Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Filip Rajmont z Ulice: Patricie Pagáčová mi na place moc chybí

Video se připravuje ...
VIDEO: tv nova
10. července 2020 | 06:00

Herec Filip Rajmont (42) a jeho Ota Puklický je se všemi svými kolegy zpět v plném proudu natáčení seriálu Ulice. My jsme Filipa zastihli po prvním natáčecím dni, kdy byl plný dojmů z nových podmínek. Přiznal se, že je moc rád zpět v práci a že letos v létě ani dovolenou potřebovat nebude.

Jaké jsou vaše pocity z prvního dne natáčení?

Mám hlavně radost, že už se zase začalo pracovat, protože už to bylo trochu dlouhé. Moc jsem se na natáčení těšil a je dobře, že se věci vrací zpět do normálu. Tedy když nebudeme brát v potaz ta pravidla, která tu dříve nebyla, chvílemi je to až úsměvné, ale nedá se nic dělat.

Co znamenají pro vás herce přísná hygienická pravidla v reálu?

Jako herec nemusím mít roušku, ale samozřejmě všechno okolo je přísnější, všichni dbají na přísná hygienická pravidla a dezinfekci. Je to trochu jiné, zvláštní, hlavně při téhle profesi – když jsou nějaká pravidla, která omezují komunikaci, tak je to nová věc. Ale musíme to respektovat.

Jak moc pro vás znamená vaše herecká parta v Ulici?

Když slyším herecká parta, tak vždycky rád říkám, že když máte dobrou partu, tak se dá natočit i seriál. Je to taková fráze. Mám samozřejmě štěstí, že mám kolem sebe lidi, které už dlouho znám, a že jsou mezi námi přátelské vztahy, takže pro mě to znamená pokaždé příjemné setkání.

Když některý z kolegů opustí seriál, setkáváte se i nadále?

Náš herecký svět není tak velký, abychom se potom nepotkávali na jiných projektech, ale ano, setkáváme se i soukromě. Třeba právě během karantény jsem se potkal s Páťou Pagáčovou, která by normálně nikdy neměla čas si se mnou popovídat, a teď jsme si mohli povídat klidně dva dny. S nimi se rozhodně stýkám a po nich se mi stýská moc.

Slyšela jsem, že jste jeden z velkých šprýmařů na place, je to tak?

Zní to dost pekelně, ale jestli se tohle o mně říká, tak je to pořád lepší, než kdyby se říkalo, že jsem prudič. Takže to vlastně docela jde.

Kdo vám při těch legráckách nejlépe sekunduje? S kým si vy užijete nejvíc legrace?

Nejvíc to funguje s lidmi, se kterými se dobře znám, což byli třeba Matouš Ruml nebo Páťa. Během let jsme si vytvořili vztah, a tím pádem nám žertíky mezi sebou fungovaly, což se dalo skvěle využít potom i v práci na seriálu. Teď se mi zase skvěle hraje s Lenkou Zahradnickou, která má přesně ten smysl pro humor, který mě baví, proto bych chtěl, abychom spolu v seriálu stále chodili nebo měli vztah, jenže ona pořád rodí, takže musím hrát s Magdou a čekat, než to Lenka dopeče.

Jak jste vy osobně trávil karanténu?

Jako každý asi. Chvilku zvítězila moje lenost, tak jsem se radoval, že mám volno, to mě brzy přešlo. Potom jsem byl smutný a přemýšlel jsem, co dělat jiného, jak se zabavit. Třeba mi vykvetl kaktus, což se mi nikdy předtím nestalo, protože jsem ho pravidelně zaléval. To bylo asi to nejvíc vzrušující, co se mi přihodilo, kromě cesty z kuchyně třeba do obýváku.

Co pro vás bylo nejtěžší?

Vydržet to. Paradoxně mi pomáhala moje lenost, která mě uklidňovala v tom, že nic nedělám. Bylo to takové bezčasí, člověk se bojí, neví, co bude za týden nebo půl roku, nemá vatu, má strach, jestli přežije.

Máte nějaké koníčky, kterým jste mohl věnovat najednou více času?

Já rád chodím plavat, ale to bohužel nešlo, takže jsem si doma chvilku urovnával věci, hrál počítačové hry. Nebylo to moc období na koníčky – které hlavně ani moc nemám. Mým koníčkem je má práce a zábava s lidmi z práce.

Co plánujete na léto?

Pracovat, co to jen půjde, protože jsem si vybral ty nucené prázdniny a tohle bude první léto, kdy se bez dovolené obejdu, protože se mi chce něco dělat. Jestli se nám to v říjnu zase zvrtne, tak to budou teprve prázdniny! Snad to bude v pořádku!

 

Video se připravuje ...