Hasiči v Mostě budou mít novou požární stanici. Stará po 45 letech dosloužila
Slavnostní poklepání na základní kámen. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Hasiči v Mostě začali se stavbou nové požární stanice. Ve čtvrtek dopoledne se tak stalo po slavnostním poklepání na základní kámen nové budovy. Nahradí dosloužilou a již zdemolovanou stanici z roku 1975 na jejím původním místě.

Po demolici přichází druhá etapa: Výstavba kompletně vybavené požární stanice a odstranění objektu mobilních buněk a nádvorní budovy a dokončení stavby včetně kolaudace.

Půjde o kompletně vybavenou požární stanici s výjezdovými garážemi, stáním pro osobní auta, místností pro fyzickou přípravu, odpočinkovými místnostmi, šatnami, sociálním zařízením, učebnou, kuchyní, čistírnou odpadních vod, kancelářemi, cvičnou věží, hřištěm a parkovištěm.

Stavba by měla být dokončena v prvním pololetí roku 2022,“ uvedl Roman Vyskočil, ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Výstavbu hradí stát.

Mostečané se nemusejí bát, že by byli místní hasiči po dobu stavebních prací hůře dostupní. „Výkon služby je v současné době zajištěn na téže adrese v buňkovišti, v nádvorní budově máme umístěnou mobilní požární techniku,“ říká Eva Benáková, ředitelka Územního odboru Most HZS Ústeckého kraje. Neustále slouží jedna směna o patnácti lidech, ti mají stále stejné povinnosti, jen se musí uskromnit v provizorních podmínkách.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru