hnv murr

Potlačení šumu pomocí AI

ASUS představil technologii potlačení šumu pomocí umělé inteligence (AI) pro mikrofony, která inteligentně omezuje nežádoucí šum na pozadí při komunikaci pomocí náhlavní soupravy.

 

Technologie využívá strojové učení založené na čipové sadě a filtruje a omezuje lidské hlasy a okolní zvuky způsobené větrem nebo hlukem dopravy. Novinka je již k dispozici v mikrofonovém adaptéru ASUS AI Noise Canceling Mic Adapter a také ji využívají nejnovějších herní headsety značky ROG.

Tento první adaptér USB-C/3,5 mm s integrovanou technologií AI Mic se připojuje k headsetu jakéhokoli výrobce prostřednictvím 3,5mm audio konektoru a poskytuje uživatelům křišťálově čistou hlasovou komunikaci. Vestavěná čipová sada zpracovává veškeré zvuky, takže adaptér neovlivňuje výkon mobilního zařízení, počítače nebo notebooku, ke kterému je připojen. AI Noise-Canceling Mic Adapter váží pouhých 8 gramů a obsahuje technologii ASUS Hyper-Grounding, která zabraňuje elektromagnetickému rušení, a tím garantuje zvuk bez šumu. Na vybraných trzích je k dispozici také s adaptérem USB-C/USB-A.

ROG Strix Go - Nová herní sluchátka využívají AI Mic pro čistý zvuk při komunikaci. Tato lehká skládací herní sluchátka jsou kompatibilní s chytrými zařízeními, počítači PC a Mac nebo herními konzolemi, jako je Nintendo Switch (v režimu Handheld) nebo Sony PlayStation 4.

ROG Strix Go 2.4 - Sluchátka využívají bezdrátové připojení na frekvenci 2,4 GHz s nízkou latencí prostřednictvím donglu USB-C, díky čemuž jsou kompatibilní s chytrými zařízeními, počítači PC a Mac i herními konzolemi. 3,5mm konektor umožňuje připojení ke konzoli Microsoft Xbox One a dalším zařízením. AI Mic navíc zajišťuje čistou hlasovou komunikaci, ať už je uživatel doma nebo na cestách. Funkce rychlého nabíjení umožňuje až tři hodiny používání po pouhých 15 minutách nabíjení. Při plném nabití zvládne až 25 hodin provozu.

ROG Theta 7.1 - Prémiový 7.1kanálový herní headset s prostorovým zvukem, který je vybaven osmi samostatnými měniči ASUS Essence, zvládne reprodukovat vysoce kvalitní zvuk. Obsahuje také technologii AI Mic, která zajišťuje jasnou komunikaci ve hře. Speciální ROG 7.1 D/A převodník a čtyři sluchátkové zesilovače ESS SABRE 9601 s vysokým rozlišením pomáhají dodávat bezztrátový zvuk, díky němuž je hraní ještě realističtější. Konektor USB-C umožňuje hráčům užívat si 7.1 prostorový zvuk na PC, konzolích a mobilních zařízeních. ROG Theta 7.1 nabízí prvotřídní konstrukční kvalitu a jeho ergonomický design zajišťuje pohodlí uživatele.

 
Publikováno: 28. 7. 2020 | Počet přečtení: 694