Pokud milujete víkendové brunche stejně jako my, měli byste teď zpozornět. Fádní prostředí restaurace s dětským koutkem plným povykujících lidských mláďat totiž můžete vyměnit za ještě o něco lepší zážitek. A užít si brunch přímo uprostřed Vltavy. To díky Richardu Vandlíkovi, který si plní svůj sen v podobě lodi Arwen, na níž pořádá již zmíněné brunche, ale i vinné degustace a soukromé akce.

Richardova cesta k vlastní lodi byla poněkud spletitá. V rodném Slovensku vystudoval střední školu průmyslovou a ve studiu technického oboru pokračoval i na vysoké škole. Zároveň v té době absolvoval barmanský kurz ve vyhlášeném pražském baru Tretter’s a rozhodl se změnit směr. Svou barmanskou kariéru odstartoval v barech Cloud 9 v hotelu Hilton a Red Rabbit.

Následně se rozhodl vrátit na Slovensko a pokračovat ve své profesi tam. To mu však nebylo přáno, proto se přihlásil jako barman na zaoceánskou loď. V roce 2014 se tak jeho dalším působištěm stala loď Celebrity Reflection, tehdy nejnovější a nejdražší přírůstek do loděnice společnosti Royal Caribbean. „O 3 000 hostů se zde staralo přes 1 200 zaměstnanců. Loď měla 17 poschodí a bylo to takřka doslova město na moři. Bylo na ní úplně všechno, jen restaurací a barů jste napočítali dvě desítky,“ vzpomíná Richard na svou tehdejší zkušenost. Po roce stráveném na moři se chtěl Richard přesunout do Kanady, nakonec ale opět skončil v Praze. A konečně se pomalu začal psát příběh lodi Arwen. 

O vlastní lodi začal Richard snít poté, co pomáhal vybudovat bar na lodi Imago Mundi. Po odevzdání projektu zvažoval, co dál, a tehdy na Vltavě spatřil Arwen. Dalo by se říct, že z toho byla láska na první pohled. Richard kontaktoval majitele a nabídl mu, že loď odkoupí. Slovo dalo slovo a Arwen získala nového kapitána. 

Richard si však i nadále chtěl udržet své spojení s gastronomií, a tak se rozhodl na lodi pořádat víkendové brunche a vinné či rumové degustace. Loď si lze v současné době také pronajmout na soukromé akce a večírky, ať už jde o oslavu narozenin nebo rozlučku se svobodou. Jediná nevýhoda je, že kapacita je omezená na deset osob. Na druhou stranu ale půjde o komorní zážitek s nejbližšími přáteli.

Každý správný brunch se zahajuje Mimosou (kombinace šumivého vína a pomerančového freshe) a nejinak je tomu i na lodi Arwen. A jako správní námořníci můžete na alkoholové vlně pokračovat i nadále. Součástí brunche je totiž Gin & Tonic Garden, kde si vyberete z několika ginů a toniků svou nejoblíbenější kombinaci. Nebo můžete zvolit kapitánův oblíbený nápoj: rum Mount Gay se sodou. Pro ty, kdo nemohou nebo nechtějí pít, je připraveno několik variant nealkoholických nápojů.

Menu brunche se vždy lehce obměňuje, základem jsou ale pokrmy z grilu. Jednou to můžou být ryby, jindy kuřecí a vepřové maso doplněné o grilovaný sýr a zeleninu. Zatímco se maso griluje, přichází na řadu předkrmy v podobě oliv, sušených rajčat, sýrů a dalších dobrot. A na závěr nesmí chybět sladká tečka. Na řece strávíte celkem tři hodiny, které vám ale utečou mrknutím oka. Proto, pokud se na Arwen vydáte, užijte si naplno každou minutu. Hoďte starosti za hlavu, natáhněte se na přídi a vychutnejte si nejen skvělé jídlo, ale také krásný výhled na Vyšehrad a další krásy pražských břehů.

Více informací najdete na Facebooku.
Cena brunche je 1 699 Kč za osobu.