Adam Procházka
23. července 2020 • 15:12

Končí poslední Stramaccioniho muž ve Spartě. Gólmany přebírá nejen Bičík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec. Mario Galinovič doposud zůstal v realizačním týmu Sparty jako jediný z trenérské skupiny, kterou na Letné sestavil Ital Andrea Stramaccioni. I tento poslední mohykán ale nyní v pražském klubu končí. Z rodinných důvodů. „Po třech letech se rozhodl skončit na vlastní žádost,“ napsala na svém webu Sparta. Letenší také oznámili, že koučem brankářů bude místo něj nově David Bičík, dosavadní trojka týmu, který ukončil profesionální kariéru. O rozvoj mužů mezi tyčemi se bude starat společně s příchozím Michalem Špitem.



Byl čestnou výjimkou. Pouze Mario Galinovič, bývalý chorvatský reprezentant, ustál začátkem března 2018 ve Spartě propouštění neúspěšného italského kouče Andrey Stramaccioniho a jeho realizačního týmu. „Klub byl s mou prací nejspíš spokojený, tak mi nabídl, abych setrval,“ uvedl později někdejší gólman Panathinaikosu.

Zatímco technický vedoucí Leonidas Vokolos, asistenti Omar Danesi, Robert Muzzi, kondiční specialisté Federic Pannoncini, Stefan Campari a analytik Vincenzo Sasso, balili kufry, kouč brankářů Galinovič přežil na Letné nejen Stramaccioniho štaci. Ale také anabáze trenérů Pavla Hapala, Zdeňka Ščasného, Michala Horňáka, Václava Jílka a necelou půlsezonu strávil i pod Václavem Kotalem.

Vlevo Mario Galinovič, Daniel Zítka a letní posila Sparty Milan Heča
Vlevo Mario Galinovič, Daniel Zítka a letní posila Sparty Milan Heča

Ta byla ale na lavičce rudé party jeho poslední. Ve čtvrtek Sparta oznámila, že 43letý trenér gólmanů u mužstva nebude dál pokračovat. „Po třech letech v klubu se rozhodl skončit na vlastní žádost. Mario, děkujeme Ti za práci pro Spartu i krásné společné roky a přejeme jen to nejlepší do další kariéry,“ reagovali Letenští na klubovém webu na konec Galinoviče, jenž si proti Spartě zachytal za Panathinaikos v předkole Ligy mistrů v sezoně 2009/2010.

Nově povede sparťanské gólmany odchovanec klubu David Bičík, který ukončil profesionální kariéru. Ten se na Letnou vrátil před sezonou 2014/2015 a v posledních měsících plnil roli trojky za brankářským duem Milan Heča, Florin Nita. Zejména o ně a posilu Dominika Holce bude nyní muž, jenž výraznou měrou přispěl před čtyřmi lety k postupu Letenských do čtvrtfinále Evropské ligy, pečovat.

Bičík získal během své kariéry se Spartou dva mistrovské tituly, další přidal s Libercem a Slovanem Bratislava. Třikrát slavil prvenství v domácím poháru. 

Brankáře bude mít na starost společně s Michalem Špitem, který většinu své kariéry strávil v Jablonci. Člen Klubu ligových brankářů, kam jej dostalo jeho 101 vychytaných nul, v severočeském celku v poslední době působil právě coby kouč gólmanů. Nově tuto funkci bude vykonávat společně s Bičíkem na Letné. 

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport. Čtvrtek 23. července 2020 Titulní strana deníku Sport. Čtvrtek 23. července 2020Foto Sport

Václav Kotal: Úspěšný a uznávaný trenér i obchodník na burze
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Martin Minčev, nová posila Sparty: Univerzál, může si vyhovět s Hložkem
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Sparty: Kangovy i Hložkovy parády. Zaujal Karlssonův obstřel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud