Arsenal prohrál na hřišti Aston Villy, která poslala Watford do sestupového pásma

ČTK ČTK
Aktualizováno 21. 7. 2020 23:31
Fotbalisté Manchesteru City deklasovali v předposledním kole anglické ligy 4:0 domácí Watford, který se propadl na sestupovou 18. příčku. O skóre ho na ni odsunula Aston Villa, která zdolala doma Arsenal 1:0.
Zklamaný Eddie Nketiah z Arsenalu v zápase na hřišti Aston Villy.
Zklamaný Eddie Nketiah z Arsenalu v zápase na hřišti Aston Villy. | Foto: Reuters

Manchesteru City pomohl k vítězství dvěma góly Raheem Sterling. Anglický reprezentant se prosadil dvakrát v prvním poločase a s 19 ligovými góly v sezoně si vytvořil osobní rekord. V 31. minutě zpracoval míč ve vápně a poslal ho nekompromisně do sítě. O devět minut později dorazil svůj pokutový kop, který mu zneškodnil brankář Ben Foster.

Další trefy přidali po pauze Phil Foden a Aymeric Laporte. "Citizens" vyhráli v lize počtvrté v řadě, na jejich druhém místě už se nemůže nic změnit.

Manchester City uštědřil Watfordu, který v neděli odvolal kouče Nigela Pearsona, další výprask. V prvním vzájemném utkání v této sezoně Premier League v září zvítězil 8:0 a v loňském finále Anglického poháru ho smetl 6:0.

Aston Ville zařídil důležitou výhru v 27. minutě po rohovém kopu Egypťan Trézéguet. Arsenal ztratil šanci na šesté místo zajišťující postup do Evropské ligy, účast v pohárech si ale mohou stále vybojovat ve finále Anglického poháru, v němž se střetnou s Chelsea. Aston Villa má o jeden vstřelený gól lepší skóre než Watford a poprvé od 28. února se dostala mimo sestupové pásmo.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:

Watford - Manchester City 0:4 (31. a 40. Sterling, 63. Foden, 66. Laporte), Aston Villa - Arsenal 1:0 (27. Trézéguet).

 

Právě se děje

Další zprávy