Jiří Kajínek si užívá svobody, co to jde. Po propuštění z vězení si dokonce založil kanál na Youtube, kde se svěřuje se svými domněnkami. Není tomu dlouho, co tam umístil dvě videa týkající se jeho názoru na kauzu Petra Kramného.

Kajínek na videích popisuje, jak se s Kramným setkal ve věznici na Mírově, kde si odpykával doživotí a Kramný 28 let. Ten prý Kajínka oslovil jako první a začal s ním debatovat o svém případu. Následně po něm chtěl vyjádření.

Jiří Kajínek byl odsouzen na doživotí

„Já jsem tam tenkrát řekl: ´Víš jako, ty musíš bejt hrozně naštvanej člověk.´ On na mě tak kouká a říká ´Proč myslíš?´ A já říkám: ´No, oni tě teďkon odsoudili za dvojnásobnou vraždu těch svých blízkých lidí a odsoudili tě za to, žes je zavraždil elektrickým proudem a tys je elektrickým proudem nezavraždil, ale tys je otrávil,“ řekl mu natvrdo Kajínek.

„Takže musíš bejt strašně naštvanej, že oni tě odsuzujou za něco, cos neudělal, přestože já si myslím, žes je stejně zabil.´ On na mě vyděšeně koukal a říká mi: ´Víš, já ti nechci nic vykládat a vysvětlovat, ale já jsem jim fakt neublížil.´ A s tím jsme se rozešli,“ popisoval jejich setkání.

Kajínek ve vězení s Kramným hovořil ještě několikrát. „Dostával jsem se k dalším informacím, začal jsem tam toho Petra Kramného občas potkávat,“ tvrdí na svém kanále bývalý vězeň.

„On za mnou přišel a začal se se mnou bavit o různých věcech. A já vás ubezpečuji, že člověk, který za mnou přijde a neví, co si má oblíknout. Člověk, který za mnou přijde a ptá se mě, jestli si má vzít, když pojede pár kilometrů z věznice na nějaký vyšetření, jestli si má vzít spodky nebo ne a jestli mu bude zima, a jak to má udělat, jak si má koupit tohle a tamto…,“ vzpomíná.

Kajínek na Youtube vypráví o kauze Kramný

Kajínek pak polemizuje, zda to Kramný mohl udělat či nikoli. I když si byl na začátku jistý, že ano, svoje stanovisko postupem času lehce přehodnocuje.

„Tento člověk prostě neměl na to, aby tímto způsobem zabil svoji dceru a manželku. Můj závěr je jednoznačný. Petr Kramný je tak jednoduchej kluk a to, že se divně dívá, není žádnej argument. A je tak jednoduchý, že on by tu vraždu tak, jak byla provedena podle české justice, nebyl schopen provést,“ tvrdí Kajínek.

Ten měl v roce 1993 zavraždit na objednávku vlivného podnikatele a jeho bodyguarda. Za dvojnásobnou vraždu dostal doživotí. V květnu 2017 dostal od prezidenta Miloše Zemana milost.