíme se všechno hodit jen na sebe a neříkat si o pomoc. Přeci kdyby jsme si řekli o pomoc – je to v dnešním světě bráno jako slabost, že ano?

My si na sebe dáváme masku a tváříme se, že jsme opravdu silné. Přebíráme role muže i v domácnosti. Vypadáme z venku velmi soběstačně, vskutku uvnitř nás je to úplně jinak. Častokrát jsme vyhořelé, vzteklé a cítíme, že jsme se na všechno sami…

Přebrala jsi mužskou roli i ve svém partnerství a svého partnera jsi tak trochu vystrčila. Pokud energetický budeš ve vztahu MUŽ – MUŽ, přestanete se přitahovat. A navíc když jsi převzala role muže – tvůj muž se bude cítit ve své mužské roli úplně nepotřebný. Tvůj partner může hledat ženskou energii tam někde venku, protože bude k ní přirozeně přitahován a pak je velmi pravděpodobné, že vznikne nevěra.

To samé, když jsi muž v ženské energii. Pokud jsi asertivní, nejdeš kupředu a neumíš říct ne, pravděpodobně budeš zneužívaný ženami. Ženy chtějí silného muže, u kterého se cítí v bezpečí, bude při ní stát, někoho, kdo si stojí za svým, kdo je a jejich budoucí děti v budoucnu i finančně zabezpečí, kdo jde dopředu. Jestliže si najdou muže, který nemá hranice, nedokáže říct ženě ne a bude se chovat jakoby pro svou ženu udělal cokoliv, tak ho žena začne využívat a pak až ženu tento muž přestane bavit, odhodí ho, nebo opět vznikne nevěra.

Pokud tě zajímá toto téma tak si doporučuji přečíst náš článek na téma ženská energie.

Nuda a nevěra

Nuda může vést k nevěře a velmi často bývá právě nuda příčinou nevěry. Mnoho lidí upadá do rutin a stereotypů, včetně stereotypu v ložnici. Co děláš, aby tvé manželství, nebo partnerský vztah zůstal svěží?

Mnohá rozvodům a rozchodům by bylo možné se vyhnout, kdyby si lidé udělali čas a odhodlání komunikovat a udržovat ve vztahu jiskru, starat se, pečovat o vztah, udržovat ho žhavým a vzrušujícím a to, jak fyzicky, tak i emocionálně. Někteří lidé hledají vzrušení, aby unikli nudě. Může to být experimentováním s někým jiným, jinými vztahy, zkoušením drog a jiných závislostí, ukojení sexuálních chutí a různé sexuální experimenty, nebo rychlé auta a další.

Problémy se starnutím a nevěra ve vztahu

Problémy týkající se tělesného obrazu, to znamená například přírůstku hmotnosti a stárnutí mohou někdy vést k nevěře, nebo rozchodu. Někteří lidé chtějí vyměnit starší model za mladší. To samozřejmě nemá nic společného se zdravotními problémy s přibývajícími roky, protože toto je na jiné téma.

Ale přiznejme si to. Mnoho partnerů se postupem času přestává snažit, pečovat o sebe a nemyslím tím jen o vzhled ale i o svoji mentální a duševní hygienu a někam se posouvat v životě, ale zde je to hlavně o tom vzhledu. Během romantického období se oba partneři obvykle snaží prezentovat v nejlepším možném světle, aby získali náklonnost a jistotu toho druhého. Jakmile je ceny (manželství, jistota atd.) dosaženo, mnoho lidí si myslí, že vše skončilo a nemusí se snažit, starat se o sebe a podobně. Není tomu tak. Partnerství a manželství je jen začátek cesty. Pokud by se lidé i nadále vědomě snažili, pečovali o sebe i o svůj vztah, tak by se dalo vyhnout mnoha zbytečným rozvodům a nevěrám.

