Serie A - preview 37. kola

28.07.2020, 08:45, aktualizováno 29.07.2020, 08:39
Previews
Lazio hraje doma s Brescií a v případě očekávané výhry se udrží ve hře o konečné druhé místo, AS Řím si naopak může definitivně pojistit pátou pozici, stačí k tomu uspět v Turíně. AC Milán se představí na hřišti Sampdorie, Lecce musí vyhrát v Udine a doufat ve ztrátu Janova...
SS Lazio - Brescia Calcio  (středa 19:30)
Lazio je dalším týmem do party mužstev, jenž bojují o místo bezprostředně za Juventusem. A dá se říct, že los je k němu velmi shovívavý, neboť Biancocelesti mají výhodu domácího prostředí a k tomu ideálního soupeře. Věčné město navštíví předposlední Brescia.

Lazio se nevyhnulo pořádné krizi, jak to u něj už bývá zvykem prakticky každý rok. Svěřenci trenéra Inzaghiho zase jednou doplácejí na štíhlý kádr, množství zranění a nepříliš kvalitní lavičku, což je v kombinaci s vysilujícím programem po koronavirové pauze smrtelná kombinace. A tak z týmu, který pronásledoval Juventus a místy hrál famózně, se Lazio vtělilo až do role čtvrtého týmu tabulky.

Krize výsledků i hry trvající pět duelů znamenala konec nadějí na mistrovský titul a aktuálně také ztrátu druhého a třetího místa. Není ale všem dnům konec a Lazio v posledních dvou duelech opět chytilo formu. Vzpamatovalo se v tu nejlepší možnou dobu, neboť ztrátám se nevyhnula ani Atalanta nebo Inter. Od druhého Interu proto Lazio dělí jen jeden bod, takže boj o titul vicemistra bude ještě hodně zajímavý.

Lazio do něj jde zápasem proti ideálnímu soupeři. Na Stadio Olimpico do Říma se totiž dostaví Brescia, se kterou to Lazio dlouhodobě umí. Doma s ní prohrálo jen jednou za posledních dvacet let, konkrétně v roce 2004. Poslední tři duely v řadě ale Biancocelesti vyhráli a to samé mají v plánu také ve středu večer. Alespoň podle slov Adama Marušiće.

"Je pro nás velmi důležité zvládnout oba poslední duely co nejlépe. Sen o mistrovskému titulu už není reálný, ale naší povinností je poprat se o druhé místo. Máme velkou šanci a chceme ji využít. Do karet nám hraje forma vv posledních dvou duelech, které se nám zase povedly. Byla by ale chyba Brescii dopředu odepisovat, protože i když už nemá šanci se zachránit, nedá nám body zadarmo."

Trenér Inzaghi se nebude moci spolehnout na zraněnou trojici Radu, Lulić a Leiva, ale dokud má Immobileho ve formě, je spokojen. Italský kanonýr vede tabulku střelců před dotírajícím Ronaldem, naposledy dal hattrick a celkově má na kontě 34 branek. Pokud by dal do konce sezony ještě 3 branky, překonal by dosavadní ligový rekord Gonzala Higuaina (36 zásahů).

Brescia se bude muset obejít bez Skrabba, Cistany, Ndoje a Bisoliho. A taky bez formy, protože se jí v posledních týdnech vůbec nedaří. Ve čtyřech z posledních pěti duelů prohrála a je stále až na předposledním místě s tím, že získala jen 24 bodů. Tři branky dostala v záchranářském souboji od Lecce a naposledy jí dvě branky dala lépe hrající Parma. Brescia se chce aspoň trochu čestně rozloučit s elitní ligou.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Patric, Luiz Felipe, Acerbi - Lazzari, Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto, Jony - Immobile, Correa
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Papetti, Mangraviti, Matějů - Špalek, Tonali, Bjarnason, Zmrhal - Torregrossa, Donnarumma
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.45 - 21.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Janov CFC  (středa 19:30)
Před Janovem se otevírá možnost ukončit noční můru zvanou sestupové starosti. V klíčovém utkání sezony totiž jede na Mapei Stadium, aby zde definitivně zachránilo první ligu. Pokud dnes vyhraje, má záchranu jistou.

Sassuolo v posledních dvou duelech ztratilo lehkost a kreativitu, s níž se dlouhodobě prezentovalo. Někdo by možná řekl, že se od něj odvrátilo štěstí, protože to, co Neroverdi zažili v minulém kole, se opravdu moc často nevidí. Po porážce od AC Milán chtělo Sassuolo naplno bodovat proti dalšímu velkému jménu, Neapoli. A dařilo se mu, protože do sítě Neapole postupně nasázelo hned čtyři branky. Jenže sudí s vydatnou nápovědou od VARu nakonec ani jeden gól neuznal!

Místo toho Sassuolo prohrálo o dvě branky, což trenéra De Zerbiho dovádělo k šílenství. Nutno dodat, že sudí Aureliano posuzoval situace vcelku správně, byť se často jednalo o milimetrové ofsajdy. Ta hořkost z porážky se ale z hráčů nevytratila a teď ji chtějí proměnit v pozitivní výkon proti Janovu.

Útočník Ciccio Caputo, jenž zažívá životní sezonu, zmínil: "Bylo to hrozné utkání. Hráli jsme velmi dobře, přesně to, s čím jsme do Neapole přijeli. Jenže nakonec v nás zbyla jen pachuť a hořkost z porážky. Když vám neuznají čtyři góly, myslíte si, že se proti vám všichni spykli. Teď s tím ale nic neuděláme a je potřeba to hodit za hlavu. V dalším utkání chceme dokázat, že umíme vyhrávat."

To se Janovu asi moc dobře neposlouchá, protože Janov se ocitá v bodě zlomu. Pokud by teď Sassuolo porazil, měl by totiž vystaráno. Udržel by totiž Lecce minimálně o čtyři body za sebou, což se v posledním kole už dohnat prostě nedá. Bude si ale muset vést lépe než minule, neboť naposledy dostal tři branky od Interu.

Sassuolo se nyní musí obejít bez zraněných Obianga, Defrela, Chirichese, Romagny a Bogy. Janovský celek má těch absencí taky požehnaně, mimo hru jsou Sanabria, Sturaro, Pajać, Radovanović, Cassata a Soumaoro. Naposledy sehrál se Sassuolem na jeho půdě krásný duel, padlo v něm celkem osm branek.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, G. Ferrari, Peluso, Rogerio - Bourabia, Locatelli - Berardi, Djuričić, Traorè - Caputo
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Goldaniga, C. Zapata, Romero - Ankersen, Behrami, Schöne, Lerager, Criscito - Pandev, Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.74 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - US Lecce  (středa 19:30)
Pro Lecce dost možná po skončení tohoto duelu nezbude žádná naděje. Nováček se totiž ocitá v nezáviděníhodné situaci a navíc jede na půdu Udinese. Tomu se sice taky moc nedařilo, ale teď chytilo druhý dech.

Jeden mečbol už Lecce mělo. Kdyby ve 34. kole dokázalo porazit Janov, asi by situace byla naprosto odlišná. Jenže Grifové vyhráli a Lecce dost možná odsoudili k pádu do druhé ligy. Tři porážky z posledních pěti duelů totiž způsobily, že Lecce se náhle dostalo do propasti, z níž se svou pomocí nevyhrabe.

Lecce má nyní na kontě 32 bodů a na Janov, jenž okupuje 17. příčku, ztrácí už čtyři body. Čili situaci nemá ve vlastních rukou a kromě toho, že potřebuje oba poslední duely vyhrát, musí Janov alespoň jednou výrazně zaváhat. Hotovo z jeho pohledu může být už po tomto kole, protože pokud Janov vyhraje souběžně hrané utkání, definitivně tím Lecce ztratí jakoukoli možnost hrát Serii A taky v příští sezoně.

Zkušený záložník Marco Mancosu ale věří do poslední chvíle v záchranu. "Je pravda, že naše situace je kritická. Nemáme vše pod kontrolou a musíme čekat na pomoc ostatních týmů. Teď hrajeme o všechno a dobře to víme. Dokud ale existuje sebemenší šance na to, že se nám povede se zachránit, je naší povinností se o tuhle šanci prát. Musíme jít na hřiště a nechat tam všechno, každý z nás je odpovědný za dobrý výkon."

Lecce sice zvládlo utkání s Brescií, ale v minulém kole se mu proti Bologně nepovedlo získat ani bod. To Udinese si teď může pískat, protože ve dvou minulých kolech vždycky vyhrálo. A především ta první výhra nad Juventusem bylo něco, co si hráči asi budou pamatovat ještě dlouho. I díky tomu jsou Zebry nyní na klidném čtrnáctém místě.

V domácím dresu nevyběhne na trávník vykartovaný Stryger Larsen a rovněž zranění Mandragora, Jajalo, Teodorczyk nebo Prödl. Hosté se musí obejít bez vykartovaného Rispoliho a marodů Rossettiniho, Calderoniho, Faríase, Deioly a Babacara. A bez takových opor není záchrana příliš pravděpodobná. Staly se ale i nepravděpodobnější věci.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, De Maio, Samir - Ter Avest, De Paul, Walace, Fofana, Sema - Lasagna, Okaka
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Donati, Lucioni, Meccariello, Calderoni - Mancosu, Petriccione, Barák - Falco, Saponara - Lapadula
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.80 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - AC Milán  (středa 19:30)
Stadio Luigi Ferraris nepatří zrovna mezi oblíbené stadiony AC Milán. Rossoneri tu naposledy s "Námořníky" prohráli a to dokonce v rámci ligy dvakrát v řadě! Milán ale po koronavirové přestávce neprohrál a neporazitelnost si chce uchovat i po návštěvě Marassi.

Sampdoria po prohraném janovském derby nezabrala ani na Juventusu, kde to však měla hodně složité. Domácí byli motivováni ziskem devátého titulu v řadě a nakonec si také s Blucerchiatti poradili. Sampdoria tak zaregistrovala dvě porážky v řadě, přitom před tím měla z šesti kol úctyhodných patnáct bodů. Janovští chtějí na předchozí výsledky navázat, stále totiž mohou zakončit sezonu o tři příčky výše.

Prodloužit neporazitelnost chce AC Milán, který po přestávce stále nenašel přemožitele. Naposledy se o to pokusila Atalanta Bergamo, ale remizovala 1:1. Milán byl přitom oslaben o několik klíčových hráčů včetně Romagnoliho, Thea Hernándeze či Ismaila Bennacera.

Rossoneri usilují o zisk pátého místa a tedy přímé účasti ve skupině Evropské ligy. Díky zlepšeným výkonům prodloužili kontrakt s trenérem Piolim a čím dál více se spekuluje o prodloužení smlouvy i se Zlatanem Ibrahimovićem. Naopak kdo by měl být údajně na odchodu je turecký záložník Hakan Çalhanoğlu.

Ostřílený kouč Claudio Ranieri bude postrádat pětici hráčů. Mimo hru jsou Ekdal, D'Amico, Bereszyński, Ramírez a suspendovaný Thorsby. Citelné oslabení hlásí i AC, které bude až do konce sezony bez kapitána Alessia Romagnoliho. Chybí i další obránci - Musacchio, Duarte a Conti.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Tonelli, Yoshida, Colley, Augello - Depaoli, Linetty, Bertolacci, Jankto - Gabbiadini, Quagliarella
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo Hernández - Kessié, Bennacer, Saelemaekers - Calhanoglu - Rebić, Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.14 - 4.53 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - SPAL 2013  (středa 19:30)
Veronský Hellas si může v tabulce přilepšit, má totiž ideálního soupeře v podobě posledního SPALu. Hostům se po celou sezonu nedařilo a nevede se jim ani v jejím závěru. Hellas se poslední dobou také nemá čím chlubit, sedm kol v řadě totiž nevyhrál.

I přes nepovedený závěr se u Hellasu jedná o skvělou sezonu. Veronští by ale rádi skončili v první polovině, teoreticky totiž stále mohou spadnout až někam ke čtrnáctému místu a to by neradi. V tuto chvíli je Hellas desátý a na osmé Sassuolo ztrácí jen dva body. Musí se však ohlížet dozadu, na první polovinu tabulky si dělají zálusk i Boloňa, Fiorentina, Cagliari a po posledních výsledcích také Udinese Calcio.

Přerušit sedmi zápasovou sérii bez výhry se pokusí doma proti SPALu, což je ideální soupeř. Hosté jsou poslední a poslední také zůstanou, pokud nezískají ze závěrečných dvou kol šest bodů a Brescia maximálně jeden. Dobrou zprávou pro příznivce veronských je prodloužení kontraktu s chorvatským trenérem Ivanem Jurićem do roku 2023.

Zhoršené výkony v závěrečné fázi sezony lze u Hellasu omluvit rozsáhlou marodkou. Trenér Ivan Jurić stále nemá k dispozici Dawidowicze, Empereura, Lovata, Bocchettiho, Adjaponga, Danziho, Pazziniho, Kumbullu ani potrestaného Rrahmaniho. Několik hráčů chybí i hostům, jmenovitě Beriša, Cerri, Sala, Floccari a Castro.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Faraoni, Gunter, Veloso - Lazović, Amrabat, Pessina, Marco's, Borini, Zaccagni - Salcedo
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Thiam - Cionek, Vicari, Bonifazi, Fares - Murgić, Valdifiori, Dabo, D'Alessandro - Petagna, Di Francesco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.60 - 6.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Bologna FC  (středa 21:45)
Derby dell'Appennino, to je souboj Fiorentiny s Boloňou. Toskánské derby patří k prestižním zápasům italské kopané a nejinak tomu bude i ve středu. Na stadionu Artemia Franchiho dojde k přímé konfrontaci o průběžné jedenácté místo, přičemž je u obou celků stále možnost poskočit do první poloviny tabulky.

Fiorentina až do minulého kola držela slušnou sérii neporazitelnosti, ovšem utkání na půdě AS Řím bylo nad její síly a postup tabulkou směrem vzhůru se zastavil. Viola má ale stále šanci postoupit do první poloviny tabulky a z tohoto hlediska se jeví zápas s Boloňou jako klíčový. Oba rivalové jsou od sebe vzdáleni tři body, přičemž lépe je na tom Boloňa, která je stále ve hře o osmé místo.

Zatímco Fiorentina přišla s AS Řím o neporazitelnost, Boloňa proti Lecce konečně zabrala a výsledkem 3:2 přerušila sérii bez vítězství, která trvala pět zápasů. Siniša Mihajlović se stále nevzdává naděje na osmé místo, ovšem v derby proti Fiorentině budou muset jeho svěřenci přidat.

Obecně se očekává vyrovnaná partie. Poslední tři vzájemné zápasy skončily remízou, dvakrát z toho se dokonce hrálo bez branek.

Vzhledem k náročnému programu i faktu, že do konce zbývají už jen dvě kola, se dají očekávat změny v sestavě. Jak Iachini, tak i Mihajlović nechají některé hráče odpočívat. Na straně domácích určitě do hry nezasáhnou Benassi a brankář Dragowski. Boloňa zase bude bez Baniho, Tomiyasua, Krejčího a potrestaného Palacia.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Teracciano - Milenković, Pezzella, Cáceres - Lirola, Pulgar, Castrovilli, Dalbert - Chiesa, Vlahović, Ribéry
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Denswil, Dijks - Medel, Svanberg, Skov Olsen - Soriano - Sansone, Santander
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.77 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Juventus FC  (středa 21:45)
Juventus získal dvě kola před koncem mistrovský titul a sezonu už může v klidu dohrát. Vzhledem k blížícímu se zápasu Ligy mistrů s Lyonem bude kouč Maurizio Sarri šetřit některé opory, včetně hvězdného Cristiana Ronalda. Jeho absence bude chtít Cagliari využít. Sardiňanům se ale nedaří, nevyhráli už osm kol v řadě.

Cagliari má velké štěstí , že do sezony skvěle odstartovalo, protože kdyby hrálo tak, jako po koronavirové přestávce, mělo by velké problémy se zachránit. Sardiňané nevyhráli už osm kol v řadě a vyhlídky na přerušení nejsou moc valné, neboť se na Sant'Elia představí Juventus. Má to však háček.

"Stará dáma" už má jistotu mistrovského titulu a někteří hráči dostanou volno. Cagliari má tedy slušné šance Juventus obrat o body, ovšem musí podat mnohem lepší výkon, než posledně proti Udinese (0:1).

Udinese stálo i u nedávné porážky Juventusu, která ještě znamenala odklad mistrovských oslav. Výhra nad Sampdorií 2:0 ale dala Sarriho družině jistotu devátého titulu v řadě a pokračování černobílé dominance. Turínskému velkoklubu ještě sezona nekončí, naopak bude gradovat odvetou Ligy mistrů s Lyonem.

Na obou stranách bude chybět celá řada hráčů. Cagliari nepomohou Pavoletti, Pellegrini, Oliva, Nainggolan a Nandez. Juventusu zase Douglas Costa, Khedira, De Sciglio, Danilo, Dybala, Rabiot i Cristiano Ronaldo, který dostal od Maurizia Sarriho volno.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Pisacane, Walukiewicz, Klavan, Lykogiannis - Rog, Ladinetti, Ionita - Pereiro - Joao Pedro, Simeone
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Cuadrado, Bonucci, Rugani, Alex Sandro - Ramsey, Bentancur, Muratore - Bernardeschi, Higuaín, Olivieri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.88 - 4.29 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - AS Řím  (středa 21:45)
AS Řím se chystá na dva poslední výjezdy a oba budou mít stejnou cílovou destinaci - Turín. Ještě než Vlci zakončí ligu v utkání s mistrem, vydají se k jeho městskému rivalovi. Domácí Býci chtějí zakončit co nejlépe pokaženou sezonu a výhra nad AS by jim hodně pomohla.

Možná ne v rámci tabulky, protože v její spodní části je to hodně našlapané, ale rozhodně by výhra právě nad AS byla pro Turín radostnou událostí. Vztahy mezi oběma kluby totiž zdaleka nejsou ideální. Oba kluby se dostaly ze škatulky obchodních partnerů do potyčky, když AS přetáhlo Turínu schopného sportovního ředitele Petrachiho. Ten přišel do Věčného města před touto sezonou za okolností, které vedly až k právním sporům mezi oběma kluby.

Krátce poté prezident Urbano Cairo dokonce pohrozil, že pokud by se AS někdy jen dotazovalo na nějakého jeho hráče, okamžitě uvědomí právníky. Nic takového nakonec zapotřebí nebylo a zřejmě ani nebude, protože v klubu Vlků kritizovaný Petrachi před nedávnem skončil. Ale je asi jasné, že tyto kluby se teď zrovna moc nemusí. Turínu se proti AS navíc moc nedaří.

První vzájemný duel této sezony sice vyhrál celkem přesvědčivě 2:0, ale doma svého soka porazil naposledy v roce 2016. Ani v současné chvíli není forma na jeho straně. Býci dokonce chvílemi bojovali o samé přežití mezi italskou elitou a kritika směrem k trenéru Morenu Longovi neustávala. Koneckonců, jeho tým vyhrál v posledních deseti kolech jen třikrát a značně se vzdálil od příček, na nichž chtěl bojovat o Evropu.

Za posledních pět duelů Turín vyhrál jen jednou, aktuálně už dvakrát v řadě remizoval 1:1. Největší zklamání to bylo v minulém kole, kdy hrál nerozhodně s posledním Spalem a fanoušci oprávněně cítili rozčarování. O vítězství ve Ferraře přišel Turín až deset minut před koncem, ale faktem je, že ani herně moc neoslnil.

Proti Římanům se Býci postaví bez záložníka Danieleho Baselliho a další absenci představuje vykartovaný Tomas Rincón. U Vlků je ta marodka trochu delší. Pro zranění se utkání nebude týkat Pellegriniho, Miranteho, Santona, Ündera, Ibañeze a ani Jesuse.

Římané ale jdou do utkání plní nadšení a optimismu. Po kratší jarní krizi se totiž opět dostali do tempa a vyhrávají stabilně. Z posledních pěti utkání vyhráli čtyřikrát a zabrali v pravou chvíli. Hrají totiž s AC Milán o konečnou pátou příčku, která znamená přímý postup do Evropské ligy. Šestý tým se může těšit jen na předkolo, což může být vždy ošidné. V minulém kole AS šťastně porazilo Fiorentinu, k čemu mu pomohla mimo jiné sporná penalta. Na AC Milán má teď díky tomu AS náskok čtyř bodů.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Aina, Meité, Lukic, Ansaldi - Verdi - Zaza, Belotti
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Mancini, Smalling, Kolarov - B. Peres, Veretout, Cristante, Spinazzola - C. Pérez, Mchitarjan - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.26 - 4.39 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma Calcio - Atalanta Bergamo  (úterý 19:30)
V Itálii je o mistrovi jasno, ale to neznamená, že je rozhodnuto o všem. Hned tři týmy totiž mají reálnou šanci na pozici vicemistra a hodlají se o ni ještě pořádně poprat. Atalantu, která je aktuálně třetí, čeká výlet do Parmy.

Serie A se chýlí ke svému konci a přestože o titulu je již rozhodnuto, byla by velká chyba italskou kopanou přestat sledovat. V úterý večer začne předposlední kolo první ligy a odstartuje ho napínavý duel mezi domácí Parmou a hosty z Bergama. O favoritovi nemůže být pochyb, jsou jím samozřejmě hosté. Nicméně Parma není zvyklá dávat svou kůži lacino.

Přesvědčila se o tom třeba Neapol, která proti Parmě předminule nestačila získat ani bod a prohrála. A stejně tak Parma navázala na skvělý moment v kole minulém s o poznání snadnějším soupeřem. Ani Brescia jí body nevzala, Parma v naposledy vstřelila opět dvě branky a připsala si druhé vítězství v řadě. Díky tomu se posunula v tabulce na současnou devátou příčku a od osmého Sassuola ji dělí jen dva body.

Obránce Bruno Alves je i proto optimistou. "Je pravda, že Atalanta hraje výtečně a opravdu se jí daří. Baví mě sledovat její zápasy, vepředu je nesmírně kreativní a dělá problémy komukoli. Její rychlý přechod do útoku by se dal vyučovat. Čeká nás velmi náročné utkání a je naší povinností udělat maximum pro to, abychom získali všechny tři body. Věřím, že když podáme životní výkon, můžeme uspět."

Nicméně Parmě se proti Atalantě moc nedaří a většinou prohrává. Když se naposledy doma radovala ze všech tří bodů, psal se rok 2013. Tentokrát budou Parmě scházet Scozzarella, Cornelius, Hernani a taktéž Brugman, všichni jsou mimo hru pro zranění.

Ani Atalanta nebude kompletní, i když ser její počty na marodce výrazně snížily a ustálily. Kvůli kartám nebude moci nastoupit zkušený obránce Rafael Tolói, což bude pro výběr trenéra Gasperiniho citelné oslabení. Zcela ve formě není po zranění ani Josip Iličić.

Atalanta by moc ráda navázala na počin, který se jí proti Parmě povedl naposledy - Ducali od ní dostali hned pět branek. Když už se Atalanta opře do útočení, tak Parma často absolutně nestíhá a odnáší si klidně tři nebo čtyři branky za utkání.

Teď by Atalanta moc ráda přidala další trefy. A to zvlášť proto, že v minulém kole se její pověstný útok přeci jen trochu zasekl. Nevyzrál na AC Milán, který mu povolil jen jednu jedinou branku. Se zlepšujícím se obyvatelem San Sira si Atalanta nakonec jen rozdělila body a nyní je po ztrátě až na třetím místě. Mužstvo z Bergama zaznamenalo třetí remízu v posledních pěti duelech.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Alves, Iacoponi, Gagliolo - Kurtić, Barillà, Kucka - Kulusevski, Caprari, Gervinho
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Sutalo, Caldara, Djimsiti - Castagne, De Roon, Freuler, Gosens - Malinovskyj, Gomez - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.69 - 5.47 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - SSC Neapol  (úterý 21:45)
Na milánském stadionu Giuseppeho Meazzy se utkají dva ambiciózní celky - Inter a Neapol. Oba chtěly letos prohánět vedoucí Juventus a zatímco Interu to skoro vyšlo, Neapoli se vůbec nedařilo. Nerazzurri hraji o titul vicemistra, Parthenopei zase o co nejlepší umístění, tedy páté místo.

Duel Interu s Neapolí platí za velký šlágr, ovšem tentokrát se utkání hraje za poměrně nepříznivých podmínek. Zaprvé budou na stadionu chybět diváci a zadruhé oba celky už vlastně nemají pořádně o co hrát. Inter na mistrovský titul nedosáhne a jelikož už má jistou Ligu mistrů, jde mu jen a pouze o co nejlepší umístění, přičemž může skončit druhý, třetí nebo čtvrtý. Možná ještě menší motivaci má Neapol, která se do TOP 4 nedostane a která si díky triumfu v Coppa Italia už zajistila základní skupinu Evropské ligy. V tabulce může skončit nejlépe pátá, ale situaci nemá ve svých rukou, lépe si totiž vedou AS Řím i AC Milán.

Inter naposledy vyprovodil výsledkem 3:0 CFC Janov, čímž sice udržel naději na titul, ale pouze do druhého dne a zápasu Juventusu. Kouč Antonio Conte tak během své první sezony v Interu Scudetto nezíská. Bez trofeje ale zůstat nemusí, milánský klub ještě čeká zrychlený turnaj v rámci Evropské ligy.

Evropské poháry bude dohrávat i Neapol. Svěřence Gennara Gattusa čeká náročná odveta Ligy mistrů na Camp Nou, přičemž první duel na San Paolo skončil remízou 1:1. V lize má Neapol konstantní výsledky a naposledy porazila Sassuolo 2:0.

Oba celky mají vyrovnanou vzájemnou bilanci. První duel na San Paolo skončil v lednu možná trochu překvapivou výhrou Interu 3:1. Parthenopei si pak na stejném soupeři spravili chuť v semifinále Coppa Italia, když vyloupili San Siro gólem Fabiána Ruize a v odvetě si postup pohlídali remízou 1:1.

Antonio Conte a koneckonců i Gennaro Gattuso by mohli vzhledem k náročnému programu obměnit sestavu a šanci tak mohou dostat méně vytěžovaní hráči. Na druhou stranu pořád jde o duel velkých jmen a obě strany určitě nebudou chtít nic vypustit.

Nerazzurri se musejí obejít bez Sensiho, Vecina a potrestaného Gagliardiniho. Hostům bude scházet stoper Manolas a nepříjemnou ztrátou je absence vykartovaného útočníka Mertense.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, Ranocchia, Bastoni - Candreva, Barella, Brožović, Young - Borja Valero - Alexis Sánchez, Lukaku
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui - Elmas, Demme, Zieliński - Politano, Milik, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.76 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC36265575:3883
2.Inter Milán362210477:3676
3.Atalanta Bergamo36229596:4575
4.SS Lazio36236776:3975
5.AS Řím361971071:4864
6.AC Milán361791056:4560
7.SSC Neapol361781158:4759
8.US Sassuolo361391464:6248
9.Parma Calcio361371651:5246
10.Hellas Verona3611131244:4846
11.Bologna FC3612101451:6046
12.ACF Fiorentina3610131344:4743
13.Cagliari Calcio3610121450:5342
14.Udinese Calcio361191635:4942
15.UC Sampdoria361251946:6041
16.Turín FC361161943:6439
17.Janov CFC36991844:6836
18.US Lecce36882047:8032
19.Brescia Calcio36662434:7624
20.SPAL 201336552626:7120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
cresposuper

Kulusevski ma v 20 rokoch 10+9, 3. najvacsi pocet key passes, 2. najvacsi pocet nabehanych kilometrov. Neskutocne

Reagovat
Zark

takove hrace potrebujem!!

Reagovat
pistacik11

Douglas môže baliť kufre ;)

Reagovat
ED91

Nemal byť Dejan posila do zálohy?

Reagovat
smazaný uživatel

Se neposer čobole

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Atalanta je už taky nějaká vydechlá. Jenom Kulusevski mohl dát za půli 4 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku jim prošel trestňák zídkou..

Reagovat
smazaný uživatel

2 góly jim chybí do 100-ky. Budou je muset dát merďákům

Reagovat
smazaný uživatel

Link na inter prosim :)

Reagovat
smazaný uživatel

dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetci hovoria ze Interu uz o nic nejde, to znamena ze aj ked si 2 alebo 4 si v 3 kosi pri lose LM?

Reagovat
ED91

Kôš sa neprideluje skrz rating daného klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

Mistr je nasazen do prvního koše, ostatní týmy se seřadí dle svého koeficientu do 2.-4. koše

Reagovat
pingla

jak je možné, že nejlepší stoper na zeměkouli sedí dnes na lavce?

Reagovat
ED91

Miranda už neni v Interi.

Reagovat
pingla

Reagovat
snuff24

Myslíte si, že když ta Evropská liga pokračuje netradičně až po konci sezony, že by to pro kluby mohla být změna a pro jednou se na to nevyjebou a trochu se třeba i budou snažit?

Reagovat
smazaný uživatel

Víš jak to říká prezident Neapole: "Evropská liga není nic!"

a má pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjebou s tim jrste vic. Za cenu aspo nejake dovolene.

Reagovat
Furia Ceca

Doufám, no, ale moc v to nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Co udělá Brescia s Tonalim?

Reagovat
smazaný uživatel

Posle ho do Interu vyhrat titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Prodá ho, a nejlépe do Interu!

Reagovat
smazaný uživatel

Tam se zahrabe. S Kulusevským by si mohl rozumět, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

V Juventusu se neprosadí přes Khediru s Matuidim přeci.

Reagovat
Yzemi

Reagovat
smazaný uživatel

Sarri by to tak možná viděl...

Reagovat
pistacik11

Nemyslím si, Sarri dával viac šancí novým hráčom ako Allegri napr.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad PSG

Reagovat
Fortex

Snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam?

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
FORZAMILAN
Reagovat
bobis21

Široké pruhy vypadají podle mě mnohem lépe než ty letošní

Reagovat
Whitemedia

U domácího teda pořádně nevím, video přeblikávalo jako o život, ale vypadá to podařeně, u Pumy asi nemají na háku jako u Nike..

Reagovat
Gazdo

U nike nemaju na haku len skusaju uz roky ake pyzama maju ludia najradsej

Reagovat
CubONE

Mam radsej tie klasicke tensie pruhy, ale vyzera to fajn. A to je sestra mojho byvaleho spoluziaka.

Vonkajsi super, cierne sortky k bielemu vrchu mam rad.

Reagovat
Furia Ceca

Oboje videa jsou strašně dlouhý

Reagovat
FORZAMILAN

Tak ho uznali..............Čalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Kocour Klapuška

Tam podle mě vůbec nebylo o čem Týpek sám podklouzl uplně evidentně

Reagovat
FORZAMILAN

Jasně

Reagovat
FORZAMILAN

Byl jsem si nalít panáka a na záchodě a už je tam další

Reagovat
Eldarion

GIGIOO

Reagovat
FORZAMILAN

Gigi ........................................

Reagovat
Largo

Oficiální:

Pau Lopez - Mancini, Smalling, Kolarov - Bruno Peres, Diawara, Cristante, Spinazzola - Mchitarjan, Carles Pérez - Džeko

Snad Džeko gól. A snad pérez zaujme, když už chybí Pelle.

Daje!!!

Reagovat
Zark

lecce udržet!!

Reagovat
smazaný uživatel

Janov nesmí spadnout

Reagovat
To som ja

Ronaldo: Rekordy a góly jsou pěkné, ale tým je důležitější.O 9 dní dôležitý zápas s Lyonom v LM o titule je rozhodnuté a Ronaldo dnes v základe namiesto toho,aby oddychoval a neriskoval zranenie.Dobre Cristi,už ťa všetci poznáme.

Reagovat
ttopi

Raději by dnes dal 6 gólů a pak se zranil.

Reagovat
svkmd

uprímne ty keby máš na dosah dať nejaký rekord nepokúsil by si sa o to? To nieje sebectvo to je ambícia

Reagovat
To som ja

Nemám nič proti ambicióznym ľuďom,ale nebudem púšťať do éteru hlúposti tohto typu,keď vždy bol na prvom mieste on a jeho rekordy a trofeje.

Reagovat
To som ja

A ja si myslím,že uspieť v LM majstrov,by mala byť väčšia ambícia,ako byť naj strelcom.

Reagovat
svkmd

myslím že on má ambíciu na oboje

Reagovat
Zark

hrozne na krec jede, blbec

Reagovat
kaja900

blbec a pak bude klasicky jedinej kdo dá góla lyonu jako minulou sezonu kdy nedal kromě něj v playoff nikdo gól

Reagovat
kaja900

tak logicky vynechá ten poslední když po tomhle zápase bude mít 9 dní oddech ne

Reagovat
Generalní Gladiator

Jede na sebe no, čekal se slabým týmem 2,3 penaltičky, snadné dohnání Immobileho a ono hovno. Teď když vidí, že nemá ani na rekord Huquaína a ani na korunu střelců,tak dá proti AS na voko přednost týmu před statistikami a odpočne si. Za dva roky nevyhrát střelce v tak dominantním týmu je docela kumšt. Nedávno tu baleťáci sundávali Messiho kopajdu Lewovi a obouvali ji kristýně a zase nic, přitom v SA už dlouho nebylo tak snadné dávat góly jako v posledních letech.

Reagovat
Alberto Aquilani

G. Mancini je hrozne hlúpy fotbalista ty vole.. akurát sme ich pekne tlačili a zbytočný gól...

Reagovat
Alberto Aquilani

oleee, Džeko... Miki krásne

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Miki s Kolarovem nejlepší. Mancini nechal mezi Smallingem pěknou díru pak to nemohlo dopadnout jinak plus má na kontě ještě pár chyb a zbytečnou žlutou.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja som na Manciniho už alergický. Hlavne mohol kľudne hrať offside, ako to správne spravil Smaldini s Diawarom, ale on nie, ide naháňať Berenguera, ktorý bol vo vyše metrovom offside

Reagovat
smazaný uživatel

To mohl taky hlavně v první fázi snad čekal, že Berenguera přebere Cris. Ale za celou sezónu, když vezmu, že na krajích nemáme beka, který by uměl bránit, a před stopery dostával až moc času Cristante, tak celkově stopeři obstáli a to i v zápasech bez Crise. Navýše je to Ital, 24 let s dobrou rozehrávkou. Zrovna se stopery problém nemám a rozhodně ho nezatracuju.

Reagovat
Largo

Máím pocit, že on před tím balonem sám uhýbá

Reagovat
smazaný uživatel

Dokoukám poločas a seru na to. Tohle nemá žádný verk

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo drží mič a někdo dává goly. Jen Nedvědův parťák opět čumí do mobilu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč to Buffon nechyt?

Reagovat
ttopi

Vydrž, zjistím, zavolám mu.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ako sa má Benatia? Žije ešte? A Thiagovi Silvovi by sa nechcelo 2 sezóny odkopať v Ríme? Už som Manciniho spomínal dosť, ale trebars ten Lyanco, ktorého nám tu v lete niektorí cpali, lebo vraj: "Borec jede do všeho hlava nehlava" je príšerne príšerný. Tým jeho pohybom a pozičnou katastrofou mi pripomína Simoneho Loriu. Radšej by som takýchto overených borcov (Benatia, T. Silva), ktorí už teda nie sú na svojom vrchole, ale kvality stále majú, ako tieto megatalenty typu Lyanca.

Inak hráme dobre, ku koncu trochu dochádzal dych. S Cristantem je to navyše vždy nepresnejšie, ale fajn. Treba dať ešte jeden, lebo oni IMO v druhom skórujú.

Reagovat
smazaný uživatel

Řím docela koukatelný, dokonce dneska dokázali několikrát prokombinovat vysoké napadání soupeře, což se v sezóně obecně nedařilo.

Reagovat
Largo

Hlavně první půle se nám povedla. Škoda toho neuznanýho gólu Džeka, byla to lahůdka a podle mě ofsajd vážně jen milimetrovej, jestli vůbec.

Jsme pátý, cíl splněn.

Daje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele