Udrží Zbrojovka své kvalitní klenoty Pachlopníka s Růskem, když kolem krouží Jablonec nebo Baník?

Udrží Zbrojovka své kvalitní klenoty Pachlopníka s Růskem, když kolem krouží Jablonec nebo Baník?

Čerstvě prvoligové Brno má ve svém středu dva perspektivní poklady, jimiž jsou dvacetiletý střední záložník Ondřej Pachlopník a o rok starší útočník Antonín Růsek.

Kouč juniorky Zbrojovky a nynější asistent u brněnského áčka Petr Maléř pro ně má jen slova chvály. "O Pachlopníkovi jsme nepochybovali. Talent ukazoval odmala, ale u něj je to trochu o hlavě. Je to takový klenot, který kdyby měl ještě hlavu, tak už je někde úplně jinde. Pachli je nejlepší hráč, co jsem kdy trénoval, minimálně v soubojích jeden na jednoho. Takového jsem dlouho neviděl, naposledy Milana Pacandu. Je to podobný typ. Vezme balon a prostě jde," velebil mladíka na stránkách idnes.cz člen realizačního týmu druhého týmu FNL.

Co se týče ofenzivní hvězdičky Růska, kolem jeho možného podpisu již krouží například Jablonec nebo Baník Ostrava. Zatím však zůstává tam, kde je a měl by mít dostatek prostoru také v nejvyšší soutěži. "Tonda Růsek je zcela jiný než Pachlopník. Má neuvěřitelné převzetí balonu a umí se dostat do zakončení. Je zvyklý bojovat ve vysokém postavení,“ doplnil na serveru idnes.cz Maléř.

Opravdu obě naděje zůstanou? "Žádnou nabídku momentálně neevidujeme. Já si vážím toho, že takoví kluci tady jsou. Mají vysokou kvalitu, a to nepřeháním a nedělám reklamu pro zájemce. Chceme udržet tým tak, jak je," pronesl sportovní ředitel Tomáš Požár, jehož vyjádření vyšlo na idnes.cz.

Okamžitý prodej jinam pak vyloučil také vlastník Zbrojovky Václav Bartoněk. "Existuje trojúhelník hráč, klub a jeho agentura. U brněnských fotbalistů jsou tyto trojúhelníky absolutně kompatibilní. Hráči jsou v Brně, budou přes něj růst a může o ně být zájem. Odchod každého hráče z Brna je projekt. Když je impulz a nastává situace možného odchodu, tak si tito partneři sednou a vytvoří projekt odchodu. Neřeší se to per partes, ale společně,“ uzavřel na idnes.cz první muž brněnského fotbalu.

Vyhlášený šutér ve druhé lize ukázal, že jeho čísla z MSFL nejsou náhodná: Chci se v profi fotbale udržet za každou cenu