InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dynamo začalo přípravu: Drobný pokračuje, náhradou za Sivoka stoper Králik

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Fotbalisté Českých Budějovic v pondělí 20. července zahájili letní přípravu na svou druhou sezonu ve Fortuna:lize. Jejich cílem bude navázat na loňský nováčkovský úspěch, ale nebude to vůbec jednoduché. Kromě avizovaných konců Tomáše Sivoka a Iva Táborského se rozhodl ukončit kariéru i brankář Zdeněk Křížek. Střelec Ivan Schranz odešel po skončení smlouvy do Jablonce a stěžejním motorům záložní řady Filipu Havelkovi a Pavlu Šulcovi skončila hostování. O oba hráče ale má vedení zájem, pokud se neudrží v kádrech svých mateřských klubů Sparty, respektive Plzně. Na prvním srazu už se naopak kouči Davidu Horejšovi hlásili i noví hráči a výbornou zprávou je také pokračování veterána mezi tyčemi a bývalého reprezentačního gólmana Jaroslava Drobného.

Roli parťáka mezi tyčemi by měl Drobnému plnit Vojtěch Vorel, který dorazil po skončení smlouvy ze Sparty a do budoucna by mohl být budějovickou jedničkou. Za kapitána Sivoka se na stopera počítá se Slovákem Martinem Králikem ze Žiliny, dále přišli také Denis Baumgartner ze Senice a v jednání je i příchod forvarda Fortune Basseyho.

Během přípravy čekají Dynamo přátelské zápasy na Složišti s Vyšehradem, v Plzni a opět na Složišti s Táborskem. Následovat bude soustředění v rakouském Kaprunu, kde Jihočeši sehrají další dvě utkání. Nová sezona Fortuna:ligy začne o víkendu 22. a 23. srpna.

Seznam hráčů na začátku přípravy

Brankáři: Jaroslav Drobný, Vojtěch Vorel, Martin Janáček.
Obránci: Benjamin Čolič, Lukáš Havel, Jiří Kladrubský, Miloš Kopečný, Martin Králik, Pavel Novák, Marek Smejkal, Maksym Talovierov.
Záložníci: Denis Baumgartner, Patrik Brandner, Patrik Čavoš, Tadeáš Bečvář, Lukáš Jánošík, Petr Javorek, Jakub Kousal, Karol Meszároš, Matej Mršič, Martin Šplíchal.
Útočníci: David Ledecký, Fortune Bassey.

Změny v kádru

Odchody: Pavel Šulc, Filip Havelka, Jiří Kulhánek, Denis Granečný (všichni konec hostování), Ivan Sušak, Michael Rabušic, Ivan Schranz, Ladislav Martan, Roman Polom (všichni konec smlouvy), Tomáš Sivok, Zdeněk Křížek, Ivo Táborský (všichni konec kariéry), Michal Řezáč (přestup – Žižkov).
Příchody: Martin Králik (přestup Žilina), Denis Baumgartner (přestup Senice), Vojtěch Vorel (přestup Sparta), Fortune Bassey (v jednání), Tadeáš Bečvář, Jakub Kousal, Marek Smejkal (všichni přesun z dorostu), Matěj Luksch, Martin Šplíchal (oba návrat z hostování).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace