Na Bohemce už jsem cítil, že bych to měl těžké. Nejde hrát ligu do padesáti, hlásí Šmíd a jde za Švecem...

Na Bohemce už jsem cítil, že bych to měl těžké. Nejde hrát ligu do padesáti, hlásí Šmíd a jde za Švecem...

Kruh se uzavírá. Sešívaný odchovanec a třiatřicetiletý stoper Bohemians Praha 1905 Michal Šmíd opouští vršovický Ďolíček a vrací se na starou známou adresu.

Nikoliv však do áčka, jemuž velí Jindřich Trpišovský, ale do B-týmu, kde ho čeká předávání zkušeností mladým slávistickým talentům...

Děje se tak půl roku před vypršením kontraktu. "Do červenobílých barev se vracím po dlouhé době, ze Slavie jsem odešel v roce 2007. Je to už 13 let. Těším se hodně, je to zase něco jiného, ale život plyne. Nejde hrát ligu do padesáti. Nabídka od Slavie byla vynikající. Dlouho jsem se nad ní nerozmýšlel. Šlo spíše o to, zda se kluby dohodnou. O změně jsem uvažoval už déle, navíc po pauze vynucené epidemií jsem vypadl ze sestavy. Na Bohemce už jsem cítil, že bych to měl těžké. Byl jsem rozhodnutý rychle," vyprávěl na webu slavia.cz ostřílený střední obránce.

Ten se na staronové adrese potká i s kamarádem z dětství Michalem Švecem. "S Michalem se znám asi od sedmi let. Nějaký čas jsme spolu trávili, on se pak ale rychle prosadil do A-týmu, pak jsme se zase setkali v Bohemians. Je to moc hodný člověk a stále výborný fotbalista. Na naši spolupráci se těším," doplnila na stránkách slavia.cz nová akvizice Slavie B.

A jaké úkoly v rámci ČFL čekají? "Přicházím, abych pomohl s rozvojem mladých šikovných hráčů, kterých je ve Slavii nespočet. Sám jsem to za rezervu Bohemky v letní lize pocítil. Já už nemám žádné osobní cíle, moje role je hlavně předat zkušenosti mladým hráčům tak, aby pro ně byl přechod do ligy co nejjednodušší. Kdyby se podařilo postoupit do druhé ligy, tak by to bylo fajn," pokračoval bývalý zadák Českých Budějovic, Dukly či Zbrojovky Brno, jehož konto zdobí 170 prvoligových a 89 druholigových startů.

Součástí nabídky je i skutečnost, že se může později trenérsky věnovat jednomu z mládežnických mužstev. "Nabídka přišla asi v pravý čas. Trénování dětí mě baví a v budoucnu se mu chci určitě věnovat," uzavřel defenzivní specialista, jehož považuje sportovní ředitel Klokanů Miroslav Držmíšek za velkou osobnost.

Proč pracovala 14 tituly ověnčená sparťanská legenda na milované Letné pouhé tři měsíce?