Třetí úspěch dvacítky! Češi proti Slovákům nezaváhali

Foto: Martin Voltr

27. července 2020, 19:24

Martin Voltr

Na výbornou si čeští hokejisté do 20 let poradili v Brně se Slováky. Po výhrách 6:2 a 4:0 přidali ve třetím utkání triumf 3:1, když Jan Bednář přišel o čisté konto až v poslední minutě.

Bednář měl přitom ze všech tří českých gólmanů možná nejtěžší práci, Slováci tentokrát odehráli s domácím výběrem vyrovnanou partii a na střely byli dokonce mírně aktivnější. Jenže když si nechali znovu utéct první třetinu, do zápasu už se nezvládli vrátit.

Vaz jim znovu srazila oslabení, neboť Češi potrestali jejich první dva fauly. Nejprve to byl Jaromír Pytlík, jemuž odražený puk vrátil před prázdnou bránu Filip Koffer. Ve hře pět na pět následně předvedli bleskový protiútok Filip Přikryl se zakončujícím Marcelem Barinkou.

Za Bednářem vzápětí zvonila tyčka po střele exsparťana Gajdoše, efektivita byla jasně na domácí straně: Přesilovková formace totiž předvedla krásnou akci po ose Teplý – Pytlík – Filip Koffer a poslednímu jmenovanému nezbylo než zakončit a poděkovat!

Od té doby se chvílemi zdálo, že tříbrankové vedení uspokojilo české mladíky až moc. Namísto gólů už se kupily jenom potyčky. Jan Bednář prožil několik horkých chvilek, ve druhé třetině si zavařil sám, když spadl za bránou, ale později to bohatě odčinil.

Foto: Petr Coufal, Český hokej

Bohužel ale Nicka Malíka nenapodobil a o čisté konto přišel. A Čechy to mrzelo o to víc, že až v čase 59:18... Čajkovičova rána se odrazila od zadního mantinelu na hokejku Juraje Slafkovského a benjamínek ročníku 2004 zaznamenal čestný úspěch Slováků.

Ti se přitom v Brně gólově neprosadili téměř osm třetin, ale za pondělní výkon si dílčí radost zasloužili. Ne však tu celkovou. Česká dvacítka zvládla premiérovou akci pod Karlem Mlejnkem na výbornou, s celkovým skóre 13:3 ovládla všechny tři duely!

ČESKO – SLOVENSKO 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Pytlík (Koffer, Myšák), 11. Barinka (Přikryl), 12. Koffer (Pytlík, Teplý) – 60. Slafkovský (Čajkovič, Turanský).
Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 22:24 (8:6, 8:7, 6:9).
Diváci: 59.
Nejlepší hráči: Filip Koffer – Šimon Latkóczy.
Česko: Bednář – Kubíček, Kučeřík, Haš, Svozil, Jiříček, Klikorka, Poizl, Baláž – Novák, Myšák, Raška – Teplý, Pytlík, Koffer – Barinka, Vitouch, Peterek – Pšenička, Přikryl, Jindra. Trenéři: Mlejnek, Bruk a Trnka.
Slovensko: Latkóczy – Stacha, Golian, Mudrák, Fatul, Turan, Petrovický, Beňo, Gajdoš – Čajkovič, Turanský, Kolenič – Melcher, Jellúš, Valigura – Lašák, Kašlík, Chromiak – Jendek, Slafkovský, Krajč. Trenéři: Petrovický, Čacho a Štrbák.

Foto: Petr Coufal, Český hokej

Foto: Petr Coufal, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz