Petrák potřeboval změnu a posiluje slovenského mistra, Slovanu ho doporučil i Mintál

Petrák potřeboval změnu a posiluje slovenského mistra, Slovanu ho doporučil i Mintál
OBSAHUJE VIDEO

Exslávista Ondřej Petrák opouští po sedmi letech německou půdu a přesunuje se do kádru úřadujícího slovenského šampiona Slovanu Bratislava.

Osmadvacetiletý "Bimbo", který má za sebou ne až tak povedené hostování v Dynamu Drážďany, se kterým sestoupil z druhé bundesligy, se na nové adrese upsal na tři roky do 30. června 2023.

Defenzivně laděný záložník, jemuž pomohl vyjednat přesun agent David Zíka, byl dlouholetým hráčem Norimberku, za který si připsal 135 startů, z nichž třiatřicet bylo v bundeslize.

"Po zranění Filipa Lichého a odchodu Mariana Ljubičiče bylo naší prioritou posílit střed pole. Ve středu nám typologicky chyběl vysoký, fyzicky disponovaný hráč. Ondřej splnil naše kritéria a jsem moc rád, že jsme ho získali. Dlouhodobě jsme ho sledovali a zároveň jsme získali pozitivní reference od Marka Mintála, jenž ho dobře zná z Norimberku. Ondřej může do zálohy přinést to, co nám v některých zápasech chybělo. V jeho prospěch hovoří, že během sedmi let v Německu pravidelně hrával, má velké zkušenosti, které teď může zúročit. Věřím, že bude pro naše mužstvo platnou posilou," uvedl na webu skslovan.com generální ředitel mistra Ivan Kmotrík mladší.

A co první dojmy nové akvizice Slovanu? "Po téměř 7 letech v Německu už jsem potřeboval změnu, chtěl jsem zažít něco jiného a získat novou motivaci. Slovan byl mou prioritou a jsem rád, že to vyšlo. Pocity jsou výborné, stadion na Tehelnom poli je úplně fantastický. Dlouho jsem nestál na tak krásném stadionu a to jsem naposledy působil v zahraničí. Moc toužím po zisku titulu. Chci pomoci naplnit klubové cíle na domácí či mezinárodní scéně," vzkázal někdejší mládežnický reprezentant Česka na stránkách skslovan.com.