Chrudimské noviny Projekt modernizace letního kina nespí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Projekt modernizace letního kina nespí

Chrudim – Není žádným překvapením, že s úpravami areálu letního kina za budovou Muzea současné vedení města počítá. V nejužším vedení – radě města – sedí totiž promítač z „Leťáku“, Jan Axman (ANO 2011). Nyní radní kývli na vyhotovení dokumentace pro územní rozhodnutí – restart letního kina.

Radní tento bod projednali na své schůzi, která se konala v polovině července. Schválili ho jednomyslně, nikdo nebyl proti a nikdo se nezdržel. Dokumenty vyhotoví firma Škarda architekti, architekta Václava Škardy, který se zasloužil o možnou budoucí podobu areálu letního kina. Cenu zakázky městský úřad prozatím nezveřejnil.

O budoucnosti letního kina se ve městě dlouhé roky vedly vášnivé diskuse, které však se změnou radniční garnitury utichly. K moci se totiž dostalo hnutí ANO 2011, v jehož řadách působí hlavní tahoun projektu oživení „Leťáku“, městský zastupitel Richard Herbst. Již nyní je ale jasné, že případnou rekonstrukci budou muset pokrýt dotace, protože město ve své kase jen horko těžko bude hledat finance než na jiné, důležitější „podniky“.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele bubos
#9460 bubos 23. Červenec 2020 - 13:34
článek o ničem