Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

VIDEO: Fotbalový turnaj romských týmů v Praze. Vítězství si odnesli pražští Smíchováci

22. července 2020
Čtení na 1 minutu

V sobotu 18. 7. 2020 se v Praze na Smíchově uskutečnil 1. ročník romského turnaje v kopané. Akci uspořádali Rudolf Cvoreň a David Toni. Turnaje se zúčastnilo 11 týmů a a ve finále porazil tým pražského Smíchova Pardubice 3:1. Na místě byla ROMEA TV a "Reportér v ulicích" Richard Samko.

“Dlouho se v Praze a právě na Smíchově nic, co se týká sportu nedělo. Chceme hlavně ty mladé motivovat ke sportu a aby lidi v Praze věděli, že umíme uspořádat kvalitní akci a že se věnujeme sportu,”řekl pro zpravodajský server Romea.cz David Toni, který se fotbalu věnuje od dětství a v současné době hraje za středočeský tým TJ Sparta Dřetovice III. třídu.

Pražského turnaje se 11 týmů (Praha Smíchov A, Praha Smíchov B, Neratovice, Mělník, České Budějovice, Česká Lípa, Pardubice, Karlovy Vary, Český Krumlov, Taxi Praha, Písek). Týmy byly rozděleny do dvou skupin a hálo se 1×12 minut. O třetí místo svedli boj České Budějovice a Mělník (3:2, penáltový rozstřel ), finále si zahrál domácí tým Smíchov Praha s Pardubicemi (3:1).

VIDEO


Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon