Zde může být vaše reklama.

Naposledy hrají venku Sigma jede do Opavy, už to bude bez Juliše

Sigma jede do Opavy, už to bude bez Juliše

foto: Petr Pelíšek

22. 07. 2020 - 14:30

Poslední venkovní zápas nezvykle dlouhé sezony 2019/2020 čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc již zítra. Hrají v Opavě a bude to hodně zvláštní utkání. Zatímco pro domácí celek to bude boj o bytí a nebytí, o záchranu v první lize, pro Hanáky jde o první přípravný zápas na novou sezonu FORTUNA:LIGY. Hráči Sigmy se v pondělí sešli po dovolené k prvnímu tréninku, čtyři dny poté je čeká neobvyklý jev – místo přáteláku mistrovské utkání.

„Je to začátek letní přípravy. Úvod bude takový rozběhový, volnější. Máme tam samozřejmě ty dvě dohrávky, takže potřebujeme na ně také hráče nachystat tak, aby to zvládli,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Zatímco Opava trénovala a chystala se na pro ni důležité zápasy, Sigma je ve fázi rozjezdu přípravy. A bude chvíli trvat, než se zase mančaft dostane do pořádného herního rytmu. „Není to hned, samozřejmě to bude chvilku trvat. Na odpočinek měli hráči dostatečnou dobu. Ale zpět všechny automatismy nedostanou hned, chce to nějaký čas. Musíme s tím počítat, že ve čtvrtek a v neděli to nebude úplně ideální,“ poznamenal Látal.

Slezané v cestě za záchranou vyměnili trenéra. Exolomouckého Jiřího Balcárka vystřídal Radoslav Kováč, rovněž odchovanec SK Sigma. Spolu s ním u týmu působí Alois Skácel, který je papírově, podle zápisů o utkání, hlavní trenér. V Opavě je na hostování z SK Sigma Olomouc záložník Jiří Texl, ale vzhledem k dohodě klubů nejspíš nebude hrát, stejně jako v předchozím vzájemném duelu. Ten se hrál posledního února a Hanáci v Opavě prohráli 1:2.

V olomoucké sestavě už bude chybět střelec Lukáš Juliš. Tomu skončilo hostování z pražské Sparty a v den zápasu se bude hlásit na startu přípravy svého mateřského klubu. Neobjeví se ani brankář Miloš Buchta a záložník Václav Pilař, kterým s posledním červnem skončily v SK Sigma smlouvy. Hrát nejspíš nebude ani záložník Lukáš Greššák, který měl delší dovolenou. A hned z prvního tréninku musel odstoupit se zraněním kotníku obránce Radek Látal, který nastoupit nemůže. Hrát nebude ani obyklý motor zálohy David Houska, který má stopku za žluté karty.

Utkání SFC Opava versus SK Sigma Olomouc se hraje ve čtvrtek 23. června od 18.00 (rozhodčí Ondřej Pechanec – Matěj Vlček, David Hock).

Pravděpodobné sestavy
Opava: Fendrich - Harazim, Hrabina, Hošek, Žídek, Helešic - Souček, Zavadil, Řezníček – Dordič, Dedič. Trenér Alois Skácel.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála, Daněk, Breite, Zmrzlý, Falta– Chytil. Trenér Radoslav Látal.

Další články