Nedostatek zájmu a blízkého kontaktu

Už je to možná dlouho, co si partnerku pohladil, pomazlil, objal, chytil za ruku. Tyto věci ve vztahu často chybí převážně ženám. Pro ženu je dotek velice důležitý a pokud to žena začne strádat, je možné že si tyto doteky zajistí jinde a opět může vzniknout nevěra.

Možná nemáš zájem pracovat na vztahu, nebo se snažit vztah někam posunout. Možná se nesnažíš udržovat jiskru ve vztahu a je ti vztah lhostejný, nebo hůře: bereš partnera za samozřejmost a to je také často příčina nevěry.

Možná by jsi mohl zkusit vděčnost, protože pokud budeš brát lidi ve svém životě za samozřejmost, tak o ně můžeš velmi snadno a rychlé přijít, protože si jich nevážíš a oni ti to dají najevo a nastaví ti zrcadlo.

V tomto případě ti doporučuji přečíst si náš článek na téma vděčnost.

Kompromisy a nevěra

Kompromis je tak trochu lež. Když člověk bude dělat, něco co ho nebaví jen protože to baví partnera, zadělává si na pěkný problém. Čí život budeš skutečně pak žít, když budeš dělat kompromisy a budeš se snažit vyhovět svému partnerovi? Svůj? To těžko. Budeš žít život svého partnera. Nebo někde na pomezí jeho a svého života.

Ideální je, najít si takového partnera, kterého baví to, co tebe. Který má stejný směr v životě, nebo stejné cíle a případně i cestu. Neznamená to, že musí být ve všem jako ty. Ale určitě nebude vztah fungovat dvěma lidem, pokud jeden bude chtít bydlet ve městě a chodit po diskotékách a ten druhý bydlet na venkově a trávit čas v přírodě. To asi moc nejde k sobě že? Dělej kompromisy, ale jen v maličkostech, ale určitě ne v důležitých a životních věcech.

Pokud člověk kvůli kompromisu ve vztahu nežije svůj život, tak nemůže být šťastný. Nakonec se může rozhodnout své štěstí hledat jinde a opět vzniká nevěra.

JAK SE VYROVNAT S NEVĚROU

Vím že teď pravděpodobně cítíš kus zrady, hořkosti, vzteku, zlomené srdce a proto ti ráda s tím pomůžu, aby si se tak necítil. Budu s tebou sdílet návod krok za krokem, jak se vyrovnat s nevěrou i jak zvládnout nevěru a posunout se v životě dále, aby to negativně neovlivnilo tvé budoucí vztahy.

Prvním a tím nejdůležitějším krokem, jak přistupovat k nevěře je změnit úhel pohledu a způsob jakým budeš přistupovat a reagovat na tuto situaci. Nevěra může do určité míry představovat problém, nebo překážku, ale také se na ní můžeme podívat zcela jinak a otočit celou situaci.

Nevěra tě může zničit, nebo posílit a to záleží na tvé reakci a tvém přístupu, proto se podívej na video níže, kde najdeš návod a jednoduchou techniku, jak přistupovat k nevěře i dalším problémům a překážkám ve tvém životě.

1. Emoce

V minulém kroku a ve videu výše si se dozvěděl, jak přistupovat k nevěře a jaký k ní zaujmout postoj. Toto ti pomůže řešit tuto situaci v klidu aniž by jsi se nechával ovládat emocemi a řešil to, jak se říká pod parou. Pokud budeš s partnerem řešit jakýkoliv konflikt včetně nevěry a necháš své emoce, aby tě ovládali a nebudeš je mít pod kontrolou, tak to může způsobit velké problémy. Například hádky, zhoršení celé situace, konflikt, fyzické napadání, nebo v některých případech i u pomsty formou násilí a možná i následné smrti.

