Zde může být vaše reklama.

Tradiční fotbalový turnaj 48. ročník Memoriálu Miloslava Mikšíka ve Chválkovicích

48. ročník Memoriálu Miloslava Mikšíka ve Chválkovicích

foto: sk-chvalkovice.eu

23. 07. 2020 - 10:46

Již 48. ročník Memoriálu Miloslava Mikšíka se uskuteční ve dnech 25. a 26. července v areálu SK Chválkovice. Tohoto tradičního turnaje, konaného vždy před zahájením mistrovských soutěží se stejně jako v loňském roce zúčastní domácí SK Chválkovice (I. A třída), Slovan Černovír (I. B třída), Sokol Bohuňovice (Krajský přebor) a FK Nové Sady (divize).

Tradice Memoriálu Miloslava Mikšíka se datuje do začátku 70. let, kdy se tehdejší činovníci chválkovické kopané rozhodli uspořádat fotbalový turnaj, kterým by uctili památku bývalého hráče, trenéra a v neposlední řadě i funkcionáře Miloslava Mikšíka. Miloslav Mikšík se narodil 6. 12. 1926 a jako kvalitní hráč odehrál stovky zápasů v dresu Hodolan, Lokomotivy Olomouc a samozřejmě i v dresu Chválkovic. Po konci aktivní kariéry se začal věnovat mládeži, když vedl chválkovický dorost, jejichž kolektiv dokázal tak stmelit, že tito hráči tvořili nejen dlouhodobý základ kádru chválkovického áčka, ale posléze tvořili i základ funkcionářského kádru chválkovického klubu.

Sportovní část programu bude zahájena v sobotu 25.7. v 15:00 úvodním duelem mezi TJ Sokolem Bohuňovice a FK Nové Sady. V 17:00 potom bude zahájeno druhé utkání mezi domácími SK Chválkovicemi a Slovanem Černovír. V neděli 26.7.2020 se budou hrát dva zápasy, a to v 15:00 utkání o třetí místo a v 17:00 bude zahájeno finále. Před těmito zápasy v neděli bude odehráno tradiční vzpomínkové utkání na Otu Vyskočila mezi starými pány SK Chválkovice a SK Sigma Olomouc od 13:00 hod. V sobotu bude utkání řídit trojice rozhodčích ve složení Radek Kubíček, Václav Januš, Zdenek Petr. V neděli budou na hřišti rozhodovat Petr Dokoupil, Radek Motal, Jan Petrásek.

Fanynky a fanoušci, kteří zavítají do chválkovického areálu se mohou rovněž těšit na bohatý doprovodný program. Součástí programu bude i představení vizualizace rekonstrukce sportovního areálu SK Chválkovice, ke které by mělo dojít v nejbližších letech za podpory Národní sportovní agentury ČR, Olomouckého kraje a Statutárního města Olomouce. Po oba dva dny budou k dispozici slosovatelné zpravodaje, jejichž slosování proběhne vždy v přestávce mezi prvním a druhým utkáním. Pro mladší fanynky a fanoušky bude připraven skákací hrad, trampolína a Vrcholem doprovodného programu potom bude diskotékový večer, který bude zahájen v sobotu ihned po skončení druhého utkání.

Po oba dva dny se návštěvníci chválkovického areálu mohou rovněž těšit na bohatou nabídku občerstvení a setkání se zajímavými osobnostmi. K dostání budou tradiční makrely, grilovaný hermelín, klobásy a cigára z udírny a další speciality z grilu.

Program turnaje
Sobota:
15.00: Nové Sady - Bohuňovice
17.00: Chválkovice - Černovír
Neděle
13.00: utkání starých pánů Chválkovice - SK Sigma Olomouc
15.00: utkání o 3. místo
17.00: finále

Další články