Dnes Sobota - zatazeno 22°C
Zítra Neděle - oblacno 20°C
Sobota 11. 5. 2024
Svátek má Svatava
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Světový šampionát v nohejbalu se posouvá na rok 2021, místem konání zůstává Praha
Několikanásobný mistr světa v nohejbale (vpravo) Ondřej Vít a olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, ambasador chystaného šampionátu. Foto: ČNS/Václav Mudra

Světový šampionát v nohejbalu se posouvá na rok 2021, místem konání zůstává Praha

Výkonný výbor Českého nohejbalového svazu na svém zasedání oznámil přesunutí nohejbalového šampionátu na rok 2021. Mistrovství světa se mělo v původním termínu konat letos v listopadu v pražském O2 universum.  

„I přes stále zlepšující se situaci v boji s koronavirem jsme došli k závěru, že mistrovství o rok odložíme. Aktuální mezinárodní situace v oblasti cestování i složitá ekonomická situace nám vzhledem k početné účasti zahraničních hráčů a fanoušků nedává lepší možnost než odložení nohejbalového svátku na listopad 2021. Nejdůležitější pro nás jako organizátory je zajištění zdraví sportovců, fanoušků a všech lidí na šampionátu,“ uvedl prezident nohejbalového svazu Kamil Kleník.

Rozhodnutí o odložení šampionátu vzešlo na základě návrhu Organizačního týmu MS 2020, který byl Výkonným výborem jednoznačně schválen. Nový termín mistrovství světa je naplánován na 26. až 28. listopad 2021.

„Věříme, že v příštím roce se celý sportovní svět naplno vrátí do normálu a uskutečnění mistrovství světa v Praze bude další sportovní oslavou toho, že jsme se s pandemií stoprocentně vyrovnali,“ dodal Kleník.

Nohejbalisté si tak na vrchol sezóny budou muset ještě počkat. „Je to smutné, ale je to tak. Na druhou stranu mám víc času trénovat a dohnat tak manko z letošního jara. Těším se pořád. O to lepší šampionát to bude,“ doplňuje český reprezentant Ondřej Vít.

Fanoušci, kteří si již koupili vstupenky na MS v předstihu zoufat nemusí. Vstupenky budou platné i v příštím roce. Čeští hráči mají jasný cíl. Jako úřadující mistři světa se pokusí obhájit zlaté medaile ve všech kategoriích z posledního mistrovství v rumunské Kluži v roce 2018.

Navázat na veleúspěšné mistrovství však bude náročné. To potvrzuje i nejúspěšnější hráč šampionátu Ondřej Vít. „Obhajovat titul mistrů světa už poněkolikáté bude zase o něco těžší a samozřejmě je to ohromně zavazující. Ale ať se to týká kohokoliv z nás ze širšího reprezentačního kádru, vím, že se na to kluci ohromně těší,“ řekl loni na pražské náplavce při představení mistrovství.

Světového turnaje v jednotlivcích, dvojicích i trojicích se zúčastní více než 250 hráčů z více než dvaceti zemí světa a celkem čtyř kontinentů. Světový šampionát v nohejbalu se k nám vrátí po pětileté přestávce. V roce 2016 hostilo mistrovství světa Brno, v Praze se představí nohejbalový šampionát, na kterém Češi patří k absolutní špičce, zcela poprvé.


Autor: red

Outdoor fitness a Nordic walking v Praze 4

Dnes v 09:31

Pravidelné sportovní dny pro malé i velké se opět vrací na čtvrtou městskou část, a to hned na dvou místech a ve dvou termínech. V Parku Na Pankráci to budou pondělní odpolední Outdoor Fitness pro malé i velké děti a v Krčském lese pak odpolední středeční Nordic walking pro děti i dospělé. Obě...

Praha 10: Běh pro dobrou věc

8. května 2024 v 18:46

Běžecký závod pro malé i velké se koná v sobotu 18. května.

Běh pro Paměť národa se koná v Oboře Hvězda již 11. května

8. května 2024 v 10:01

V průběhu května se již podeváté od založení neziskové organizace Post Bellum koná tradiční Běh pro Paměť národa. Sportovní klání proběhne napříč celou Českou republikou. Největší akcí zůstává pražský závod, který připadá na sobotu 11. května. I letos na závodníky čeká ověřený terén Obory Hvězda....

Úřad vlády připomene výročí konce války nasvícením Strakovy akademie

8. května 2024 v 06:18

Úřad vlády ČR se zapojí do oslav Dne vítězství. Ve středu 8. května na státní svátek slavnostně nasvítí sídlo vlády, Strakovu akademii, do české trikolóry.

Hokej, fotbal i olympiáda: Žluté lázně startují sportovní super léto

7. května 2024 v 09:56

V areálu Žluté lázně v Podolí začíná sportovní super léto. Na břeh Vltavy mohou přijít fanoušci Mistrovství světa v hokeji, Mistrovství Evropy ve fotbale i olympiády sledovat vybraná sportovní klání. Těšit se mohou ve vybrané dny na doprovodný program a soutěže. Návštěvníci také mohou využít...

Rodinné sportovní hry 2024

7. května 2024 v 09:52 | Aktualizováno 22. dubna 2024, 09:52

Praha 13 zve všechna týmová družstva na 12. ročník Rodinných sportovních her.

Kondiční sportování s Nordic Walking

7. května 2024 v 05:11

Kondiční sportování s Nordic Walking ve středu 8. května od 10 hodin. Severská chůze je sport pro všechny, všech věkových kategorií a různé sportovní výkonnosti.

X RUN, rodinný běh v Praze 10

6. května 2024 v 07:36

Na Sídlišti Solidarita se v sobotu 18. května koná běžecký závod X RUN, pořádaný radnicí Prahy 10. Tento závod je otevřený pro účastníky všech věkových kategorií, začátečníky i protřelé závodníky.

Praha 15 vyhlásí Sportovce roku 2023

6. května 2024 v 05:26

Vyhlášení výsledků ankety Sportovec roku 2023 Prahy 15 se koná 20. května.

Úterky a čtvrtky budou v Praze 10 patřit józe

5. května 2024 v 08:52

Od května až do září se v Praze 10 cvičí venku jóga.

Uprchlíci budou mít na olympiádě v Paříži vlastní fanouškovský kotel

4. května 2024 ve 12:58

Warner Bros. Discovery (WBD) vyzvala všechny evropské olympijské fanoušky, aby vyjádřili podporu Uprchlickému olympijskému týmu. Mají tak učinit vytvořením nové fanouškovské komunity, kterou dají těmto sportovcům najevo, že mají jejich obdiv už během příprav na...

ZŠ Na Líše nabízí k pronájmu venkovní hřiště

4. května 2024 v 07:58

Michelská základní škola v ulici Na Líše nabízí pronájem sportovního hřiště ve všedních dnech v odpoledních hodinách. Provozní doba je od15 do18:30 hodin, v zimním období pouze do17 hodin. Hřiště lze využít na fotbal, basketbal, volejbal, nohejbal, vybíjenou, tenis, florbal nebo atletiku. Cena za...

Běžecké trasy s průvodcem: Záběhlice

2. května 2024 v 16:52

Běžecké trasy s průvodcem – pohyb na čerstvém vzduchu a nepoznaná krajina Prahy 10. Běh po městské části je skvělý způsob, jak ji prozkoumat a zároveň si udržet kondici.

Další články
Nahoru