David Kämpf  Chomutovský odchovanec postupně dozrával do role jednoho z lídrů týmu a v sezoně 2016/17 jeho forma gradovala. Jednařiceti body v základní části a dalšími deseti v play-off dovedl Piráty do semifinále a sebe až do reprezentace. Po úspěšném ročníku odešel do zámoří a v další sezoně už hrál NHL za Chicago.

David Kämpf
Chomutovský odchovanec postupně dozrával do role jednoho z lídrů týmu a v sezoně 2016/17 jeho forma gradovala. Jednařiceti body v základní části a dalšími deseti v play-off dovedl Piráty do semifinále a sebe až do reprezentace. Po úspěšném ročníku odešel do zámoří a v další sezoně už hrál NHL za Chicago.

 Ivan Huml  K lídrům tehdejšího úspěšného týmu patřil Ivan Huml. Zkušený útočník, jenž hrával i v NHL, k Pirátům přišel právě před sezonou 2016/17, během níž, dohromady i s play-off, posbíral 56 bodů. Za Chomutov hrál bývalý útočník Kladna, Českých Budějovic nebo Komety ještě další dva roky.
 Ján Laco  Brankářskou jedničkou Pirátů byl Ján Laco. Slovenský gólman dorazil do extraligy před sezonou z Astany a ihned se zařadil po bok elitních brankářů soutěže. V Chomutově načal i další ročník, ten už ale bývalý reprezentant a účastník olympijských her v Soči dokončil ve Spartě.
 Jan Rutta  Parádní výkony tehdy předváděl i Jan Rutta, pro něhož to byla zároveň poslední sezona v extralize. V základní části posbíral 32 bodů, třináct jich pak přidal i v play-off a dostal se až na světový šampionát. Poté odešel do zámoří a v dresu Chicaga okusil poprvé NHL.
 Vladimír Růžička  Dres Pirátů oblékal před sedmi lety i Vladimír Růžička mladší, který prožil další bodově úspěšnou sezonu (30 bodů v základní části a osm v play-off). V ročníku 2016/17 debutoval i v reprezentaci, za kterou odehrál tři zápasy. V Chomutově byl až do roku 2019, kdy zamířil do Sparty.
6
Fotogalerie

Bejvávalo. Připomeňte si hráče, kteří v roce 2017 dovedli hokejový Chomutov až do semifinále play-off

Hokejisté Chomutova působili v aktuální sezoně ve 2. lize, tedy až ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži. Přitom ještě poměrně nedávno bojovali o extraligové medaile.

Sešup chomutovských Pirátů, kteří během pár let spadli z extraligy až do krajského přeboru, ukazuje, že ve sportovním světě neexistují žádné jistoty. Přitom ještě v sezoně 2016/17 mužstvo postoupilo až do semifinále play-off v elitní soutěži. Jména tehdejších opor Pirátů si připomeňte v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 7

David Kämpf

David Kämpf-Chomutov (2).jpg

Chomutovský odchovanec postupně dozrával do role jednoho z lídrů týmu a v sezoně 2016/17 jeho forma gradovala. Jednařiceti body v základní části a dalšími deseti v play-off dovedl Piráty do semifinále a sebe až do reprezentace. Po úspěšném ročníku odešel do zámoří a v další sezoně už hrál NHL za Chicago.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Ivan Huml

Ivan Huml Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

K lídrům tehdejšího úspěšného týmu patřil Ivan Huml. Zkušený útočník, jenž hrával i v NHL, k Pirátům přišel právě před sezonou 2016/17, během níž, dohromady i s play-off, posbíral 56 bodů. Za Chomutov hrál bývalý útočník Kladna, Českých Budějovic nebo Komety ještě další dva roky.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 4 / 7

Ján Laco

Ján Laco.jpg

Brankářskou jedničkou Pirátů byl Ján Laco. Slovenský gólman dorazil do extraligy před sezonou z Astany a ihned se zařadil po bok elitních brankářů soutěže. V Chomutově načal i další ročník, ten už ale bývalý reprezentant a účastník olympijských her v Soči dokončil ve Spartě.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Jan Rutta

Jan Rutta.jpg

Parádní výkony tehdy předváděl i Jan Rutta, pro něhož to byla zároveň poslední sezona v extralize. V základní části posbíral 32 bodů, třináct jich pak přidal i v play-off a dostal se až na světový šampionát. Poté odešel do zámoří a v dresu Chicaga okusil poprvé NHL.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Vladimír Růžička

Vladimír Růžička 2 Barbora Reichová CNC Profimedia.jpg

Dres Pirátů oblékal před sedmi lety i Vladimír Růžička mladší, který prožil další bodově úspěšnou sezonu (30 bodů v základní části a osm v play-off). V ročníku 2016/17 debutoval i v reprezentaci, za kterou odehrál tři zápasy. V Chomutově byl až do roku 2019, pak zamířil do Sparty.

Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

Pokračování 7 / 7

Michal Vondrka

Michal Vondrka Chomutov.jpg

Útočník Michal Vondrka přišel do Chomutova v roce 2015 ze Sparty a ihned se stal kapitánem týmu. V průběhu ročníku 2016/17 posbíral 46 bodů v základní části a dalších 14 jich přidal v play-off. U Pirátů byl ještě rok a poté odešel do Mladé Boleslavi.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud