24.4.2024 | Svátek má Jiří


GLOSA: Sněmovna by se měla vzbouřit

23.7.2020

Podstatou plánu evropského hospodářského zotavení („plan for European recovery“) schváleného šéfy vlád členských států EU, tedy Evropskou radou, dne 21. července nejsou nakonec pátý den hokynářsky úmorně dohodnuté velepeníze pro Itálii, Španělsko a Francii, jež se ekonomicky hroutí hlavně kvůli přijetí eura. 

Jádro letošního bruselského pudla totiž vůbec není ekonomické, ale křiklavě politické: Očividné německo-francouzské zneužití pandemie koronaviru k donucování evropských demokracií k přijetí nemožné fikce jakéhosi evropského lidu a jeho superstátu. Děje se tak cestou údajně blahodárného přijetí eurounijního, tedy i českého kolosálního zadlužení a následných finančních přesunů vypůjčených peněz, takto nevídaně a nespravedlivě zadlužujících naše budoucí generace. A to hlavně do uvedených, nevyléčitelně nemocných ekonomik kvůli jejich neprozíravému přijetí eura.

Nedílnou součástí nedemokraticky pokoutně vnucované fantasmagorie eurolidu a eurostátu mají zajisté být i společné eurodaně. Takto poskládaný eurostátní chomout nám premiér Babiš nyní přiváží k slavnostnímu nasazení. Nasadí si jej i poslušný český parlament a bude přitom prozpěvovat Euroódu na radost?

Nabízí se srovnání s americkou revolucí, jež se zrodila z odporu proti daním vnucovaným imperiální Velkou Británií pod heslem: Žádné zdanění bez zastoupení! Britští kolonisté tehdejší protidemokratický, nejen daňový chomout právem odmrštili, a tak se z nich stali svobodní Američané. Něco podobného možná čeká po 4. srpnu Německo, kde se má Spolkový ústavní soud vyslovit ve věci nelegálních společných evropských dluhopisů.

V době vrcholící koronavirové pandemie Německem vedená Evropská unie evidentně selhala, a to hlavně směšně fanatickým odporem proti dočasnému uzavírání hranic členskými státy, výslovně v českém případě. Nyní se euromoloch arogantně vrací na scénu a požaduje odstranění posledních zbytků demokratické samostatnosti členských států. Zvítězí v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR otrocká mentalita, anebo státní samostatnost, která nikdy nebyla, není a nebude zadarmo?