Policie není schopna kontrolovat COVID-19 opatření na hromadných akcích Jihlavska

V průběhu července a srpna se na Jihlavsku má konat několik kulturních akcí s předpokládanou účastí nad tisíc lidí. Pro konání těchto akcí stanovila Krajská hygienická služba několik opatření jako podmínek pro uskutečnění akce.

Ředitel územního odboru Jihlava Policie České republiky Aleš Indra upozornil členy krizového štábu, že policie není schopna plnohodnotně zajistit kontrolu dodržování nařízení Krajské hygienické stanice nařízených na hromadných akcích Jihlavska. Současně plk. Indra konstatoval, že povinnost zajistit kontrolu dodržování hygienických nařízení mají prioritně pořadatelé těchto akcí.

Krajská epidemioložka Alena Dvořáková konstatovala, že prevence je nanejvýš žádoucí, protože z pohledun hygieniků jsou hromadné akce nejrizikovějším faktorem při šíření pandemie COVID-19.

Primátorka Jihlavy Karolína Koubová (Fórum Jihlava) po té rozhodla, že je třeba vstoupit do kontaktu s pořadateli jednotlivých kulturních akcí a upozornit je na jejich povinnosti. Na Jihlavsku se například koná festival Prázdniny v Telči, které pořádá příznivec uskupení Fórum Jihlava Milan Kolář.

Další zasedání krizového štábu svolá primátorka Koubová dle potřeby.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů