InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naučná stezka Cesta drahokamů byla rozšířena o lesní hřiště

PÍSEK – O velmi originální lesní hřiště v blízkosti chaty Živec byla rozšířena naučná stezka Cesta drahokamů v Píseckých horách. Hřiště na stezku bezprostředně navazuje, a to i tematicky. „Naučná stezka odkazuje na nerostná naleziště v okolí města. V minulosti se zde vyskytovaly převážně živce a křemeny, ale byla zde také naleziště minerálů drahokamové kvality a krystalů akvamarínu a zlatého berylu. Z toho důvodu jsou tématem hřiště právě krystaly a diamanty,“ vysvětlila Věra Samková z odboru investic a rozvoje.

 

Skladba herních prvků je navržena s důrazem na různorodost využití a všestranný rozvoj dětí od tří do patnácti let. Nabízí se zde prostor pro přirozenou hru, zábavu, objevování i aktivní pohyb. Hlavním prvkem herní zóny je asi padesátimetrová trasa z deseti nízkých lanových překážek. Mladší děti zde mají jednoduchou přelézací střechu a balanční špalky, na kterých si mohou trénovat svoji rovnováhu.

Hřišti dominuje jedinečně řešený herní domeček vhodný i pro nejmenší návštěvníky. „Domeček ve tvaru zkosených krystalů vybízí k volné hře a zároveň vytváří bezpečnou skrýš pro děti, podněcuje představivost a podporuje komunikaci mezi dětmi během hry," doplnila Věra Samková.

Diskuse k článku - 9 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • rodič 

    Reagovat

     

    Naučte děti po sobě uklízet odpadky, nebo kdo ten les uklidí?

    Vloženo 28.7.2020 13:13:18

  • No 

    Reagovat

     

    ošklivá ruzovka jak pěst na oko, teď tohle. Jakoby nestačila ta depresivní stezka bolestnych kamenů nebo jak tomu říkají,která kazí krásu piseckych lesů...to byl taky výmysl.Ti co za to můžou jistě nejsou z Písku hulvati. Co bude příště? Kolotoč?

    Vloženo 28.7.2020 12:51:39

  • Jan 

    Reagovat

     

    Na ostrově u lávky byla taky loď pro děti a kam se poděla. Asi ji neukázněný rozflákaly. A oprava ? Kde nic tu nic.

    Vloženo 28.7.2020 12:31:41

  • Ilka 

    Reagovat

     

    Pořád máte plnou pusu toho, jak se máme k přírodě chovat ohleduplně. Ale skutek utek.
    Je mi z toho na nic. Přestaňte už ty děti pořád hýčkat a rozmazlovat Stejně je to baví jen chvilku.

    Vloženo 28.7.2020 12:30:01

  • Za kolik 

    Reagovat

     

    Cena????

    Vloženo 28.7.2020 11:57:25

    • M. Šťastná 

      Reagovat

       

      Necelé dva miliony podle TZ. Kolik opravdu - ví jen město, něco stál taky projekt a nejsem si jistá, jestli se neplatilo i za zadání na dotaci.*Lesní hřiště zhotovila na základě výběrového řízení firma Unipark, s. r. o., za necelé 2 miliony korun, zadavatelem veřejné zakázky a správcem objektu jsou Lesy města Písku, s. r. o. Hřiště je přístupné veřejnosti od poloviny července.** Na webu Unipark je víc fotek.

      Připojuji se, tohle do lesa nepatří, jestli někam u nás, tak do města na hřiště. Nemá mít lanové hřiště trvalého správce, nebo se to odvozuje od náročnosti(možnosti úrazů) těch prvků?
      Jestli z tohohle jediné dítě pozná návaznost na Cestu drahokamů a v těch provazech a chajdě vidí krystaly a diamanty, chtěla bych to dítko poznat. Když něco vypadá jako lanové hřiště s chajdou, nemá cenu tomu oblékat název prodloužené Cestu drahokamů.
      A ano, tohle děti k přírodě nevede, tohle je kulisa.

      Vloženo 28.7.2020 15:21:54

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace