Nejen bývalý hráč NHL. Porubu povedou také Lipiansky s Žabkou

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

26. července 2020, 15:34

Adam Bagar

Ambiciózní Poruba v tomto týdnu zahájila druhou fázi přípravy na ledě, kterou zpestří trenérské osobnosti. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Už v úterý se porubského tréninku ujmou někdejší výborní slovenští hokejisté Ján Lipiansky a Boris Žabka. „Oba patří mezi trenéry, kteří předávají své cenné a bohaté hráčské zkušenosti,“ říká generální manažer ostravského klubu Pavel Hinner.

„Oba patří mezi trenéry, kteří předávají své cenné a bohaté hráčské zkušenosti.“

„Trénink bude rozdělen do dvou skupin. Lipiansky se bude věnovat útočníkům, Žabka zase bekům. Věřím, že hráči ocení další možnosti svého vývoje a že je to opět posune v hokejovém myšlení,“ doplňuje Hinner k úternímu oživení tréninku.

Účastník MS 1999 Lipiansky hrál v AHL, KHL, ve Finsku, Švédsku, v Německu, Švýcarsku i v Česku, kde hájil barvy Varů a Vsetína. Jako trenér vedl slovenskou sedmnáctku, asistoval ve Slovanu a aktuálně na stejné pozici působí u Capitals.

42letý Žabka spojil převážnou část kariéry s Českem. Hrál za Zlín, Třinec, Slavii, Liberec a od roku 2009 za Mladou Boleslav, kde pak působil jako asistent u A-týmu i mládeže. Nyní má stejnou funkci u slovenské reprezentační osmnáctky.

Už dřív klub informoval také o tréninkové akci Roba Schrempa. Bývalý útočník se 120 starty a 20 góly v NHL patří k vyhledávaným koučům pro rozvoj individuálních dovedností, už na začátku srpna dorazí předat zkušenosti i hráčům Poruby.

Kádr HC RT TORAX Poruba 2011

Brankáři:
Frederik Foltán, Jiří Matoušek, Ervins Muštukovs, Marek Slíž.

Obránci:
Filip Dundáček, Tomáš Pastor, Dominik Rudl, Marek Slavík, Petr Šendera, Jakub Teper, Patrik Urbanec, Dušan Žovinec, Lukáš Kozák.

Útočníci:
Jiří Brodek, Lukáš Endál, Daniel Häring, Michal Hlinka, Michal Hotěk, Jan Hudeček, Tomáš Jáchym, Petr Kanko, Jan Káňa, Markus Korkiakoski, Marek Sikora, Petr Stloukal, Marek Špaček, Radim Toman, Jurij Žolobov.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz