Na Bazalech chtějí pohyblivější, rychlejší i pracovitější mužstvo a Zajíc s Juroškou do toho zapadají

Na Bazalech chtějí pohyblivější, rychlejší i pracovitější mužstvo a Zajíc s Juroškou do toho zapadají

Luboš Kozel začíná svůj druhý půlrok ve funkci hlavního trenéra Baníku a na Bazalech již v úvodu pracovního týdne pracoval s dvojicí úplných nováčků Janem Juroškou a Tomášem Zajícem.

"To jsou hráči, o kterých jsme už věděli, že je přivítáme. Jsme za ně rádi. Oba spadají do naší představy o tom, jak chceme mužstvo pozměnit ve smyslu pohyblivosti, rychlosti a pracovitosti. Tohle jsou první dva a jsem rád, že jsou tady," uvedl na webu fcb.cz bývalý stratég Dukly.

Posilovat by se navíc mělo dál. "Pracujeme na tom, aby někteří další hráči určitě přišli. Chceme hlavně hráče do ofenzivní fáze. Posílit tvořivost a větší efektivitu mužstva. Takže na tyto posty hráče sháníme. Snažíme se o to, abychom přivedli hráče na tři posty. Pokud se to podaří, budu maximálně spokojený. Pokud by se podařili dva, asi by to taky bylo v nějakých mezích. Ono to není tak jednoduché hráče přivést. Nechceme každého. Nabízených hráčů je plno, ale my to chceme směřovat tak, aby byli kmenově v Baníku a aby měli potenciál i do budoucnosti," avizoval na stránkách fcb.cz Kozel, jenž dá šanci i navrátilcům z hostování (Granečný, Šindelář, Tijani či Azackij).

A jak to vypadá s dalším začleňováním perspektivních odchovanců? "Během jara naskočili mladí hráči, kteří předtím nehrávali. Dá se říct, že skoro všichni prokázali, že se s nimi v Baníku dá počítat. Tohle je určitě cesta, kterou bychom chtěl jít. I pokud jde o tu další obměnu kádru, hledáme takové typy, které Baníku mohou pomoct i z pohledu perspektivy do budoucna. Ne jen třeba z pohledu momentálního okamžitého využití. Když byla řeč o mladých odchovancích, kromě trojice Drozd, Buchta a Kaloč, kteří už také dostali šanci, už dnes pravidelně hrává Ondra Šašinka, když byl zdravý, hrál i Dan Holzer, teď s námi začal přípravu i Ondra Chvěja, který je taky baníkovským odchovancem. Je to bývalý reprezentant. Byl teď na hostování ve Vítkovicích, které sice spadly, ale on ve většině zápasů patřil k nejlepším. Dal pět nebo šest gólů, takže to, že je teď s námi, je pro něj taková odměna. Aby i ostatní hráči viděli, že pokud někde odvádějí dobrou práci, mají šanci se poprat o místo v Baníku," uzavřel fcb.cz citovaný devětačtyřiceitletý odborník, jenž stále nezlomil hůl ani nad Rudolfem Reiterem a upozornil, že jeho příchod do Zlína vůbec jistý není.

První přátelské utkání léta čekají baníkovce na Slovensku. V pátek od 19:00 se představí v Nitře, v sobotu od 10:00 ve Zlatých Moravcích.

Aktuální kádr Baníku:

Brankáři: Jan Laštůvka, Viktor Budinský, Lumír Číž, Radovan Murin

Obránci: Martin Fillo, Jan Juroška, Jiří Fleišman, Jakub Pokorný, Oleksander Azackij, Patrizio Stronati, Denis Granečný, Jaroslav Svozil

Záložníci: David Buchta, Dyjan Carlos de Azevedo, Jakub Drozd, Daniel Holzer, Adam Jánoš, Ondřej Chvěja, Milan Jirásek, Filip Kaloč, Milan Lalkovič, Roman Potočný, Rudolf Reiter

Útočníci: Nemanja Kuzmanovič, Tomáš Smola, Ondřej Šašinka, Tomáš Zajíc, Muhamed Tijani

Slavia nemá dost ani po nájezdech v Liberci a láká Lingra, po němž touží i na Střelnici a Bazalech