24. července 2020 • 11:40

Kladno má nakaženého a zrušilo přípravný zápas. Problémy mají i jinde

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté prvoligového Kladna zrušili kvůli koronaviru páteční přípravný zápas s Ústím nad Labem. Na COVID-19 byl pozitivně testován jeden z členů mužstva Rytířů. Klub hrajícího majitele Jaromíra Jágra to uvedl na svém webu.



„Jeden z členů kladenského mužstva byl pozitivně testován na koronavirus, další členy klubu testování čeká. Rytíři jsou v kontaktu s hygienou, o podrobnostech budeme informovat,“ napsal klub v tiskové zprávě.

Kladno začalo přípravu na ledě na začátku týdne a proti Ústí nad Labem mělo v pátek od 17:30 absolvovat první test na nový ročník, v němž bude bojovat o návrat do extraligy. Osmačtyřicetiletý Jágr se do tréninku s týmem chystat zapojit až později.

Součástí úvodního přípravného duelu mělo být v první přestávce i představení nových dresů Rytířů. Další zápas mají podle původního plánu sehrát kladenští hokejisté ve čtvrtek na ledě Ústí nad Labem a v úterý 4. srpna by měli v Plzni vstoupit do pohárové soutěže Generali Česká Cup, kde je ve skupině A čekají i souboje se Spartou a Motorem České Budějovice.

Ve čtvrtek přerušili kvůli nákaze v týmu přípravu na sezonu hokejisté extraligového Litvínova. Na COVID-19 byl pozitivně testován hráč A-mužstva, které muselo z nařízení krajské hygienické stanice celé do karantény. Pozitivní testy ohlásila ve stejný den i prvoligová Slavia Praha.

Extraligový Hradec Králové odložil na čtvrtek plánovaný začátek sezony z preventivních důvodů na příští týden. Do kontaktu s nakaženými přišla i trojice pardubických hokejistů, ale obavy se nepotvrdily a Dynamo pokračuje v přípravě.

„Všichni tři hráči HC Dynamo Pardubice, kteří v uplynulých dnech přišli do kontaktu s osobami nakaženými koronavirem, podstoupili ve čtvrtek 23. července testy. Ty se ukázaly jako negativní,“ uvedl klub v pátek na webu.

Ve Zlíně je po pozitivní testu hráče na COVID-19 od čtvrtka ve dvoutýdenní karanténě dorostenecký tým a do pátku byl uzavřený zimní stadion kvůli dezinfekci. Platí také povinnost nosit ochrannou roušku a na tréninky i zápasy žákovských i mládežnických kategorií není povolen přístup rodičů ani dalších osob.

Plzeň od pátku také preventivně uzavřela zimní stadion pro veřejnost, novináře, fanoušky či rodiče hráčů. V prvoligových Litoměřicích je kvůli jednomu pozitivnímu případu uzavřen stadion od středy do neděle.

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport, pátek 24. července 2020 Titulní strana deníku Sport, pátek 24. července 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud