FAZOLKY S TOFU NA PAPRICE

Moc dobrá klasika, nezapomeňte přikusovat salát! 
Na lžíci oleje zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme 180 g na malé kostičky nakrájeného tofu natural, okořeníme lžící mleté papriky a chvíli společně opékáme. Ne dlouho, jinak paprika zhořkne. Přidáme 400 g pokrájených fazolek, 1 prolisovaný stroužek česneku, hrst čerstvého oregana a sůl. Zalijeme 200 ml horké vody, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 20 – 25 minut. Vmícháme 2 lžíce rostlinné kysané smetany a odstavíme, už nevaříme. Podáváme s dušenou rýží.


5 komentářů:

  1. To vypadá skvěle. :) Tofu miluji, ale ne každé je dobré. Asi nejlepší zkušenost mám s tím z Albertu. Není sice nejlevnější, ale chutná mi nejvíc. Občas ho ale mají ve slevě, stačí jen sledovat jejich leták. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, dnes jsem narazila na tenhle recept na fazolky s tofu na paprice a říkám si, že by to mohlo být super jídlo. Nikdy předtím jsem tofu na paprice nedělala, takže jsem zvědavá, jak to může chutnat. Ráda bych to vyzkoušela, tak budu vděčná za každou radu. Máte někdo zkušenosti s podobnými recepty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, fazolky s tofu na paprice jsou parádní jídlo, určitě ho zkuste. Co se týká tofu, tak já ho nechávám pořádně okapat, aby dobře drželo tvar. Při vaření jsem zjistila, že nejlepší je titanové nádobí. Fazolky v něm zůstávají krásně křupavé a tofu se pěkně opéká. Pokud chcete vaření bez připálení zkuste ho.

      Vymazat
    2. Ahoj, musím souhlasit, že na vaření je potřeba dobré nádobí. Osobně doporučuji mrknout se na zgastro.cz. Mají tam bezva výběr titanového nádobí, ve kterém je vaření snadný a výsledky jsou pokaždý skvělý. Fazolky i tofu se v něm opečou rovnoměrně, a to je bezvadný na tyhle recepty. A nezapomeňte před vařením fazolky trochu povařit, aby byly opravdu křupavé.

      Vymazat
    3. Zdravím všechny kuchařky a kuchaře, pokud jde o fazolky s tofu, tak to se u nás doma vaří dost často. Máme rádi recepty s tofu a na něj jsem si pořídila titanové nádobí, ve kterém se nic nepřipaluje. Je bezvadný na rovnoměrný vaření a opečení tofu, aniž by se připalovalo.

      Vymazat