Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německý ministr dopravy by chtěl zavést mýtné po celé EU

ČTK
Diskuze (13)

Německý ministr dopravy Andreas Scheuer by chtěl otevřít cestu k plošnému dálničnímu mýtnému v Evropské unii. Vyplývá to z návrhu, ke kterému získala přístup agentura Reuters.

Do osmi let by podle tohoto dokumentu měly na dálnicích po celé EU platit mýtné téměř všechna vozidla, včetně nákladních automobilů, dodávek a osobních vozů.

Scheuer podle Reuters usiluje o to, aby dokument schválila německá ministerstva a učinila z něj oficiální návrh pro německé předsednictví EU, které začalo 1. července a potrvá do konce letošního roku. Podle agentury DPA však Scheuer se svým návrhem narazil na odpor u koaliční sociální demokracie.

Mluvčí sociálnědemokratické ministryně životního prostředí Svenji Schulzeové uvedl, že návrh je krokem špatným směrem. Upozornil, že v důsledku zpoplatnění emisí oxidu uhličitého v dopravě od příštího roku porostou ceny benzinu a že ministerstvo nechce, aby motoristé byli navíc zatíženi také mýtným.

Německo v letošním roce plánovalo spustit systém mýtného pro osobní auta na německých dálnicích. Plán však zkrachoval poté, co Soudní dvůr EU loni v červnu dospěl k závěru, že systém diskriminuje majitele motorových vozidel ze zahraničí, a je tak v rozporu s unijním právem.

ČTK
Diskuze (13)

Doporučujeme

26. 7. 2020 19:27
Re: Němci táhněte
Jaký jiný průmysl a jaké inovace? Zkus to trošku realisticky.
Avatar - Hammunasakra
24. 7. 2020 13:59
Re: Němci táhněte
Tak to je JASNÝ že makroekonom tvý úrovně https://www.denik.cz/…pd-20200704.html to prohlídne. Tak CO si prosím tě VYMYSLEL? :-!

Hele a víš co je konečný řešení? Kam MUSÍME dojít? Fiskální unie = počkej až si nastuduješ CO to znamená :D

Ale zatím by mi po tisícovce dotazů stačila odpověď = už ti DOŠLO že vznětový motory v osobních autech se bez dotování paliva = neobjedou? A že to za ty roky v Evropě byly stovky miliard? Jinak sou prostě benzínu NE konkurenceschopný? Přesně TO co ty řikáš o EV = tak to platí o DIESLU?

Plus zatímco u EV se to láme ca 100USD za kWh baterie a někde pod 70 USD ztrácí auta na ropu defintivně smysl a na těch 100 už jsme https://elektrickevozy.cz/…it-novou-tovarnu a šušká se že na letošní odložený Tesla Battery Day přijde oznámení snad o 80 USD za 1 kWh = tak u NAFTY je to celý desítky let FURT STEJNÝ. Za tržní cenu furt stejně NEkonkurenceschopná

Hele NEMŮŽE to všechno bejt JEN tim = že věci prostě nerozumíš? Myslím toho Pitomia vs ekonom atd.? To o NUTNOSTI dotování nafty = to si přece taky NEvěděl

Nemusí to bejt že všichni zešíleli https://www.e15.cz/…-zdrojum-1370637 prostě jen ty NEchápeš

Prostě https://www.autoforum.cz/…ene-2-3-milionu/ a https://www.autoforum.cz/…-1-9-milionu-kc/ vs https://www.auto.cz/…onkurence-135256 to je realita
Avatar - Hammunasakra
24. 7. 2020 13:55
Re: Zadotovat a aby bylo na dotace zdanit
Věřím že žádná jiná strana nekoresponduje s tvým IQ ;-)

Jak je to s penězi v EU = to posílat a vybírat co zmiňuješ = to bys MOHL vědět i ty, nebo?
Avatar - Hammunasakra
24. 7. 2020 13:54
Re: Možná víc než mýtné samotné..
Máš pravdu za rakouska-uherska proběhl nebývalý rozkvět naší země ;-)

Putinova podržtaška na Hradě přece PROTO zrušila roky připravovanou výstavu k výročí Marie Terezie
Avatar - WinDiesel
24. 7. 2020 13:28
Re: Zadotovat a aby bylo na dotace zdanit
První co se stane bude že s okamžitou platností nám EU začne posílat méně než od nás vybere na daních.
Co potom budou říkat ti chytrolíni, co roky dehonestují Okamuru? Vím že je to cvok ale žádná další strana nekoresponduje s mým NAŠTVÁNÍM.