Terezko, jsi příliš mladá. Slečinky, co se do politiky dostaly Bůh ví jak... Poslanec SPD tvrdě reaguje na zradu

28.07.2020 9:36

Poslankyně Tereza Hyťhová oznámila, že opouští poslanecký klub SPD i hnutí Svoboda a přímá demokracie a bude spolupracovat s Trikolórou Václava Klause mladšího. Mezi poslanci SPD i příznivci Tomia Okamury svým rozhodnutím vyvolala velké roztrpčení.

Terezko, jsi příliš mladá. Slečinky, co se do politiky dostaly Bůh ví jak... Poslanec SPD tvrdě reaguje na zradu
Foto: archiv T. Hyťhová
Popisek: Tereza Hyťhová

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30530 lidí
Pětadvacetiletá poslankyně Tereza Hyťhová se v rámci SPD věnovala např. oblasti školství a opakovaně se kriticky vyjádřila kupříkladu o inkluzi. V této věci má velmi blízko k poslanci Václavu Klausovi mladšímu. Ale když vyšlo najevo, že Hyťhová mění politický dres, příznivci SPD na ní nenechali nit suchou.

Vyjádřil se i někdejší kolega Hyťhové z SPD Lubomír Španěl. Španěl je dnes poslancem právě za Okamurovo hnutí a před tím se živil jako elektromontér.

„Terezko, jsi příliš mladá na to, aby s věděla, co skutečně trápí naše občany... Nikdy jsem neměl rád slečinky, které se dostaly do politiky Bůh ví jak... Promiň, ale nevěřím ti ani slovo a víš proč... právě kvůli té, řekněme, hezké a oblbující tvářičce. Promiň, ale tohle na mě neplatí... Jsem zklamán,“ napsal někdejší kolega Hyťhové.

Kritika Terezy Hyťhové

Pod jeho příspěvkem se rozjela diskuse, ve které mladá poslankyně žijící v Krupce na Teplicku schytala dalších pár slovních ran.

„Jsi na ni příliš jemný. Je to obyčejná nevděčná mrcha!“ vypálil jeden z diskutujících. „Tato měla spíš přestoupit k pirátům,“ zhodnotil poslankyni další. „Vrať poslanecký mandát SPD!“ vyzval mladou ženu další rozzlobený volič SPD.

Kritika Terezy Hyťhové

Kritika Terezy Hyťhové

Další úder své bývalé kolegyni nasadila poslankyně SPD Lucie Šafránková.

„Tento její čin považuji za naprostou zradu našeho hnutí, všech jeho členů, příznivců – a hlavně našich voličů. Protože ti dali svůj hlas ve volbách do sněmovny v roce 2017 hnutí SPD, nikoli primárně slečně Hyťhové jako bianco šek pro její budoucí aktivity a hrátky, a už vůbec tento hlas nedali, tehdy ještě neexistujícímu, hnutí Trikolóra. Výsledkem těchto voleb bylo 22 poslaneckých mandátů pro hnutí SPD, pro jeho program a pro jeho politický postup. Dnes to, díky Tereze Hyťhové a dalším přeběhlíkům, neplatí, což je popřením smyslu demokratických voleb. Respektuji právo každého poslance na změnu politického názoru i na přestup do jiné politické strany. Ovšem pouze za předpokladu, že se současně vzdá svého poslaneckého mandátu. Opačný postup je výsměchem a plivnutím do tváře voličů,“ nebrala si servítky Šafránková.

Své bývalé kolegyni také vyčetla, že nechodila do sněmovny příliš často a když už tam dorazila, tak nenašla odvahu poslancům SPD říct, že uvažuje o odchodu z hnutí.

Kritika Terezy Hyťhové

Bc. Lucie Šafránková

  • SPD
  • poslankyně, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku
  • poslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…