První změny: V Opavě končí Zapalač, loučí se i Hošek

25. 7. 2020
Redakce

Ve Slezském FC už nebude pokračovat záložník Petr Zapalač, kterému vypršela smlouva. V Opavě končí také obránce Jan Hošek, jenž se po konci hostování vrací do Teplic.

Jednatřicetiletý Jan Hošek odkopal v opavském dresu šest ligových utkání. Celkem ve FORTUNA:LIZE sehrál 134 zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky a na tři přihrál.

O dva roky starší Petr Zapalač zanechal v Opavě výraznější stopu. Do Slezského FC zamířil v roce 2016, podílel se na postupu do nejvyšší soutěže a byl také u památné jízdy MOL Cupem, v němž tehdy druholigový opavský tým dokráčel až do finále.

„Myslím, že to bylo povedené angažmá. Je tady liga, zahráli jsme si finále poháru. Jsem hrdý na to, co jsme tady společně dokázali. Potkal jsem tady řadu skvělých lidí kolem fotbalu včetně fanoušků a na všechny budu rád vzpomínat,“ přiznává Petr Zapalač.

Krajní záložník, který může nastoupit také v obraně, odehrál ve Slezsku 114 soutěžních utkání a zaznamenal osm branek. Ve FORTUNA:LIZE má na kontě 54 zápasů s bilancí dvou gólů a pěti nahrávek.

„Děkuji všem spoluhráčům, trenérům, realizačnímu týmu i fanouškům za podporu. Jsem moc rád, že se tady zachránila liga, a tak mohu odejít s čistou hlavou. Do Opavy se budu vždy rád vracet, i když už zřejmě coby soupeř,“ doplňuje Zapalač.

„Oběma hráčům děkujeme za odvedené služby pro náš klub a přejeme jim hodně štěstí v dalším angažmá,“ hlásí sportovní manažer Alois Grussmann. A co další změny v kádru? „Ty nepochybně přijdou, a to oběma směry. Vše je věcí jednání, která nyní intenzivně probíhají,“ dodává na závěr.


sdílet