Pokud chceš dojít k řešení celé situace, tak je nutné zachovat chladnou hlavu. Klidně si dej čas na to vychladnout, upustit páru a až následně řešit celou situaci, ale k tomu se dostaneme o pár řádků níže. Pokud budeš hledat řešení pod vlivem negativních emocí a budou tě ovládat, tak nikdy neuvidíš řešení, protože nebudeš moci myslet konstruktivně. Řešení celé situace bude ležet mimo tvoji zónu. Je to způsobeno, že negativní emoce jako například vztek a další ti nedovolí myslet konstruktivně.

Nejdůležitějším krokem když se dozvíš, že ti byl partner, nebo partnerka nevěrná je uvolnit své emoce. Nemá smysl v sobě dusit nahromaděné emoce, nebo hůře je potlačovat. Je lepší jim dát průchod.

Vyjádří své emoce

Neboj se vyjádřit své emoce. Vyjádření svých emocí je první krok na cestě k uzdravení. Řekni nahlas co cítíš. Identifikuj své emoce a pojmenuj je. Nevěra může vyvolávat v tobě různé emoce, jako jsou emoce hněvu a vzteku, zrady, smutku, nenávisti, sebelítosti a podobně. Nakonec dojde k úlevě. Všechny tyto emoce včetně zrady, šoku, ponížení, strachu a dalších je potřeba si tyto emoce plně uvědomit a následně prožít. Velmi mnoho lidí tyto emoce v sobě dusí, potlačují, nebo se jimi nechávají zcela ovládnout a to způsobuje další problémy. Pokud tyto emoce budeš v sobě dusit a potlačovat, tak nedojde k plnému prožití této zkušenosti a uvolnění emocí. Jelikož emoce je energie, tak se tato energie uloží někde v těle.

Práce skrze tvé pocity je jen hlavním krokem k vypořádání se s nevěrou, nebo například i rozchodem.

Jak ovládnout své negativní myšlenky a emoce krok za krokem

Pokud se chceš naučit pracovat s emocemi do hloubky krok po kroku, tak doporučuji náš online kurz cesta sebelásky, kde najdeš nejen práci s emocemi, ale i další nástroje pro hluboké odpuštění, jak pracovat s vnitřním dítětem, ženou i mužem.

Tyto nástroje a techniky ti pomohou lépe zvládat situace, problémy a překážky v životě. Také se naučíš, jak se zbavit potlačených emocí, které způsobují onemocnění a další konflikty ve vztahu i životě.

Naučíš se vědomě vytvářet si svou realitu včetně toho, jak přeprogramovat podvědomí a mnoho dalšího. Čekají na tebe videa, nahrávky, materiály ke stažení, meditace a další.

 

strach-a-emoce

2. Pochopení

Musíme dojít k určitému pochopení. Nic se neděje totiž náhodou. Není náhoda, že ti partner byl nevěrný. Možná jsi mu nevěnovala dostatek času a energie. Nebo si ho nepodporovala a podobně. Nikdy za nevěru nemůže jen jeden. Vždy je chyba na obou stranách a musíš dojít k uvědomění a najít svou polovinu viny. Protože pokud dojdeš k uvědomění a pochopení proč vznikla nevěra, tak můžeš pracovat na sebezdokonalování a zlepšení sebe samé. Získáš nové zkušenosti a v dalším vztahu už nebudeš opakovat stejné chyby a budeš lepší partnerkou. Vem si papír a tužku a odpověz si na tyto otázky:

  • Proč se ta nevěra stala?
  • Doopravdy za to může jen jeden člověk?
  • Měl si strach z nevěry?
  • Představoval sis ty nejhorší scénáře, že tě partner podvede?
  • Podezříval si chorobně partnera z nevěry?
  • Vidíš ve svém životě určitý vzor který se neustále opakuje?
  • Co ve vašem vztahu již nefungovalo?
  • Cítíš k partnerovi lásku nebo závislost?
  • Máš strach být sám? Proč?
  • Chceš s tímto partnerem pořád zůstat?
  • Přemýšlej o tom, proč se ti to všechno stalo. Vždycky to má nějaký důvod.

Pokud pochopíš proč nevěra vznikla, tak nejen že získáš cenné zkušenosti, ale posune tě to dále nejen ve vztahu, ale i v životě. Mimo to pokud dojde k uvědomění a pochopení nevěry, tak se s ní dokážeš mnohem snadněji a rychle vyrovnat.

3. Přijetí a zpracování

Přijmi tuto situaci, tak jak je. Přijmi to všechno, co cítíš. Přijmi všechny emoce i když jsou „špatné“. Pokud je přijmeš, dokážeš to nechat jít a osvobodit se. Je také na čase se ale rozhodnout. Opustit partnera nebo ne? Chyba není nikdy na jedné straně, ale na obou. Nikdo ti nemůže říct zda opustit svého partnera, pokud tě podvedl. Toto rozhodnutí záleží pouze a jen na tobě.

Důležité je také celou situaci v sobě zpracovat, aby nedošlo k potlačení emocí. Aby neutrpělo tvé sebevědomí a nedošlo k výraznému poškození tvé sebelásky a narušení vnitřních hranic. A také aby jsi nevytvořil negativní programy vůči opačnému pohlaví a nezablokoval své srdce vůči lásce, protože to může velmi výrazně ovlivnit tvé další vztahy a jaké partnery k sobě budeš přitahovat.

Také je nutné objevit vzorce, které k nevěře vedly a spojitost v minulosti, která se neustále opakuje ve tvých vztazích a uzdravit tyto vzorce až na podvědomé úrovní. Musíš se osvobodit.

Ano může to být bolestivý proces, ale je to jediná cesta, jak se vnitřně uzdravit a posunout se v životě dále. Na konci tohoto procesu se staneš nejlepší verzí sebe samého a tvůj život se zcela změní. To za to stojí, ne?

4. Odpuštění

Je velice důležité odpustit tomuto člověku, který tě podvedl. Protože to, že jemu neodpustíš, ubližuješ jen sobě. Odpuštění znamená posun vpřed. Jde o uvolnění všech sebezničujících emocí, které v sobě dusíme a tím si poškozujeme vztahy, zdraví a ve své podstatě i celý náš život.

Ty tyto pocity necháš v těle a tělo vždycky reaguje ať už o tom nevíš, nebo ne. Kdykoliv si na to vzpomeneš, budeš cítit ty samé pocity hořkosti, zrady, smutku, vzteku atd. Komu tím tedy ubližuješ? Tomu kdo tě podvedl to bude jedno, ale ty se tím budeš užírat a ničit si své zdraví, vztahy i celý svůj život. Všechny ty negativní potlačené emoce jsou jako toxiny. Tyto mentální toxiny jsou usazeny někde ve tvém těle a ovlivňují tvé další vztahy, poškozují tvé zdraví a ničí tvůj život.

Nezapomeň nakonec i odpustit sám sobě, protože nevěra není nikdy chyba jedné strany, ale vždy jsou na vině oba. Pokud neodpustíš sobě, tak můžeš sám sebe sabotovat v dalších vztazích a ničit si opět své zdraví i svůj život.

Pro hluboké odpuštění můžeš využít naší řízenou meditace níže. Nebo našeho online kurzu cesta sebelásky, kde najdeš odpuštění více do hloubky a hlubší proces, jak zpracovat své emoce, odpustit sobě i druhým, uzdravit své vnitřní dítě, ženu i muže a mnoho dalšího včetně přeprogramování podvědomí.

5. Čas

Je možné že ke zpracování budeš potřebovat čas. Nejspíše nedokážeš odpustit a vypořádat se s tím najednou. Ale dělej tyto kroky několikrát a tím myslím odpuštění, jak sobě, tak i partnerovi a také přijetí celé situace a pracovat na vnitřním uzdravení a za nějakou dobu uvidíš velkou změnu.

