Kovač odhalil své plány s Monakem. Proč to bude jiné než ve Bayernu či Frankfurtu?

Kovač odhalil své plány s Monakem. Proč to bude jiné než ve Bayernu či Frankfurtu?

O velké překvapení se o víkendu postaralo vedení Monaka, když po pouhém půlroce odvolalo španělského kouče Roberta Morena. Jeho výsledky nebyly špatné, ale klub po něm chtěl více, proto ukončil předčasně kontrakt, který měl původně plynout až do roku 2020. Novým spasitelem byl vybrán Niko Kovač, který v minulosti vedl například Frankfurt nebo Bayern Mnichov. A plány jsou velice ambiciózní.

Osmačtyřicetiletý kouč chorvatského původu si stanovil za cíl vrátit Monako opět mezi francouzskou elitu. Tradiční účastník Ligue 1 v roce 2018 získal mistrovský titul, ale poté přišel výprodej, ze kterého se klub nedokázal vzpamatovat a v jeden moment byl i v ohrožení sestupu. Kovač ale věří, že se může vrátit opět na vrchol.

V jeho prospěch hovoří vydařené působení ve Frankfurtu a zkušenosti z Bayernu Mnichov. V bavorském zázemí sice nenaplnil očekávání, ale na nové adrese by mohl dostat díky tříletému kontraktu prostor a čas. „Bylo to překvapení a vše šlo hodně rychle, proto také nyní mluvím jenom anglicky a ne francouzsky,“ poukazoval na své resty v jazyce na tiskové konferenci.

„Každý trenér má svojí vlastní filozofii a svou vlastní představu. V minulosti jsem hrál a pracoval v klubech jako Frankfurt nebo Bayern. Na obou adresách jsme hráli odlišným stylem. Musíme se adaptovat a zhodnotit kvalitu týmu nebo hráčů, až poté můžeme zvolit správnou taktiku. Monako je ale velkým klubem s obrovskou tradicí a já věřím, že se můžeme vrátit na špičku tabulky Ligue 1,“ dodal Kovač.