Její tvář zná celý svět z titulních stránek časopisu Playboy, kde si stále drží světový primát. Nejslavnější filmovou rolí dobře stavěné modrooké blondýnky Pamely Anderson je role záchranářky z úspěšného devadesátkového seriálu Pobřežní hlídka. Kvůli ní a jejímu nepřehlédnutelnému poprsí v rudých plavkách ho sledovali především muži po celém světě.

Svým ženským kouzlem, kterému nechyběly ty správné atributy krásy – velké modré oči, blonďatá hříva a dobře vyvinutá figura – okouzlila mužskou část planety stejně jako řada dalších vnadných žen. Její jméno patří do seznamu vedle Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Sophie Loren, Giny Lollobrigidy či Angeliny Jolie, tedy po bok žen, o nichž muži sní. A jako většina těchto přitažlivých krásek, také Pamela je i po padesátce muži obletována.

Ovšem v osobním životě se sexy krásce bohužel smůla lepí na paty, už byla pětkrát vdaná a ani jeden z manželských svazků jí nevyšel.

POHŘBILA SAXOFON

Pamela Denise Anderson, jak zní celé její jméno, je rodilá Kanaďanka, narodila se 1. července 1967 ve čtyři hodiny a osm minut po půlnoci, a k překvapení svých rodičů díky tomu získala titul The Centennial Baby, její narození se totiž strefilo přesně na sté výročí vzniku státu Kanada. Její rodiče pak obdrželi pamětní plaketu a finanční obnos.

Rodina se rozhodně netopila v penězích, její otec pracoval u vysokých pecí a matka byla číšnicí. Později se rodina přestěhovala do Comoxu. Jako školačka navštěvovala Pamela místní knihovnu, a už tam si jí fotografové všimli, když fotili mladé zvídavé Kanaďany dychtící po vzdělání a osvětě. Pamela přitom v učení příliš nevynikala, zato byla obratná a pružná, takže si vysloužila přezdívku Rubber-Band, tedy Gumička.

Ze sportů jí šel každý, do kterého se pustila. Ale ač byla soutěživá, nikdy se jí v žádném nepodařilo nějak výrazně vyniknout. Měla ale dva koníčky, kterým se věnovala, a to volejbal a hru na saxofon, na nějž dokonce hrála ve školní kapele. V roce 1985 ale skončila střední školu a s ní pohřbila i oba zájmy. Na střední školu měla nepěkné vzpomínky. Na jednom z festivalů v Cannes se svěřila, že byla několikrát sexuálně zneužita. Nejhorší zážitek jí prý způsobil její chlapec ze střední, který ji znásilnil s partou kamarádů.

DÍVKA Z REKLAMY

V jedenadvaceti letech se Pamela přestěhovala do Vancouveru, kde se živila jako instruktorka ve fitness centru a v roce 1989 si nechala poprvé zvětšit poprsí. V létě téhož roku se s přáteli zúčastnila utkání kanadského fotbalu na BC Place Stadium, největším stadionu v Kanadě. Na obří obrazovce stadionu se během utkání několikrát objevil záběr na pohlednou dívku, která si svléká tričko s nápisem Labatt, což je kanadská značka piva.

Ihned po skončení utkání pracovníci pivovaru mladou krásku vyhledali a uzavřeli s ní smlouvu na propagaci jejich značky. Brzy nato se po celé Kanadě objevily plakáty s Pamelou v reklamě na pivo Labatt Blue Zone.

PLAYBOY GIRL

Pamela Anderson svým atraktivním sexy zjevem zaujala řadu fotografů, jeden z nich – Ken Honey – poslal několik jejích aktů do pánského časopisu Playboy. A tak se stalo, co bylo nevyhnutelné – ještě téhož roku nafotila odvážná dívka beze studu v Los Angeles svoji první sérii pro Playboy. Hned v únoru 1990 se stala dívkou měsíce Playboye. Cesta k filmovým rolím tak byla Pamele Anderson otevřená. Jako první dostala malou roli v seriálu Ženatý se závazky, objevila se i v klipu skupiny Aerosmith, rok nato si zahrála v komediálním seriálu Kutil Tim. Tam si jí všiml herec a producent David Hasselhoff a hned se rozhodl obsadit ji do svého seriálu Pobřežní hlídka.

Role záchranářky Casey je Pamelina kultovní a osudová. Jako svůdnou sexbombu ji nesmazatelně zapsala do srdcí především mužských diváků, a dokonce v seriálu potkala i lásku, herce Davida Charveta.

DIVOKÉ MANŽELSTVÍ

Osobní život slavné sexbomby by vydal na román, mezi její ctitele patřili třeba i Sylvester Stallone nebo Dean Cain. Prsatá kráska se vdala celkem pětkrát. Její první manželství bylo ale asi největší divočina. Všichni byli zděšeni, když se provdala za Tommyho Leea, bubeníka glammetalové kapely Mötley Crüe, kterého znala pouhé čtyři dny. Svatba proběhla na pláži a ženich a nevěsta byli oddáni jen v plavkách. Dá se říct, že jejich vztah byl od začátku skutečně punk, místo svatebních prstenů si Pamela nechala na prst vytetovat manželovo jméno, Tommy má její jméno vytetované na různých místech na těle včetně penisu.

V roce 1995 se tato dvojice proslavila pikantním skandálem, kdy se na veřejnost dostala nahrávka jejich postelových radovánek. Video vzniklo na společné jachtě a divákům nebylo z jejich sexuálního řádění skryto vůbec nic. Toto video posléze začala společnost IEG nabízet zájemcům na videokazetách, DVD i na internetu. Tommy s Pamelou firmu zažalovali a spor v roce 2002 vyhráli, IEG musela každému z nich zaplatit odškodné ve výši 741 000 amerických dolarů. To už byla tato vášnivá dvojice pět let rozvedená.

Pamela a Tommy jsou rodiči dvou chlapců, Brandona (24) a Dylana (22) (oba se dnes zabývají modelingem, Brandon pracoval pro Dolce & Gabbana, Dylan je model, hudebník a hvězda sociálních médií a múza návrháře Yvese Saint Laurenta). Po jejich narození se ale Tommy Lee změnil a začal se k Pamele chovat násilnicky. Navíc byl obviněn z obtěžování a znásilnění mladé dívky, a to už Pamele došla trpělivost a požádala o rozvod.

PĚTKRÁT PŘED OLTÁŘEM

Po bubeníkovi Tommym Leem se Pamela vdala za hudebníka a rappera Kida Rocka a následně hned dvakrát za filmového producenta a pokerového hráče Ricka Salomona. Letos v lednu řekla své ano popáté, a to muži, který po ní toužil dlouhých pětatřicet let! Filmový magnát a producent Jon Peters, o dvaadvacet let starší muž, který má svoji hvězdu na hollywoodském chodníku slávy, si vzal Pamelu Anderson po tolika letech čekání a vydržel být jejím manželem pouhých dvanáct dní… „Největší hlupák je starý hlupák,“ prohlásil o soužití s Pamelou, která ho obrala o miliony a následně opustila.

LÁSKA KE ZVÍŘATŮM I DĚTEM

Pamela Anderson má vedle svých dvou synů i další lásku, a tou jsou zvířata, jako celebrita se angažuje v boji za jejich práva. Pro dobrou věc se ani dnes neváhá svléknout nebo napsat dopis britské královně.

Život je jako sex. Není to pokaždé dobré, ale vždycky to stojí za vyzkoušení,“ myslí s i Pamela.

Autor: LÍDA PALATOVÁ