Jiří Kajínek prozradil, co by měl udělat Petr Kramný, aby přežil svůj trest ve výši 28 let odnětí svobody

Jiří Kajínek prožil ve vězení 23 let.
Jiří Kajínek prožil ve vězení 23 let.
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 21. 7. 2020

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek si odpykal svůj trest v několika českých vězeních a po 23 letech dostal prezidentskou milost. Má řadu zkušeností, jak se na život v izolaci adaptovat. Teď popsal, jak by měl přežít 28 let odnětí svobody Petr Kramný, který sedí za dvojnásobnou vraždu manželky a dcery.

Petra Kramného odsoudili k 28 letům za vraždu manželky a dcery elektrickým proudem. Nejznámější český trestanec Jiří Kajínek se s ním za mřížemi potkával a teď pro Život v Česku.cz popsal, co by měl Kramný udělat, aby ve vězení tak dlouhý čas lidově řečeno přežil.

"Musí se adaptovat na prostředí a na to se dá zvyknout. Je důležité udržovat kontakt s někým z rodiny. Může na povolená čísla volat denně dvacet minut. Člověku takový kontakt hodně uleví. Musí se nějak zabavit, možností je ve vězení několik a udržovat naděje na obnovu procesu a to je ten moment, kdy čas utíká a člověk udržuje naděje," řekl pro Život v Česku.cz Jiří Kajínek, který se nedávno o Kramném vyjádřil ve smyslu, že je hlupáček a jednoduchý kluk.

Kramný i po sedmi letech od nástupu trestu trvá na tom, že je nevinný. Stále usiluje o očištění svého jména. Podle jeho advokátky naděje existují. Návrh na obnovu procesu je už přibližně rok na stole Krajského soudu v Ostravě.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.