Hlavní obsah

Nevídané, tiskovou konferenci narušil nečekaný host. A bylo veselo

Praha

Nezvyklý průběh měla tisková konference Českého olympijského výboru u příležitosti jednoho roku do plánovaného startu her v Tokiu. Jedním z hostů byla česká rekordmanka v maratonu Eva Vrabcová Nývltová, která s sebou vzala i tříměsíční dceru Adélku. A bez své paničky nechtěla trávit čas ani fenka samojeda Bella. Jak to vypadalo, když se všechny tři potkaly u jednoho stolu, uvidíte na následujícím videu.

Fenka Evy Vrabcové Nývltové se sama pozvala na tiskovou konferenci.Video: Sport.cz

 
Článek

Eva Vrabcová Nývltová je jedním z mála sportovců, kteří roční odklad olympijských her přivítali s nadšením. Bronzová medailistka z mistrovství Evropy totiž dostala reálnou šanci přidat ke třem zimním a jedněm letním další olympijské hry.

S přípravou už začala, proběhla se v rámci štafety a o víkendu odjíždí na soustředění. Na limit pro Tokio 2:29:30 by ráda zaútočila 6. prosince při maratonu ve Valencii, další pokus by měla na jaře v Londýně nebo v Praze.

Foto: Ivana Roháčková

Eva Vrabcová s manželem Martinem, dcerou Adélkou a fenkou Bellou.

Mateřství prý Vrabcovou nijak zásadně nezměnilo. „Možná jsem jen spokojenější a klidnější,“ přemítá 34letá vytrvalkyně, které s péčí o dcerku vydatně pomáhá i její manžel a zároveň trenér Martin. „Občas se s babičkou skoro hádají, kdo bude hlídat,“ usmívá se Vrabcová.

A na nového člena domácnosti si zvykla i Bella. „Prvních čtrnáct dnů bylo bez problémů, pak si začala nosit plyšáky pod sebe a byla taková smutná, ale najednou si zvykla a teď leží pod kočárkem a hlídá si nás obě,“ líčí Vrabcová.

Reklama

Související témata: