Hlavní obsah

Plzeň začala s přípravou na ledě už i s Gulašem a Mertlem

Hokejisté Plzně odstartovali přípravu na ledě na nový ročník extraligy už i s kapitánem Milanem Gulašem, další ofenzivní oporou Tomášem Mertlem a posilou do obrany Viktorem Lukešem. Ti se dosud připravovali individuálně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Plzně odstartovali přípravu na ledě na nový ročník extraligy už i s kapitánem Milanem Gulašem.

Článek

Plzeňští po náročné desetidenní "suché" části přípravy měli dva týdny volno a dnes vyjeli poprvé na led. Původně měli začít až v úterý a na dnešek měli naplánované testy na Univerzitě Karlově v Praze. Příprava začala za zavřenými dveřmi, protože zimní stadion je vzhledem k opatřením kvůli šíření nemoci covid-19 pro veřejnost uzavřený.

"Rozdělili jsme hráče na dvě části a nakombinovali hráčům led a posilovnu. Zatím trénujeme standardně, jak je běžné v tomto období, čili dvoufázově. Budeme vyčkávat, jak se situace ohledně pandemie koronaviru bude směrem k blížícímu se Generali Česká Cupu vyvíjet," řekl klubovému webu trenér Plzně Ladislav Čihák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Gulaš na tréninku plzeňského týmu.

Vedle Švéda Viktora Langa z Chomutova přišli v létě do Plzně další obránci Matěj Stříteský z Karlových Varů a David Kvasnička z Vítkovic, útočníci Pavel Musil z Olomouce a David Stach z Kladna a brankář Dominik Pavlát z Chomutov.

Program přípravných zápasů:
Úterý 4. srpna:
HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno (17:30; Generali Česká Cup),
čtvrtek 6. srpna:
ČEZ Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň (17:30; Generali Česká Cup),
úterý 11. sprna:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň (18:00; Generali Česká Cup),
čtvrtek 13. srpna:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha (17:30; Generali Česká Cup),
úterý 18. srpna:
Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň (17:30; Generali Česká Cup),
čtvrtek 20. srpna:
HC Škoda Plzeň - ČEZ Motor České Budějovice (17:30; Generali Česká Cup).

Odešli brankáři Kristián Kolář (Tábor) a Jaroslav Pavelka (Liberec), zadáci Bohumil Jank (Hradec Králové), Adam Jánošík (Oskarshamn) a Lukáš Pulpán (Karlovy Vary) a útočníci Miroslav Indrák (České Budějovice), Martin Heřman (Vrchlabí), Vojtěch Němec (Znojmo) a Patrik Zdráhal (Litvínov).

První přípravný zápas má sehrát Plzeň v rámci Generali Česká Cup doma proti Kladnu, které ale muselo v pátek svůj první test proti Ústí nad Labem zrušit kvůli pozitivnímu případu covidu-19 u jednoho člena mužstva Rytířů.

Reklama

Související témata: