InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skupina KOSA představuje v galerii svou žeň

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

MALŠICE - První pokaranténní výstavu otevřeli ve středu 22. července v podvečer v Galerii Malšice. Jedná se tvorbu skupiny KOSA, kterou tvoří pět přátel – výtvarníků. Ovšem tvorbu mají vlastně jako koníčka, kterému se věnují vedle svého povolání. Žijí v různých koutech republiky: v Klenové poblíž Klatov, v Praze, Táboře, Chotovinách nebo v Oboře. Čtyři z přátel se setkali před lety na studiích, pátého člena přijali mezi sebe v květnu letošního roku. A o koho se konkrétně jedná? Skupinu KOSA tvoří: Ladislav Sýkora, Petr Štěpánek, Tomáš Růžička, Radim Kořínek a Pavel Klíma.

Na úvod vernisáže zahrál na didgeridoo Petr Houdek, člen skupiny Mulisi Mulisi. Pak se Pavel Klíma ujal funkce hostitele. Návštěvníky, kteří zaplnili celou galerii, trochu mystifikoval. „Dnes chci sejmout kašmírový závěs tajemství," uvedl své vystoupení, kdy si pohrával se jmény, pseudonymy a přezdívkami svých kolegů výtvarníků.

Každý z nich dostal od starostky městyse Miloslavy Šebkové dárek na památku. Na pořad programu vernisáže přišla také poezie. Své básně přednesl frontman kapely Majáky Opálového pobřeží David Zieris.

Příjemný večer pokračoval na dvoře Vinárny Pod věží, kde kromě skupiny Mulisi Mulisi zahráli také členové seskupení Majáky Opálového pobřeží. Výstava v malšické galerii bude přístupná do 20. září.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace