Radek Špryňar
23. července 2020 • 18:59

Plzeň testovala i na COVID-19. Na odchodu je po Hubníkovi další stoper

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zátěžovými testy vstoupila Viktoria do první fáze nové fotbalové sezony. Na jejím konci má dle ideálního scénáře v rukou držet účastnickou vstupenku do jedné ze dvou evropských pohárových soutěží. Plzeň dnes naskočila do přípravy i s exlibereckým Matějem Hybšem, stejně tak s navrátilcem z hostování Pavlem Šulcem. Naopak do Mladé Boleslavi míří nadějný stoper Šimon Gabriel. Forma přesunu se teprve ujasňuje.



Důkladnou analýzu jarní části má za sebou druhý tým FORTUNA:LIGY. Příchod slovenského trenérského štábu výrazně oživil herní projev Viktorie. Nicméně hlavní kouč Adrian Guľa nebyl zcela spokojený. Plzeň chtěla získat jednu trofej, utřela však nos. V MOL Cupu narazila v semifinále po porážce se Spartou, herně nezvládla ani jedno utkání se Slavií. „Nepodařilo se nám uspět v poháru, který jsme měli jako jasně zadefinovaný cíl. To jsme nesplnili,“ připustil hlavní kouč.

Plzeň je bez prvenství v některé ze soutěží již dva roky. Náročné vedení takové „prohřešky“ netoleruje. Proto je evidentní, že v následujícím ročníku musí do vitríny přibýt výrazný úspěch. Ale ještě předtím musí splnit klíčovou výzvu – postoupit do jedné ze dvou evropských pohárových soutěží. Na konci srpna zahájí Plzeň své snažení ve druhém předkole Ligy mistrů. Pokud chce postoupit do hlavní fáze, musí vyřídit tři soupeře. Jestliže skončí v pořadí na druhém z nich, dostane druhou možnost na úrovni Evropské ligy.

„Evropa je náš velký sen i cíl,“ připustil Guľa a zároveň přislíbil následující… „Věřím, že naši fanoušci se mohou těšit nejen na skvělý herní projev a atraktivní styl, ale že to bude podpořené i dlouhodobými výhrami. Mohou se těšit, jak uvidí mužstvo sprintovat a dominovat v zápasech.“

Všech 68 gólů Plzně. Připomeňte si, jak pálili Krmenčík nebo Beauguel
Video se připravuje ...

Na tom začala Plzeň pracovat už ve čtvrtek. Do fyzických testů se zapojila i čerstvá zásilka z Liberce, krajní bek Matěj Hybš. Své místo v základní sestavě se pokusí vybojovat exžilinští Filip Kaša a Miroslav Káčer, o místo na slunci se bude prát rtuťovitý středopolař Pavel Šulc, jenž poslední půlrok strávil na hostování v Českých Budějovicích. Do práce se hlásilo i uzdravené křídlo Marko Alvir.

Po odchodu exkapitána Romana Hubníka do Olomouce mizí pryč také další stoper. Do Mladé Boleslavi se přesouvá devatenáctiletý mládežnický reprezentant Šimon Gabriel. V těchto dnech se už jen ladí forma jeho přesunu.

Po prodělání zátěžových a běžeckých testů, po přeměření kloubových rozsahů, dynamické síly a testu funkčních pohybových vzorů se dnes tým naplno vrhne do tréninku. Bude dvoufázový. Zkraje srpna pak mužstvo vyrazí na herní soustředění do Rakouska.

Viktoriáni absolvovali též povinné testy na COVID-19, čímž klub reagoval na zhoršenou situaci v Česku. „Hráče, celý realizační tým i všechny z klubu, kteří jsou s A týmem v kontaktu, necháváme otestovat. Stejný plán máme i před odjezdem na soustředění a před startem soutěže. Náklady na testy si hradí klub sám,“ doplnil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Viktoriány na úvod přípravy čekaly nejen zátěžové testy
Viktoriány na úvod přípravy čekaly nejen zátěžové testy

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud