Šternberk: Nových 63 parkovacích míst vzniklo nedávno na Příkopech

22.07.2020 9:15

Starosta Stanislav Orság, první místostarosta Jiří Kraus a zaměstnanci odboru investic a veřejných zakázek městského úřadu ve středu 13. července 2020 osobně zkontrolovali dokončenou stavbu v lokalitě na Příkopech, kde vznikly nové komunikace a celkem 63 parkovací stání: z toho 3 pro invalidy a 2 pro motorky.

Šternberk: Nových 63 parkovacích míst vzniklo nedávno na Příkopech
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Prostor mezi ulicemi Olomouckou, Obloukovou a Hlavním náměstím doslova prokouknul a je důstojným nástupem do městské památkové zóny a centra města. Parkovací stání nejsou zpoplatněna.

V rámci stavby došlo také k přemístění a doplnění podzemních kontejnerů na tříděný odpad, na stanovišti lze tak odložit papír, plast, sklo a nově i kovový odpad.

Na podzim letošního roku lokalitu oživí nové stromy a další zeleň.

Samotná stavba byla zahájena v roce 2019 realizací inženýrských sítí a letos pokračovala stavbou komunikací. Zhotovitelem je společnost STRABAG a.s. z Prahy, která akci realizovala za 20 146 500 včetně DPH. Město hradilo celou akci ze svého rozpočtu, bez dotací. Pro srovnání zveřejňujeme původní a aktuální stav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…