O. Bisaha s Hyundai Lenner Sport vstupují do nové sezony

Stejně jako všechno ostatní zasáhla pandemie nového typu koronaviru také automobilové soutěže.

Start motoristické sezony byl odložen nejen v České republice a na svou příležitost čekal i tým Hyundai Lenner Sport, který vznikl v polovině loňského roku pod záštitou Hyundai Motor Czech.

Nekonečné čekání je u konce a pilot Ondřej Bisaha se představí s týmovým vozem Hyundai i20 R5 již o nadcházejícím víkendu při úvodní soutěži Rallysprint série na Rally Příbram v rámci Poháru 2+. Osm rychlostních zkoušek o celkové délce 70 kilometrů v kombinaci s početnou konkurencí, která se v okolí Příbrami představí, zaručuje, že soutěž nebude pro posádku v barvách Hyundai Lenner Sport procházkou růžovým sadem. „V našem Hyundai i20 R5 jsme seděli naposledy před osmi měsíci. To je dlouhá doba, takže tato pauza bude určitě znát. Díky našim mezinárodním úspěchům máme krásné startovní číslo 1, ale budeme spíše pasivní, protože na autě je pár zcela zásadních změn, které jsme nestihli vyzkoušet v ostrém tempu,“ říká Ondřej Bisaha a dále vysvětluje: „V úterý odpoledne v týdnu konání Rally Příbram jsme navíc objevili zásadní problém s diferenciálem, kterým nám znemožnil plánované testování. Takže opravdu vše vyzkoušíme až na první vložce. O to těžší to budeme mít.“

Na sedadle spolujezdce vedle Ondřeje Bisahy měl původně usednout navigátor Oliver Kiška. Kvůli úrazu však musel být nahrazen dalším „Kroměřížákem“ Michalem Večerkou. Bisaha s Večerkou tak vytvoří ryze kroměřížskou posádku. Servisní podporu a inženýring bude v letošní sezoně poskytovat tým BSH Racing.

Bisaha zaznamenal za volantem speciálu pocházejícího z německého Alzenau slibné výsledky hned během několika soutěží, které stihl do konce roku 2019 absolvovat. Do nové sezony tak vstupuje plný očekávání. „V plánu máme odjet šampionát European Rally Trophy a vybrané závody v Česku za podpory všech milovníků Hyundai. Původně jsme chtěli odjet i jeden závod v mistrovství světa, ale bez diváků se nám na mistrovství světa moc nechce. Chceme se také nadále věnovat jednomu z talentovaných mladíků, o kterém, předpokládám, bude v budoucnu určitě hodně slyšet,“ prozradil Ondřej Bisaha své plány na letošní rok.

„Spolupráci s týmem Hyundai Lenner Sport jsme zahájili v roce 2019 a ceníme si jeho kvalit a absolutní profesionality. Motorsport je důležitou součástí DNA značky Hyundai, což se pochopitelně odráží i v českém prostředí, a to i vzhledem k faktu, že se některé z našich sportovních modelů vyrábějí právě v České republice. Do nové sezony přejeme týmu Hyundai Lenner Sport mnoho štěstí a sportovních úspěchů,“ uvedl generální ředitel Hyundai Motor Czech Martin Saitz.

Rally Příbram odstartuje již tuto sobotu v 9 hodin na Náměstí T. G. Masaryka v Příbrami. Tým Hyundai Lenner Sport v čele s Ondřejem Bisahou zve všechny fanoušky k tratím rychlostních zkoušek!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!