Shrnutí disneyovských premiér a odkladů

Shrnutí disneyovských premiér a odkladů

Studio Walt Disney Pictures zareagovalo na stále trvající koronakrizi a podobně jako konkurence tak odkládá a ruší premiéry svých snímků. Pojďme se na ty nejdůležitější změny podívat.

1 4
26.7.2020

Mulan

Studio Disney v posledních dnech šokuje a poté, co konkurenční studio Warner Bros. na čas odstranilo svůj velkofilm Tenet z plánovaných premiér, udělalo to samé s Mulan. Remake stejnojmenného animáku z roku 1998 je tak odložen prozatím na neurčito, uvedení exkluzivně na Disney+ jako v případě Artemis Fowl se ale nedočkáme. Disney má stále v plánu film s herci Yifei Liu (Er dai yao jing), Jetem Li (The Expendables 3), Donniem Yenem (xXx: Return of Xander Cage) či Nelsonem Leem (Stargirl) uvést v kinech.

Snímek Mulan stál zhruba 200 miliónů dolarů. Foto: Walt Disney Pictures

The French Dispatch

Nový snímek režiséra Wese Andersona (Isle of Dogs), ve kterém se vydáme do fiktivní novinářské redakce ve Francii minulého století, měl do kin dorazit letos v květnu a Disney ho tipovalo coby svou novou oscarovku. Nyní je ale film bez data premiéry a studio dumá nad tím, kterak jej dosadit do seznamu premiér, aby stihl debutovat před koncem deadlinu pro udílení Oscarů za tento rok. Pravděpodobně se ho tak dočkáme v prosinci či lednu. Anderson do svého dalšího projektu obsadil Elisabeth Moss (The Invisible Man), Tildu Swinton (The Dead Don't Die), Edwarda Nortona (Motherless Brooklyn) či Saoirse Ronan (Little Women).

Kdy se v kinech dočkáme The French Dispatch? Foto: Searchlight Pictures

The Last Duel

Díky koupi Foxu připadly Disney do klína i mnohé ambiciózní projekty režisérských velikánů. Jedním z nich je i středověké šlechtické drama The Last Duel od Ridleyho Scotta, ke kterému napsala scénář oscarová dvojice Ben Affleck (The Way Back) a Matt Damon (Ford v Ferrari). Snímek stále není dokončen, kvůli čemuž Disney přeložilo jeho premiéru z 25. prosince letošního roku na 15. říjen 2021. Hlavní role dvou nejlepších přátel Jeana de Carrougese a Jacquese Le Grise, kteří se střetnou v duelu poté, co je Jacques Jeanem obviněn ze znásilnění manželky, si zahrají Matt Damon a Adam Driver (Star Wars: The Rise of Skywalker). Vládce Francie Karla VI. ztvární samotný Affleck a ve filmu rovněž uvidíme i Jodie Comer (Killing Eve) či Harriet Walter (Belgravia).

Affleck si zahraje šíleného francouzského vladaře. Foto: 20th Century Fox

Avatar

Jak jsme vás již informovali, odklady čekají i všechny nadcházející díly sci-fi ságy Avatar, jejíž pokračování opět chystá James Cameron. Nových snímků se dočkáme 16. prosince 2022 (Avatar 2), 20. prosince 2024 (Avatar 3), 18. prosince 2026 (Avatar 4) a 22. prosince 2028 (Avatar 5). Hlavní role si zopakují Sam Worthington (The Titan) a Zoe Saldana (Avengers: Infinity War), ústředním padouchem zůstává Stephen Lang (Rogue Warfare).

Padouchem dalších dílů bude znovu Miles Quaritch. Foto: 20th Century Studios

Star Wars

Vedle Avatara se odkladu dočkají i další snímky ze série Star Wars. První z nich, který chystá režisér Taika Waititi (Jojo Rabbit), dorazí nově 22. prosince 2023, další dva pak 19. prosince 2025 a 17. prosince 2027. O příběhy z předaleké galaxie bychom ale neměli být v příštích letech ochuzeni, jelikož na Disney+ nás brzy čeká debut druhé řady seriálu The Mandalorian, na kterou navážou seriály Kenobi, Cassian Andor, The Bad Batch a taktéž prozatím nepojmenovaný projekt od tvůrkyně Russian Doll Leslye Headland.

Další snímek Star Wars natočí představitel droida IG-11 Taika Waititi. Foto: Lucasfilm

Death on the Nile

V roce 2017 Kenneth Branagh (Dunkerk) coby režisér a představitel Hercula Poirota exceloval ve snímku Murder on Orient Express, na jehož konci umně nahodil udici na nilské pokračování. Kenneth snímek Death on the Nile dokončil již minulý rok a původně se počítalo s premiérou v prosinci 2019, ale ta byla následně posunuta na 9. října letošního roku. Nyní Disney opět debut druhého a bohužel posledního Poirotova dobrodružství v Branaghově režii posunul a dočkáme se jej 23. října. Vedle Branagha uvidíme v hlavních rolích Gal Gadot (Wonder Woman 1984), Armieho Hammera (Call Me by Your Name), Anette Bening (Captain Marvel) či Letitiu Wright (Avengers: Endgame).

Branagh už další filmy s Poirotem nenatočí. Foto: 20th Century Fox

The Personal History of David Copperfield

Životopisný film o slavném iluzionistovi v hlavní roli s Devem Patelem (Hotel Mumbai) měl do kin dorazit už letos v květnu, nově ale bude debutovat až 28. srpna, a to pouze ve vybraných kinech. Pod režijním vedením Armanda Iannucciho (Avenue 5) se vedle Patela dočkáme i herců Gwendoline Christie (Star Wars Resistance), Petera Capaldiho (Christopher Robin) či Morfydd Clark ("Dracula ":series:2201).

Copperfielda si zahraje Dev Patel. Foto: Searchlight Pictures

The Empty Man

Foxovský thriller z dílny celovečerního režijního debutanta Davida Priora, ve kterém bývalý policista při pátrání po zmizelém děvčeti narazí na mocnou entitu z jiné dimenze, se do kin namísto 7. srpna podívá až 4. prosince. Hlavní role si v tomto zajímavém projektu zahráli James Badge Dale (Hightown), Robert Aramayo (Game of Thrones) a Stephen Root (The Man in the High Castle).

Antlers

Horor z produkce Guillerma del Tora (The Shape of Water), v němž obyvatelé oregonského zapadákova vypátrají mocné primordiální monstrum, se do kin po trojím zrušení premiéry nakonec podívá 19. února 2021. Snímek, jenž je distribuován divizí Fox Searchlight Pictures a natočil jej Scott Cooper (Hostiles), v hlavních rolích představí Keri Russell (The Americans), Jesseho Plemonse (The Irishman), Scotta Hazea (Venom) či Grahama Greenea (Goliath).

Hlavní roli v Antlers ztvární Keri Russell. Foto: Fox Searchlight Pictures

Na který disneyovský projekt příštích let se těšíte nejvíce?



Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Filtr seriálů