Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Petrák se loučí s Německem. Norimberk vyměnil za bratislavský Slovan

Po šesti a půl letech v Německu potřeboval změnu, a proto odchází. Ondřej Petrák se upsal Slovanu Bratislava, kde podepsal tříletý kontrakt. Osmadvacetiletý defenzivní záložník působil do letošního ledna v Norimberku. Naposledy hrál během hostování v Dynamu Drážďany, jež sestoupilo do třetí ligy.

Ondřej Petrák
zdroj: ČT autor: Vít Chalupa

Pražský rodák a odchovanec Slavie Petrák odešel do Německa z mateřského klubu v lednu roku 2014. S Norimberkem si zahrál v první i druhé Bundeslize a letos na jaře hostoval v Dynamu společně s dalším českým záložníkem Josefem Hušbauerem.

"Po téměř sedmi letech v Německu jsem už potřeboval změnu, chtěl jsem zažít něco jiného a získat novou motivaci. Slovan byl mou prioritou," řekl Petrák na adresu slovenského mistra, jenž v uplynulé sezoně získal po vítězství v domácím poháru dokonce double.

"První dojmy jsou výborné, stadion na Tehelném poli je úplně fantastický! Dlouho jsem nestál na tak krásném stadionu, a to jsem naposledy působil v Německu," pochválil Petrák zrekonstruovaný Národní fotbalový stadion v Bratislavě.

"Velmi toužím po zisku titulu. Chci pomoci k naplnění klubových cílů, ať už na domácí či mezinárodní scéně," dodal bývalý mládežnický reprezentant, který se předloni v létě objevil i v seniorském národním týmu, ale start si nepřipsal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články