Každá situace a každý problém včetně nevěry je jen příležitost pro růst. Všechny negativní situace jsou určitou cestou k sebepoznání, kdy poznáváme sebe, své limity, svou nezpracovanou minulost a negativní programy v podvědomí, které čekají na uzdravení, aby jsme se mohli v životě posunout a stát se nejlepší verzi sebe samého. Ano bude to chtít nějaký čas a úsilí, ale nakonec to bude stát za to. Nezapomeň je to o přístupu a o tom, jak k nevěře budeš přistupovat. Budeš si hrát na oběť, nebo přijmeš zodpovědnost za to, co se stalo a budeš si vědomě vytvářet svou realitu?

Existuje věrnost A kde najít věrného partnera?

Určitě se na to teď ptáš. Jestli doopravdy existuje, věrnost na celý život? Ano existuje. Ale možná ne ve tvé realitě, ale s námi to můžeš hravě změnit. Odstraň toto přesvědčení a vytvoř si novou realitu a poznej partnera pro harmonický a naplněný vztah. A uvidíš, že do svého života přilákáš partnera který je věrný. S námi hravě zvládneš objevit a přerušit vzorce, které ti narušují tvoje štěstí a vedou k toxickým vztahům a také uzdravíš svou minulost.

Možná se ptáš, kde najdeš věrného partnera, nebo partnerku? V tomto případě doporučuji se přidat do naší komunity vědomí tvůrci. Tato komunita mimo jiné slouží také jako seznamka. Najdeš tam stejně smýšlející lidi, kteří jsou na stejné vlně jako ty a chtějí na sobě pracovat a překonávat hranice a limity.

V této komunitě také najdeš online kurz vědomé tvoření a další koučovací videa, výzvy, do budoucna i offline živé akce a mnoho dalšího. Dále ti bude k dispozici neomezená audio-knihovna s řízenými meditacemi, programováním myslí, podprahovými afirmačními nahrávkami i řízenými vizualizacemi. Propojily jsme dva nejsilnější nástroje, které pomáhají lidem měnit životy.

komunita-vědomi-tvurci
minulost
8 Komentářů
  1. Vztahova maniacka

    Děkuji za Vaše články a videa o vztazích. Jsou naprosto úžasné a moc mi pomáhají uvědomit si mnohé. Přeji všechno dobré a pokračujte.

    Odpovědět
    • Cesta Relaxace

      Děkujeme za zpětnou vazbu 🙂 Vám také přejeme hodně úspěchu a štěstí na vaši cestě životem 🙂

      Odpovědět
      • Erika

        Dobrý den,
        tento článek mě zachránil před zhroucením vztahem.

        Velmi povedené. 🙂

        Odpovědět
        • Cesta Relaxace

          Zdravím, děkuji moc za zpětnou vazbu a jsem rád, že vám článek zachránil vztah 🙂 Přeji hodně úspěchu ve vztahu 🙂

          Odpovědět
  2. Alžběta

    Super článek děkuji moc.

    Odpovědět
    • Cesta Relaxace

      Rádo se stálo doufám, že článek pomůže 🙂

      Odpovědět
  3. Existuje věrnost........

    Krásný den,
    děkuji za článek o nevěře a zajímá mě vaše téma seznamky pro vědomé partnerství.

    Jakou formou je prezentována ?

    Přeji vám vše dobré a žehnám vaší krásné práci.
    S úctou Pavlína

    Odpovědět
    • Cesta Relaxace

      Zdravím, děkujeme za zpětnou vazbu na článek 🙂 V naši komunitě vědomí tvůrci jsou stejně naladění lidé, kteří si chtějí vědomě tvořit svou realitu. Je to taková sociální síť, kde má každý profil, možnost psát svůj blog (články) nahrávat fotky, videa, příspěvky a jsou tma také skupiny jako na facebooku, ale lepší. Součásti jsou i kurzy, výzvy a mnoho dalšího 🙂 Děkujeme moc a také vám přejeme mnoho úspěchů a štěstí 🙂

      Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pin It on Pinterest

Shares