Také Petrák opouští sestupující Drážďany, míří do Slovanu Bratislava

Sport Sport
24. 7. 2020 9:23
Po Josefu Hušbauerovi opouští kádr sestupujícího Dynama Drážďany také další český záložník Ondřej Petrák. Od nové sezony bude působit v kádru slovenského mistra Slovan Bratislava, se kterým podepsal smlouvu na tři roky.
Ondřej Petrák.
Ondřej Petrák. | Foto: Milan Kammermayer

Osmadvacetiletý odchovanec pražské Slavie působil v Německu od roku 2014. Nejprve hrál v ligovém Norimberku, se kterým sestoupil do druhé ligy, od letošního ledna pak hostoval v rovněž druholigových Drážďanech.

Celkem si připsal 135 zápasů, z toho 33 v nejvyšší Bundeslize. Dynamo ale letos nedokázalo udržet ani druholigovou příslušnost, a tak se Petrák stejně jako druhý Čech v kádru Josef Hušbauer rozhodl změnit dres. 

"Po bezmála sedmi letech v Německu už jsem chtěl změnu a Slovan byl mojí prioritou," uvedl pro oficiální web klubu Petrák, který v minulosti reprezentoval Česko v mládežnických kategoriích a dočkal se i pozvánky do seniorské reprezentace, kde ale na první start zatím čeká. 

"V záloze nám typologicky chyběl vysoký, fyzicky disponovaný hráč," popsal generální ředitel Slovanu, proč Petráka klub angažoval. "Dlouhodobě jsme ho sledovali a navíc na něj máme dobré reference od Marka Mintála, který se s ním zná z Norimberku." 

Se Slovanem čeká Petráka v příští sezoně obhajoba mistrovského titulu, ale také kvalifikace Ligy mistrů, kde je slovenský šampion nasazen do prvního předkola. 

 

Právě se děje

Další zprávy