Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jablonec jde do přípravy i s novými posilami Ladrou a Podaným

Jablonečtí fotbalisté vstoupili do přípravy na novou sezonu už i s ofenzivním univerzálem Tomášem Ladrou, jehož příchod z Mladé Boleslavi nyní Severočeši dotahují, a Jakubem Podaným, jenž naposledy působil v Bohemians. Klub také jedná o působení Jakuba Martince z druholigového Hradce Králové. Naopak v zeleném dresu už dohrál zkušený středopolař Tomáš Pilík.

Levý obránce či záložník Podaný je zkušený třiatřicetiletý hráč, který v uplynulé sezoně hostoval v Bohemians 1905. Do severočeského celku přestoupil z jiného pražského klubu, Dukly. S Jabloncem podepsal roční smlouvu.

"Přestup do Jablonce je pro mě určitě výzva, protože se pohybuje každoročně v horních patrech tabulky a prohání ty největší favority. To mě láká a motivuje. Věřím, že svými výkony přispěji k tomu, aby to tak bylo i nadále," uvedl Podaný.

Podaný poslední dobou ale i kvůli zranění nenastupoval. Po koronavirové přestávce zasáhl jen do jednoho utkání. V minulosti hrával ligu také za Spartu, Olomouc, Teplice a střížkovské Bohemians Praha. V nejvyšší soutěži má na kontě 160 startů a 12 branek.

Tři posily už dorazily dříve

Už v minulých dnech Jablonečtí angažovali tři posily - záložníky Václava Pilaře s Robertem Hrubým a útočníka Ivana Schranze. Naopak oproti jarní sezoně řada hráčů skončila. Hostování ze Slavie vypršelo Jakubu Jugasovi s Janem Matouškem stejně jako Dominikovi Plechatému ze Sparty. Smlouva skončila Pilíkovi a Jaroslav Peřina, Adam Richter a Dominik Breda by měli odejít na hostování.

Zranění z minulé sezony doléčují Dominik Pleštil, Vladimir Jovovič a Libor Holík a na úvodním tréninku chyběl i Rafael Acosta. Nezúčastnili se ani dva navrátilci z hostování. Davis Ikaunieks zamíří na další hostování a Tomáš Čvančara je v karanténě kvůli hráči pozitivně testovanému na koronavirus v druholigovém Vyšehradě. David Breda po návratu z hostování v Jablonci skončil. Na změny dojde i v realizačním týmu, trenérem gólmanů by se po Michalu Špitovi měl stát Libor Macháček.

"Potřebujeme, aby se uzdravili hráči, kteří měli nějaké problémy. Přišli i noví hráči, někteří ještě nejsou vyloženě dotažení. Ale myslím si, že by to do pár dnů mělo být hotové. Nějaká obměna kádru bude, takže tým bude mít novou tvář," uvedl pro klubový web jablonecký trenér Petr Rada.

"Hlavně chci, aby byli všichni zdraví a abychom se dali do kupy, i když je příprava krátká. Máme za sebou první den, tak uvidíme, jak zapadnou noví hráči. Ale jsou to zkušení fotbalisté, takže věřím, že by to mělo fungovat," dodal kouč, který před pár dny prodloužil s klubem smlouvu. V uplynulé sezoně dovedl Jablonec ke čtvrtému místu v ligové tabulce, znamenajícímu účast v kvalifikaci Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články