Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Poříčí - Super Buggy ovládli Grencis, Callaghan a Kuipers

Už po loňském autokrosu v Poříčí nad Sázavou jsem psal, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Tehdy se přísloví týkalo Radka Jordáka a Jana Smrže. To jsem zdaleka netušil, že bych toto tvrzení mohl použít i letos. Bohužel A opět se týká Radka Jordáka. Snad abych za rok na Homolku raději nejezdil.

Stavební firma Radka Jordáka opět připravila fantastickou tvrdou trať, která neměla chybu. Během jízd, a že jich bylo, a sto padesáti jezdcích se nikde neudělala snad ani sebemenší díra. Však si ji taky všichni pochvalovali.


Radek Jordák vstoupil do závodu jako třetí nejrychlejší v tréninku. V první rozjížďce dojel druhý za Kubíčkem, v druhé mu to vrátil a v třetí porazil Callaghana. Do semifinále vstupoval jako nejrychlejší ze tří rozjížděk. Společně s Nikodémem a Grencisem. Po menším kontaktu s Antonym musel ze závodu odstoupit.


„Musím poděkovat všem kdo se podílel na organizaci a přípravě závodu v Poříčí nad Sázavou pro mě to byl nádherný víkend a závod i když se nám bohužel nepodařilo projít semifinálem, kde jsme měli drobný kontakt na brzdy v druhé zatáčce a došlo k porušení zavěšení předního kola. Bylo to pro mě velké zklamání na domácí trati a zároveň i po loňském odstoupení pro technickou závadu z prvního místa. No ale když přijde tohle malé stvoření(syn) řekne pár slov rázem člověk je připraven na další závod poprat se o přední příčky. Tak se uvidíme v Humpolci již 15-16.8 a samozřejmě děkuji Alfa Racing za TOP přípravu speciálu a zázemí,“ řekl po závodě Radek Jordák.


Z prvního semifinále postoupili Grencis, Antony, Nikodém, Vaculík a Vláďa Štětina. V druhém nedal Kubíček nikomu šanci a nechal za sebou Callaghana, Kuiperse, Gomzjakova a Hrubého. První řada finále byla jasná: Grencis, Kubíček a Callaghan, druhá Nikodém a Antony. A začaly se dít věci.


Trať byla pokropena a všichni až na Grencise si ji projeli. Nejvýhodnější pozici, respektive suchou stopu měl Grencis, nejhorší rozmočenou naopak Callaghan. Grencis opět po několikáté potvrdil pověst „zlého může“, naposled vyřadil v Humpolci Stubbeho. Nekompromisně se prodral první zatáčkou a udělal si malý náskok. Za ním Antony, Nikodém a Kubíček. V dalším kole udělal Antony hodiny a tím zbrzdil zbytek startovního pole, a Grencis mohl v poklidu zvětšit náskok. Souboj Kubíčka s Nikodémem skončil smolně pro Nikodéma, ale Kubíček v tom byl nevinně, protože dostal ránu od jiného jezdce. Mezitím se za druhého Callaghana prodral Kuipers, a tak projeli i cíle, Čest domácích barev zachránil Boris Vaculík na čtvrtém místě před Kubíčkem. Hned po několika metrech skončili naděje Vládi Štětiny a Hrubého, který nechtěně poslal Štětinu do betonového svodidla.



Závod v Poříčí přilákal díky dnešní divné době, na start hodně výborných zahraničních jezdců, a to se ještě někteří omluvili. Uvidíme, jaká bude konkurence u pana Josefa Špačka v Humpolci v polovině srpna. Poříčí nastavilo laťku hodně vysoko a všichni, kdo přišli, viděli krásný autokros. Díky všem, kdo se na něm podíleli.



Výsledky dalších divizí přineseme příště.



JL 27.7.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar